Regulamentul de acces în Peninsula Constanței, anulat definitiv! Cum se va circula în continuare

  • Completul format din judecătorii Beatrice Mariș, Roxana Nicoleta Bacu și Ecaterina Grigore, de la Curtea de Apel Constanța, a respins recursul declarat de Consiliul Local Constanța în dosarul cu numărul 1658/118/2019.
  • Regulamentul de acces în Peninsula Constanței a fost astfel anulat definitiv.
  • În prezent, circulația autovehiculelor se desfășoară liber.
  • În paralel, pe 18 noiembrie 2020, Curtea de Apel Constanța a decis suspendarea noului Regulament al parcărilor publice din Constanța.

În ultimii doi ani, municipiul Constanța a stat sub a două regulamente ce i-au „bulversat“ pe constănțenii care au mașini, dar nu numai pe aceștia.

Menite să fluidizeze circulația ori să eficientizeze colectarea sumelor datorate pentru parcările publice, dar și să transforme centrul vechi al orașului într-un centru pietonal, ambele regulamente sunt, la acest moment, anulate de instanță.

Mai mult chiar, cea de-a doua versiune a unuia dintre ele este în prezent de asemenea inaplicabilă, fiind suspendată în instanță și așteptându-se o eventuală anulare a sa.
 

Dosarul 1658/118/2019

Curtea de Apel Constanța a decis, la data de 5 ianuarie 2021, anularea definitivă a Regulamentului de acces în Peninsula Constanței, punând astfel punct disputelor asupra accesului autvehiculelor în zona veche a orașului. Firește, oricând municipalitatea poate veni cu o nouă versiune a reglementărilor anulate de instanță.

Magistrații Curții de Apel Constanța, în completul format din judecătorii Beatrice Mariș, Roxana Nicoleta Bacu și Ecaterina Grigore, au respins recursul declarat de Consiliul Local Constanța în dosarul cu numărul 1658/118/2019.

Se arată în minuta hotărârii că instanța „respinge recursul ca nefondat. Definitivă. Pronunțată prin punerea soluției la dispoziția părților prin grefa instanței“.

În dosar, părți erau 77&Madison ADK S.R.L., în calitate de reclamantă, în contradictoriu cu pârâtul Consiliul Local al Municipiului Constanța. În sprijinul reclamantei au fost formulate cereri de intervenție accesorii de către Asociația „Piata Ovidiu“ , „Tudorache, Stefanovici“ Societate civilă de avocați, Dăscălescu & Co S.P.R.L., Doicescu Dragoș Nicolae, Doicescu Violeta Mirela, Maestro S.P.R.L., Cin-Cin S.R.L., Ouzville S.R.L., Popescu Ana-Petruța, Parohia „Sfântul Nicolae Vechi“ și Parohia „Sfântul Anton de Padova“ (Constanta I).

Decizia Curții de Apel Constanța este definitivă și vine să confirme hotărârea inițială a primei instanțe, respectiv a Tribunalului Constanța care, la data de 2 aprilie 2020 a hotărât anularea Regulamentului de acces în zona peninsulară.

Amintim, la data de 27 septembrie 2018, Consiliul Local Municipal Constanța a adoptat Hotărârea nr. 371 prin care a fost aprobat Regulamentul de acces al autovehiculelor în zona peninsulară a municipiului Constanța.

În mai 2019, accesul auto în Peninsula Constanței a fost restricționat. Însă, o lună mai târziu, în iunie 2019, s-a decis în instanță suspendarea aplicării Regulamentului până la luarea unei decizii definitive în procesul în care se cerea anularea acestuia.


Această decizie definitivă a fost pronunțată marți, 5 ianuarie 2021, prin anularea Regulamentului.


Regulamentul parcărilor

În paralel cu procesele privind acest regulament, la data de 25 martie 2020, judecătorii Curții de Apel Constanța au anulat definitiv și Regulamentul parcărilor publice din Constanța.

Aici, municipalitatea și-a „repliat“ și a venit cu o nouă versiune a Regulamentului, ce a intrat în vigoare la data de 11 august 2020.

La data de 18 noiembrie 2020, însă, Curtea de Apel Constanța a decis, în mod definitiv, suspendarea aplicării noului Regulament al parcărilor publice din Constanța.

Așa se face că, în prezent, regulamentul nu se aplică, iar taxele pentru parcările publice nu pot fi încasate, după ce primarul Vergil Chițac a declarat că a dat dispoziție ca soft-ul să fie blocat, iar Poliția Locală să nu mai amendeze oamenii.

Totodată, de la Tribunalul Constanța se așteaptă și o hotărâre în dosarul în care s-a cerut și anularea noului regulament.

În întreg acest context, rămâne de văzut ce noi reglementări vor elabora reprezentanții municipalității constănțene cu atât mai mult cu cât, în ultima parte a anului trecut, s-a schimbat și regimul!


Citește și:

Ultima oră:
Regulamentul de acces în Peninsula Constanța, anulat definitiv de Curtea de Apel!


SMS-urile pentru parcările publice din Constanța – anulate, „reactualizate“ și suspendate în 2020. Care este situația în prezent
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Primăria Constanța consultă piața în vederea actualizării PUZ zona Peninsulară

15 Jan 2021 748

Ultima orăRegulamentul de acces în Peninsula Constanța, anulat definitiv de Curtea de Apel!

06 Jan 2021 3926

Reglementări în „stand by“, în 2020 Regulamentul de acces în Peninsula din Constanța, contestat, suspendat și anulat, în primă instanță. Cum se circulă în prezent

05 Jan 2021 1279

Constănțeanul supărat. USR PLUS solicită Poliției Locale o analiză a tuturor clădirilor emblematice ale orașului

01 Jan 2021 2066

Regulamentul Peninsulei Constanța, decis la începutul lui 2021

24 Dec 2020 710

Ultimele zile sub umbrela Regulamentului parcărilor publice din Constanța? Când se va lua o decizie privind anularea acestuia

03 Dec 2020 1939

S-a stabilit data la care Regulamentul de acces în Peninsula Constanței ar putea fi anulat!

26 Nov 2020 701

După suspendarea Regulamentului parcărilor din Constanța, azi s-ar putea anula definitiv și Regulamentul de acces în Peninsulă

26 Nov 2020 2734

RADET Revine furnizarea căldurii în zona Peninsulă

23 Nov 2020 942

Edilul a dispus o inventariere a tuturor clădirilor care au probleme cu fațadele. Ce decizia s-a luat cu privire la Palatul Navigației din peninsula constănțeană

06 Nov 2020 1741

Cercetare arheologică pentru investigarea urmelor materiale din zona fostei colonii de muncă de la Peninsula

30 Oct 2020 920

Ziua Mondială a Orașelor sărbătorită la Constanța prin expoziția virtuală „Peninsula interbelică“

30 Oct 2020 803

Fără apă în partea de sud și est a orașului Năvodari, cartierul Peninsula și Zona Industrială

29 Oct 2020 841

BNR, la judecată cu beneficiari de top ai retrocedărilor din Peninsula Constanței. S-au emis citațiile

21 Oct 2020 2396

RADET Apa caldă, oprită în zona Peninsulă din Constanța, astăzi

07 Oct 2020 1153