Rocada mare la magistrați! Procurorii pot da roba de anchetator pe cea de judecător. Au locuri și la Judecătoria Constanța! (document)

  • În circumscripția Curții de Apel Constanța, sunt locuri pentru procurorii deveniți judecători la Judecătoria Constanța, Judecătoria Hârșova, dar și la Judecătoria Tulcea și, respectiv, Judecătoria Babadag, din județul Tulcea.
  • În Secțiunea Document puteți consulta lista judecătoriilor avute în vedere pentru ocuparea posturilor vacante de judecător, prin procedura prevăzută de art. 61 din Legea nr. 303/2004.
 
Rocada mare în magistratură!
 
Consiliul Superior al Magistraturii a anunțat declanșarea procedurii pentru numirea din funcția de procuror în cea de judecător pentru anchetatorii interesați.
 
Potrivit datelor oficiale, în circumscripția Curții de Apel Constanța, sunt locuri pentru procurorii deveniți judecători la Judecătoria Constanța, Judecătoria Hârșova, dar și la Judecătoria Tulcea și, respectiv, Judecătoria Babadag, din județul Tulcea.
 
Se arată în datele oficiale publicate de CSM că „prin Hotărârea nr. 1349/18.11.2021, Secția pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii a decis declanșarea procedurii de numire din funcția de procuror în funcția de judecător la judecătoriile publicate pe pagina de internet a CSM, cu caracter informativ, la data de 19 noiembrie 2021“.
 
„Analiza opțiunilor exprimate de fiecare candidat urmează a se realiza în raport cu situația posturilor vacante la judecătoriile vizate, existente la momentul soluționării de către Secția pentru judecători a cererilor de numire“.
 
Astfel, potrivit metodologiei stabilite, cererile de numire în funcția de judecător din cea de procuror se depun la CSM în termen de zece zile de la publicarea anunțului, respectiv până la data de 2 decembrie 2021.
 
În Secțiunea Document puteți consulta lista judecătoriilor avute în vedere pentru ocuparea posturilor vacante de judecător, prin procedura prevăzută de art. 61 din Legea nr. 303/2004.
 
PRECIZĂRI:

 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
Schimb de robe
Magistratul Raluca Georgeta Ceauşu, delegată judecător al Curţii de Apel Constanţa


 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.