S-a cerut anularea sintagmei „dăunează esteticii“, din Regulamentul de gospodărire a Constanței. Procesul, judecat în Timiș

  • Judecătorii constănțeni au stabilit ca dosarul (ce are indicativul 4758/118/2022) să fie declinat în favoarea Tribunalului Timiș, ca urmare a faptului că firma care a deschis procesul are sediul social în județul Timiș.
  • Se arată în hotărârea de declinare că „în motivarea cererii reclamanta a arătat că nu se poate aplica o sancţiune contravenţională, conţinutul conduitei contravenţionale trebuie să fie clar şi lipsit de ambiguitate, deci, predictibil pentru cetăţeni, astfel încât aceştia să aibă reprezentarea faptelor lor şi a consecinţelor acestora“.
Judecătorii Tribunalului Timiș vor primi pe rolul Secției de Contencios administrativ și fiscal a instanței dosarul în care s-a cerut anularea în parte a Regulamentului de gospodărire a Constanței, cu privire la sintagma „dăunează esteticii“.
 
Decizia ca procesul să se judece în Timiș le-a aparținut judecătorilor de la Tribunalul Constanța, care și-au declinat competența în dosarul deschis de SC Euskadi SRL împotriva regulamentului.
 
Judecătorii constănțeni au stabilit ca dosarul (ce are indicativul 4758/118/2022) să fie declinat în favoarea Tribunalului Timiș, ca urmare a faptului că firma care a deschis procesul are sediul social în județul Timiș.
 
Mai exact, „ reclamanta SC Euskadi SRL a chemat în judecată pe pârâtul Consiliul Local Al Municipiului Constanţa, solicitând anularea în parte a H.C.L. Constanţa, nr. 77/2021, respectiv a sintagmei «dăunează esteticii» din cadrul art.8 pct. 2“. 
 
Se arată în hotărârea de declinare că „în motivarea cererii reclamanta a arătat că nu se poate aplica o sancţiune contravenţională, conţinutul conduitei contravenţionale trebuie să fie clar şi lipsit de ambiguitate, deci, predictibil pentru cetăţeni, astfel încât aceştia să aibă reprezentarea faptelor lor şi a consecinţelor acestora“.
 
Amintim, în HCL 77/2021, prin care a fost aprobat Regulamentul de gospodărire, se arată la articolul 8, punctul 2 : „constituie contravenție la normele de protecție a drumurilor, trotuarelor și parcajelor în vederea menținerii aspectului estetic și util al municipiului, următoarele fapte: (2) depozitarea pe domeniul public a mărfurilor, ambalajelor, materialelor și a altor obiecte care dăunează esteticii, îngreunează desfășurarea normală a circulației rutiere, pietonale, precum și depozitarea obiectelor în incinta imobilelor sau în exteriorul acestora, vizibile din domeniul public sau privat al municipiului Constanța, dacă lezează aspectul estetic“.
 
Acum, rămâne de văzut care va fi decizia Tribunalului Timiș cu privire la regulamentul constănțean.
 
Sursa motivare: Portalul Național al Jurisprudenței – www.rejust.ro
 

PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
Oficial
Recursul Consiliului Local Constanța pentru Regulamentul Zonei Peninsulare, ajuns la Curtea de Apel

 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Sancțiunile rutiere din Regulamentul de gospodărire Curtea de Apel – „La adoptarea HCL 77/2021 nu a existat un aviz emis de Poliția Municipiului Constanța sau IPJ Constanța“ (MOTIVARE)

25 Feb 2024 1103

Curtea de Apel, anunț important pentru conducătorii auto din Constanța! (MINUTA)

20 Dec 2023 1725

Recurs pentru anularea sancțiunilor rutiere din Regulamentul de gospodărire a Constanței! Când începe procesul

26 Nov 2023 708

Regulamentul de gospodărire a Constanței a ajuns și la Tulcea!

12 Nov 2023 896

Dosarul pentru anularea sancțiunilor rutiere din Regulamentul de gospodărire a Constanței, ajuns la Curtea de Apel

22 Oct 2023 763

Vești importante pentru șoferii din Constanța! Judecătorii explică de ce nu au anulat sancțiunile rutiere din Regulamentul de gospodărire (MOTIVARE)

18 Oct 2023 4307

Cel mai contestat Regulament al administrației Chițac, reconfirmat la Tribunalul Constanța! (MINUTA)

26 Sep 2023 3331

Proces la Tribunalul Constanța pe cel mai contestat regulament al administrației Chițac! Judecătorii întreabă de avizul IPJ pe regulament

11 Sep 2023 4016

Regulamentul de gospodărire a Constanței, contestat iar la Tribunal

27 May 2023 1238

Regulamentul de gospodărire a Constanței nu se va schimba! S-a cerut anularea sintagmei „dăunează esteticii“!

26 May 2023 973

Judecătorii din Timiș decid dacă sintagma „dăunează esteticii“ rămâne în Regulamentul de gospodărire a Constanței! Când începe procesul

25 Apr 2023 784

Judecătorii din Timiș, chemați să decidă dacă e bun Regulamentul de gospodărire a Constanței, adoptat de administrația Chițac

14 Jan 2023 2150

„Radiografia“ proceselor pentru anularea sau suspendarea regulamentelor administrației Chițac

04 Jan 2023 1335

Constanța. Un important regulament local, privind proprietarii de mașini, vizat de o decizie definitivă!

22 Dec 2022 12268

Proprietarii mașinilor din Constanța, vizați de o hotărâre definitivă a Curții de Apel!

02 Dec 2022 29146