Justitie

Rețele de distribuție a etnobotanicelor în Constanța, Medgidia, Năvodari și Cernavodă. DIICOT a trimis în judecată mai multe persoane


Procurorii  Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Constanţa au dispus trimiterea în judecată a cinci persoane acuzate de tafic de droguri. Dosarul se află pe rolul Tribunalului Constanța. Până în prezent nu a fost stabilit un prim termen de judecată.
 
În cauză, există suspiciunea rezonabilă că începând cu anul 2017, inculpaţii în calitate de membri ai mai multor grupuri infracționale care au funcționat pe baza relaţiilor generate de interese financiare, de rudenie, ori convieţuire au creat rețele de distribuție în centrele urbane din judeţul Constanța (mun. Constanța, mun. Medgidia, orașul Năvodari și orașul Cernavodă) a substanțelor noi cu proprietăți psihoactive („etnobotanice“) către numeroase persoane, în special tineri și adolescenți.
 
În urma cercetărilor efectuate au fost identificate în mai multe locații din orașele menționate așa-zise „centre“ de distribuție a substanțelor cu proprietăți psihoactive  fiind identificaţi inculpaţii, majoritatea cunoscuţi pentru preocupările infracționale manifestate de-a lungul timpului, cu pregătire educațională precară, fără loc de muncă.
 
Amintim că în acest dosar, la începutul lunii ianuarie 2018, DIICOT a efectuat un număr de 42 de percheziţii domiciliare  pe raza municipiilor Constanța, Medgidia și a orașelor Năvodari și Cernavodă, ocazie cu care au fost identificate şi ridicate aproximativ 2.097 gr substanță vegetală și pulverulentă susceptibilă a avea proprietăți psihoactive, peste 1200 pliculețe autosigilante pentru ambalarea substanțelor în scopul punerii în vânzare, 2.260 de euro, 1.750 de USD, 7.956 de lei, 17 telefoane mobile, un cântar electronic, două dispozitive pentru fumat, două pipe artizanale, trei grindere, 2.740 de țigarete despre care există suspiciunea ca provin din contrabandă, arme albe, bijuterii.
 
În cauză au fost indisponibilizate sume de bani și un autoturism de lux în vederea dispunerii măsurii sechestrului asigurator.
 
După această acțiunea, la vremea respectivă mai mulți inculpaţi au fost prezentaţi Tribunalului Constanţa cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.
 
Acţiunea a fost realizată împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Constanța, Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Porturi Maritime precum şi cu sprijinul polițiștilor din cadrul I.P.J. Constanța și al jandarmilor din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Tomis.
 
Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale.

 
Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecţii şi inculpaţii beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie. 
 

Citește și
 
Zece persoane din Piața Chiliei, în arest la cererea DIICOT Constanța

Un tânăr din Brașov, condamnat cu executare la Constanța. Pentru ce a fost trimis în judecată

DIICOT a găsit la Tulcea droguri de 300 de milioane de euro. Dosarul, amânat
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

O familie din Constanța, trimisă în judecată pentru trafic internațional de droguri. Ce spun procurorii DIICOT

04 Oct 2020 864

Arest prelungit în dosarul drogurilor de 300 de milioane euro de la Tulcea

03 Oct 2020 969

Flagrant delict cu droguri, la Mangalia

30 Sep 2020 769

Surpriză la percheziție! Ce au găsit procurorii DIICOT Constanța în telefonul unui tânăr acuzat de trafic de droguri

23 Sep 2020 764

Trafic de droguri de risc și mare risc la Constanța. Final de anchetă și acuzații oficiale

07 Sep 2020 624

Curtea de Apel Constanța, decizie definitivă în cazul drogurilor din Piața Chiliei

05 Sep 2020 437

UPDATE - S-a emis mandat de arestare Încătușat de polițiștii constănțeni, pentru pronografie infantilă. Ancheta, coordonată de DIICOT Constanța

03 Sep 2020 733

Piața neagră a țigărilor, serios afectată după o acțiune în Portul Constanța Sud Agigea. Ce au obținut ieri în instanță procurorii Antimafia

02 Sep 2020 543

Cea mai mare captură de pastile de captagon și hașiș din istoria DIICOT și a Poliției Române. Descoperirea, în Portul Constanța (galerie foto + video)

01 Sep 2020 1735

Droguri aduse din China 15 persoane din Piața Chiliei cercetate de procurorii DIICOT. Câte sunt în arest

25 Aug 2020 1171

Acuzații oficiale Procurorii DIICOT au obținut în instanță ca mai multe persoane din Piața Chiliei să rămână în arest

08 Aug 2020 1185

Un tânăr din Constanța, arestat preventiv pentru trafic de droguri. Iată decizia Tribunalului

01 Aug 2020 977

Polițiștii și procurorii constănțeni au intervenit astăzi pentru reținerea unor persoane într-un dosar de proxenetism

31 Jul 2020 774

Constănțean încătușat pentru comerț cu produse psihoactive (galerie foto)

31 Jul 2020 512

„Procuror șef birou“, încătușat de DNA Constanța. Ce acuzații i se aduc

31 Jul 2020 924