Rețele de distribuție a etnobotanicelor în Constanța, Medgidia, Năvodari și Cernavodă. DIICOT a trimis în judecată mai multe persoane


Procurorii  Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Constanţa au dispus trimiterea în judecată a cinci persoane acuzate de tafic de droguri. Dosarul se află pe rolul Tribunalului Constanța. Până în prezent nu a fost stabilit un prim termen de judecată.
 
În cauză, există suspiciunea rezonabilă că începând cu anul 2017, inculpaţii în calitate de membri ai mai multor grupuri infracționale care au funcționat pe baza relaţiilor generate de interese financiare, de rudenie, ori convieţuire au creat rețele de distribuție în centrele urbane din judeţul Constanța (mun. Constanța, mun. Medgidia, orașul Năvodari și orașul Cernavodă) a substanțelor noi cu proprietăți psihoactive („etnobotanice“) către numeroase persoane, în special tineri și adolescenți.
 
În urma cercetărilor efectuate au fost identificate în mai multe locații din orașele menționate așa-zise „centre“ de distribuție a substanțelor cu proprietăți psihoactive  fiind identificaţi inculpaţii, majoritatea cunoscuţi pentru preocupările infracționale manifestate de-a lungul timpului, cu pregătire educațională precară, fără loc de muncă.
 
Amintim că în acest dosar, la începutul lunii ianuarie 2018, DIICOT a efectuat un număr de 42 de percheziţii domiciliare  pe raza municipiilor Constanța, Medgidia și a orașelor Năvodari și Cernavodă, ocazie cu care au fost identificate şi ridicate aproximativ 2.097 gr substanță vegetală și pulverulentă susceptibilă a avea proprietăți psihoactive, peste 1200 pliculețe autosigilante pentru ambalarea substanțelor în scopul punerii în vânzare, 2.260 de euro, 1.750 de USD, 7.956 de lei, 17 telefoane mobile, un cântar electronic, două dispozitive pentru fumat, două pipe artizanale, trei grindere, 2.740 de țigarete despre care există suspiciunea ca provin din contrabandă, arme albe, bijuterii.
 
În cauză au fost indisponibilizate sume de bani și un autoturism de lux în vederea dispunerii măsurii sechestrului asigurator.
 
După această acțiunea, la vremea respectivă mai mulți inculpaţi au fost prezentaţi Tribunalului Constanţa cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.
 
Acţiunea a fost realizată împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Constanța, Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Porturi Maritime precum şi cu sprijinul polițiștilor din cadrul I.P.J. Constanța și al jandarmilor din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Tomis.
 
Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale.

 
Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecţii şi inculpaţii beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie. 
 

Citește și
 
Zece persoane din Piața Chiliei, în arest la cererea DIICOT Constanța

Un tânăr din Brașov, condamnat cu executare la Constanța. Pentru ce a fost trimis în judecată

DIICOT a găsit la Tulcea droguri de 300 de milioane de euro. Dosarul, amânat
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Oficial! Șase percheziții în Agigea și Mangalia. Doi tineri arestați. Alți patru sub control judiciar

05 Jun 2021 1109

Date din ancheta DIICOT Povestea unui asistent medical din Veneția prins când vindea droguri pe o plajă din Constanța. A luat cu executare

28 May 2021 988

DIICOT Captură record de droguri, în Portul Constanța (video)

20 May 2021 1109

Percheziții DIICOT la Constanța! Doi bărbați, arestați

20 May 2021 765

Închisoare cu executare pentru un fals procuror din Constanța!

17 May 2021 1181

Detalii din anchetă! Carderi constănțeni trimiși în judecată. Goleau conturile turiștilor care mergeau la Ierusalim

08 May 2021 1531

Constanța. O rețea de carderi care acționau în Israel destructurată de DIICOT

07 May 2021 663

Afaceri cu fier vechi! 11 inculpați trimiși în judecată de DIICOT Constanța, achitați. Dosarul, în apel

06 May 2021 923

Tinerii arestați ieri de Tribunal, la cererea DIICOT Constanța, cer să fie puși în libertate

29 Apr 2021 2268

DIICOT Percheziții la Constanța! Droguri și sume de bani, ridicate

28 Apr 2021 1709

Oficial de la DIICOT! 15 persoane din Piața Chiliei, acuzate de trafic de droguri. Ultimul anunț al judecătorilor

27 Apr 2021 1342

17 percheziții domiciliare Trei persoane arestate la cererea procurorilor DIICOT Constanța

23 Apr 2021 1098

Ultima oră Pecheziții în Constanța! Rețea de traficanți de minori, destructurată!

23 Apr 2021 776

Tulcea. Actele sexuale înregistrate și distribuite pe o rețea de socializare. Anunțul procurorilor

19 Apr 2021 802

Ofițerii BCCO Constanța efectuează mai multe percheziții în Măcin, județul Tulcea

19 Apr 2021 4258