Retrocedările Constanței – reclamanți nemulțumiți de terenurile traversate de conducte


 
  • Dosarul în cauză, înregistrat sub indicativul 8335/118/2016, se află pe rolul instanțelor din anul 2016, fiind vorba despre o acțiune promovată de familia Gardef împotriva Primarului Municipiului Constanța și a Municipiului Constanța prin Primar.
  • Dispoziția de primar contestată de familia Gardef stabilea, printre altele, atribuirea în compensare a două terenuri către aceasta, fiind vorba despre un teren în suprafață de 465,88 mp și unul de 829,06 mp.
  • Ulterior, oamenii au descoperit că terenurile sunt traversate de conducte și s-au adresat instanței de judecată.
  • Curtea Supremă va analiza dosarul la data de 30 septembrie 2021, după ce familia Gardef a declarat recurs împotriva hotărârii prin care a fost respinsă acțiunea.
 
O dispoziție a primarului Constanței, ce datează din 2003, din timpul administrației Radu Mazăre, a ajuns subiectul unui proces civil deschis de beneficiari. Oamenii sunt nemulțumiți de faptul că terenurile ce le fuseseră alocate de municipalitate sunt traversate de conducte.
 
După ce acțiunea beneficiarilor a fost respinsă de Tribunalul Constanța și, ulterior, de Curtea de Apel, aceștia s-au adresat Înaltei Curți de Casație și Justiție, care va analiza dosarul la data de 30 septembrie 2021.
 
Dosarul în cauză, înregistrat sub indicativul 8335/118/2016, se află pe rolul instanțelor din anul 2016, fiind vorba despre o acțiune promovată de familia Gardef împotriva Primarului Municipiului Constanța și a Municipiului Constanța prin Primar.
 
Pe scurt, reclamanții susțineau că, printr-o dispoziție a primarului Constanța, ce datează din 2003, le-au fost acordate în compensare pentru notificările formulate în baza Legii 10/2001 două terenuri. 13 ani mai târziu, când familia a vrut să vândă terenurile, în anul 2016, oameni au aflat că ambele suprafețe ce le fuseseră atribuite în compensare sunt traversate de conducte de distribuție a agentului termic.
 

Dispoziția primarului, contestată în instanță

 
Ștefania Carmen Dragne Gardef, Eleonora Lavinia Carolina Gardef și Sorin Adrian Mugur Cănănău au solicitat în instanță, în cadrul unei acțiuni civile, desființarea parțială a Dispoziției nr. 2444/16.09.2003, emisă de Primarul Municipiului Constanța.
 
Dispoziția de primar contestată de familia Gardef stabilea, printre altele, atribuirea în compensare a două terenuri către aceasta, fiind vorba despre un teren în suprafață de 465,88 mp și unul de 829,06 mp.
 
Ulterior, în anul 2016, oamenii au descoperit că cele două terenuri sunt traversate de conductele RADET și au contestat Dispoziția primarului.
 

Tribunalul însă a respins acțiunea, ca nefondată, iar cazul a ajuns la Curtea de Apel, după ce reclamanții au declarat apel împotriva hotărârii Tribunalului.
 
Totuși, instanța de a apel a menținut hotărârea atacată și a respins apelul formulat de familia Dragne.

 
La finele anului trecut, cazul a ajuns la Curtea Supremă, în urma recursului declarat în cauză de reclamanți.
 
Magistrații Înaltei Curți de Casație și Justiție vor analiza dosarul la data de 30 septembrie 2021, de la ora 11.00.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:

Procesul deschis de BNR beneficiarilor „preferați“ ai administrației Mazăre, suspendat. Ce s-a întâmplat
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Dosarul Retrocedărilor, recuperarea prejudiciilor! Primăria Constanța, demers de 4,5 milioane de dolari la Curtea Supremă

24 Mar 2024 619

4,5 milioane de dolari Proces pentru recuperarea prejudiciului din Dosarul Retrocedărilor, închis de Curtea de Apel! În favoarea cui a înclinat balanța justiției (MINUTA)

25 Oct 2023 1128

Familia Gardef, la judecată cu primarul Constanței, pentru un teren din retrocedări. Ce a decis Curtea Supremă

14 Oct 2021 2395

Stop SRLvrea să construiască un imobil pe un teren din Dosarul Retrocedărilor. Ultima decizie a judecătorilor

26 Sep 2020 3316

Terenuri retrocedate, în atenția judecătorilor. Primarul Constanței, chemat la bară

13 Jul 2020 2158