Justitie

Retragere cu scandal din firmă Două asociate s-au certat, s-au bătut și au chemat judecătorii să le facă dreptate. Erau și surori


Cine a zis că banul e ochiul dracului și că nu e bine să faci afaceri cu familia nu s-a înșelat! Două surori intrate braț la braț în lumea afacerilor constănțene au ajuns să se certe, să se agreseze și să se dea și în judecată, culmea, la scurtă vreme de la înființarea firmei.


Cazul a ajuns în atenția Tribunalului Constanța, unde magistrații Secției a II-a civile au avut de descurcat ițele și de stabilit cine are dreptate. Concret, una dintre surori a dat-o în judecată pe cealaltă, dar și firma proaspăt înființată, cerându-le judecătorilor să îi fie încuviințată retragerea din societate, iar cele două pârâte (sora și firma) să îi achite drepturile ce i se cuvin ca urmare a retragerii.


În cererea de chemare în judecată încărcată pe site-ul www.rolii.ro, acționara ce s-a simțit nedreptățită a arătat faptul că ea și sora ei au înființat împreună o firmă, acțiunile fiind împărțite în mod egal între cele două. Din păcate, neînțelegerile au început să apară la scurtă vreme de la înființarea societății și „au culminat cu atacuri fizice la adresa reclamantei (n.r., adică sora ce a deschis procesul)“, potrivit www.rolii.ro. Se mai arată în cererea de chemare în judecată și că reclamanta ar fi investit bani în firmă, pentru achiziționarea mărfurilor.


De partea cealaltă, societatea dată în judecată și sora cealaltă au formulat și ele întâmpinări în cauză și le-au cerut judecătorilor să respingă acțiunea ca nefondată. Acestea au susținut că nu este adevărat că se opun retragerii primei surori din firmă și că nu este real nici faptul că aceasta ar fi investit bani pentru marfă, în condițiile în care „de fapt, cealaltă asociată a contribuit constant cu sume de bani în acest scop“ (conform sursei citate). Nu în ultimul rând, au mai susținut că procesul este intentat doar în scopul de a o șicana pe cealaltă asociată.


În urma analizării tuturor dovezilor, dar și a expertizei contabile efectuate în proces, la finalul anului trecut, judecătorii constănțeni au admis în parte cererea surorii care dorea să iasă din firmă. Astfel, aceștia au aprobat plecarea sa din societate, însă nu i-au acordat și despăgubirile solicitate reprezentând sumele pe care le-ar fi investit în firmă pentru marfă.


Citește și:


Cursuri gratuite la Constanța pentru oricine își dorește o afacere de succes!
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

O societate comercială din Constanța a decis suspendarea activității pentru următorii 3 ani

03 Aug 2020 191

CNSC O firmă din Ploiești a renunțat la contestația depusă, privind o licitație organizată de Penitenciarul Spital Poarta Albă

03 Aug 2020 397

O firmă a contestat licitația organizată de Șantierul Naval Mangalia. Cum s-a soluționat

03 Aug 2020 579

Schimbări în structura societății Tehnoconstruct Marine Operations

01 Aug 2020 192

Modificări importante în firma fostului şef al RADEF Constanţa

01 Aug 2020 464

Stațiile salvamarilor cumpărate de la Axel Telecom & Technologies. Firma fondată de fratele directorului de la Delfinariu, contract cu Primăria Constanța

31 Jul 2020 1803

Undă verde de la APM Constanța pentru supraetajarea imobilului de pe strada Maior Șofran al firmei Silva Prodimpex

30 Jul 2020 698

Se cere oprirea lucrărilor la Sala Polivalentă din Constanța! Anunțul Judecătoriei. Ce se va întâmpla azi în ședința Consiliului Local

30 Jul 2020 841

Prohealth MED, contract cu Serviciul de Ambulanță Județean Constanța. Ce va furniza firma (document)

29 Jul 2020 1710

„Restaurăm istoria și construim viitorul“ Clădiri cu suflet, personaje şi poveşti. Teatrul Național București (galerie foto)

28 Jul 2020 715

Consiliul Local votează demolarea activelor amplasate pe terenul Sălii Polivalente de pe Badea Cârțan (documente)

28 Jul 2020 1043

Procesul firmei ce a actualizat documentația pentru Cazino. Expertize și martori citați cu mandate de aducere

27 Jul 2020 336

Spitalul de Boli Infecțioase Constanța achiziționează oxigen medical lichefiat și îmbuteliat (document)

24 Jul 2020 1601

Schimbări importante în firma Germanischer Lloyd România. Societatea Asigurare-Reasigurare Astra nu mai este acționar

23 Jul 2020 314

Un agent economic din Tulcea, contract cu Primăria Orașului Hârșova. Ce servicii va furniza firma (document)

23 Jul 2020 1841