Rocada mică în instanțe Ce judecători constănțeni au primit acordul CSM pentru transfer. Cui i-a fost respinsă cererea


Secția pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii a analizat în ședința de marți solicitările de transfer venite din partea magistraților de la toate instanțele din țară. Așa cum am arătat în edițiile anterioare, înaintea desfășurării sesiunii de transfer, CSM le-a transmis judecătorilor rugămintea de a nu participa la ședință, în contextul măsurilor menite să limiteze răspândirea infecției cu COVID-19.
Dincolo de aceste aspecte, printre judecătorii constănțeni care și-au cerut transferul se află și fostul procuror general al Constanței, magistratul Raluca Georgeta Ceaușu, care a schimbat roba de acuzator pe cea de judecător încă din vara anului trecut. Judecătoarea Ceaușu a solicitat CSM să îi aprobe transferul de la Judecătoria Constanța, unde este încadrată în prezent, la Curtea de Apel Constanța, unde își desfășoară efectiv activitatea, fiind detașată la această instanță la finele lunii august 2019. După ce au analizat documentele ce au însoțit cererea de transfer, reprezentanții Secției pentru judecători au decis însă respingerea solicitării.
 

Transferurile de la nivelul Curții de Apel Constanța


Pe de altă parte, în cazul judecătoarei Liliana Cătălina Alexe, din cadrul Curții de Apel Constanța, Secția pentru judecători a CSM a decis admiterea transferului acesteia la Curtea de Apel București, începând cu data de 1 iunie. De altfel, magistratul era oricum detașat la instanța bucureșteană, astfel că CSM a dispus și încetarea detașării, începând cu data transferului.
Judecătoarea Luminița Teodora Popescu, de la Judecătoria Mangalia, solicitase transferul la Curtea de Apel Constanța, însă cererea i-a fost respinsă. Aceeași decizie a fost luată și cu privire la cererea de transfer formulată de judecătoarea Monica Vieru, de la Judecătoria Constanța, ce optase pentru Tribunalul Constanța.
În schimb, au fost admise cererile judecătorilor Iuliana Loredana Mesrobian și Răzvan Ionuț Pricop, de la Judecătoria Constanța, aceștia urmând să fie transferați la Tribunalul Constanța începând cu data de 1 iunie.
În ce privește instanțele tulcene, Secția pentru judecători a CSM a decis admiterea cererii de transfer a magistratului Elena Simion, din cadrul Judecătoriei Tulcea, care optase pentru Tribunalul Tulcea. Transferul se va face începând cu data de 1 iunie. Pe de altă parte, judecătorul Teodor Borisov, tot din cadrul Judecătoriei Tulcea, a primit răspuns negativ la solicitarea sa de transfer în cadrul Tribunalului Tulcea.

Citește și:

Măsuri fără precedent:
CSM face un apel important la mai mulți judecători. Unii sunt din Constanța

Rocada mică la judecători:
Ce magistraţi vor să plece de la Constanţa ori să vină aici 

 


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Patru judecători de la Curtea de Apel Constanța ar fi fost ameninţați cu acte de violenţă! Începe judecata (RECHIZITORIU+MINUTĂ)

22 Apr 2024 437

Judecătoriile din Constanța și Tulcea ies din criza de judecători! Anunțul membrului CSM Alin Ene

19 Apr 2024 377

Magistratul Ruxandra Vasile nu va veni la Judecătoria Medgidia, a decis CSM

12 Apr 2024 443

Știri justiție Constanța Judecătorul Florin Cosmin Bobei, de la Judecătoria Medgidia, programat pentru interviul de procuror

11 Apr 2024 514

Știri justiție Constanța La Tribunalul Constanța sunt 17 posturi disponibile pentru transferul judecătorilor! Câte sunt la Curtea de Apel

10 Apr 2024 447

Președintele Klaus Iohannis a numit în funcție sute de judecători și procurori! Cine vine la Constanța. LISTA

08 Apr 2024 1269

Știri justiție Constanța Judecătorul Florin Cosmin Bobei, de la Judecătoria Medgidia, cere să fie numit procuror

02 Apr 2024 681

Judecătorii aprobă desecretizarea martorilor cu identitate protejată „Scațiu” și „Colibri” audiați în doarul lui Valentin Vrabie, primarul din Medgidia

01 Apr 2024 649

Lupta pentru conducerea instanțelor din Constanța! Când susțin candidații proiectul managerial

01 Apr 2024 633

Tribunalul Constanța, cele mai multe posturi pe Dobrogea, disponibile pentru transfer! (DOCUMENT)

31 Mar 2024 515

Judecători și procurori stagiari la Constanța și Tulcea! Au absolvit INM cu medii peste 8, au fost notați și cu 10 la Organizare Judiciară! (DOCUMENTE)

29 Mar 2024 1188

Adrian Glugă, printre ei Iată cine sunt noii judecători de la Înalta Curte de Casație și Justiție! Lista

29 Mar 2024 835

Exclusiv Valul nou în magistratură! Cine sunt și de unde vin noii judecători din Constanța și Tulcea. Lista (DOCUMENT)

26 Mar 2024 3118

Raportul complet al activității Curții de Apel Constanța, în 2023! Două posturi de judecător ar putea fi transferate la Curte (DOCUMENT)

25 Mar 2024 666

Peste 30 de judecători vor să devină inspectori judiciari! Printre ei, un fost judecător din Constanța (DOCUMENT)

24 Mar 2024 701