S-a stabilit data la care ar putea fi anulat Regulamentul parcărilor publice din Constanța!

  • În prezent, aplicarea regulamentului este suspendată.
  • După suspendarea regulamentului, primarul Vergil Chițac a anunțat că va da dispoziție să nu se mai aplice amenzi, iar softul prin care se încasa plata parcărilor prin SMS să fie blocat.
  • Cererea de anulare a Regulamentului va fi analizată de judecătorii Secției de contencios a Tribunalului Constanța pe 1 februarie 2021, la ora 9.00.
 
Tribunalul Constanța va analiza la data de 1 februarie 2021 cererea de anulare a Regulamentului parcărilor publice din Constanța.
 
Ieri, magistrații Secției de contencios administrativ au hotărât să acorde termenul menționat anterior pentru a se comunica documentația depusă.
 
Regulamentul parcărilor publice din Constanța a ajuns în atenția instanței de judecată după ce s-a cerut anularea Hotărârii Consiliului Local Constanța nr. 279/30.07.2020. Intrată în vigoare la data de 11 august 2020, hotărârea reglementează modalitatea în care se percep taxele pentru locurile de parcare publice din oraș.
 

În  prezent, Regulamentul este suspendat

 
În data de 18 noiembrie 2020, Curtea de Apel Constanța a decis în mod definitiv suspendarea aplicării regulamentului, până la soluționarea defintivă a procesului în care s-a cerut anularea aceastuia.
 
Cu alte cuvinte, în prezent, aplicarea regulamentului este suspendată.
 
Pentru a reveni la procesul în care s-a cerut anularea acestuia, menționăm că doarul are numărul 5915/118/2020 și a fost înregistrat pe rolul Secției de contencios administrativ și fiscal a Tribunalului Constanța pe data de 23 septembrie 2020.
 
În cauză, rolul de reclamant le revine Asociației Liga pentru Drepturile Constănțenilor, Asociației Constanța Altfel și lui Bogdan Chircorian, în timp ce pârâtul este Consiliul Local al Municipiului Constanța.
 
În aceste condiții, rămâne de văzut ce se va decide la termenul din 1 februarie 2021, urmând ca dosarul să fie analizat începând cu ora 9.00.

 

Softul pentru plata prin SMS, blocat

 
Amintim, la momentul la care instanța Curții de Apel a dispus în mod definitiv suspendarea aplicării regulamentului, Vergil Chițac, primarul Constanței, a anunțat pe pagina sa de Facebook că încă de a doua zi va da dispoziție Poliției Locale să nu mai dea amenzi.
 

„Am luat act de hotărârea instanței de a suspenda amendarea celor care nu plătesc parcarea. Așa cum am mai spus și scris, atât timp cât Regulamentul parcărilor e anulat, parcarea nu poate fi considerat un serviciu oferit populației pentru că nu e definit nicăieri“, a scris primarul Constanței.
 
În continuare, acesta a explicat: „Mai simplu spus, nu poți să pui oamenii să plătească ceva ce nu există“.
 
„Mâine (nr., 19 noiembrie 2020) voi da dispoziție ca Poliția locală să nu mai amendeze și Confort Urban să blocheze softul prin care se încasa plata prin sms pentru ca oamenii să nu mai fie păcăliți. Vom comunica pe toate canalele posibile această nouă realitate“.
 
Nu în ultimul rând, primarul a mai precizat că se va adopta un nou Regulament al parcărilor, „cât mai repede posibil“.
 
Citește și:

Vergil Chițac despre hotărârea instanței de a suspenda amendarea celor care nu plătesc parcarea în Constanța. Ce dispoziție va da
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Regulamentul parcărilor din Constanța, în dezbatere publică până la viitoare ședință de Consiliu Local Municipal

03 Mar 2021 881

UPDATE 15 - Ședința de CLM. Primarul Chițac a retras regulamentul parcărilor din Constanța și recunoaște că tarifele nu s-au aflat niciodată în dezbatere publică!

26 Feb 2021 4084

Senatorul Felix Stroe - „V-ați ostilizat întreaga populație și i-ați făcut dușmani și pe oamenii de afaceri, și pe cetățenii obișnuți! Veți plăti pentru asta!”

25 Feb 2021 2272

Regulamentul parcărilor din municipiul aruncă în aer liniștea constănțenilor și naște tensiuni între PNL și primarul Vergil Chițac

25 Feb 2021 3265

Ce spune Horia Constantinescu În ce condiții vor putea fi ridicate mașinile în Constanța, potrivit Regulamentului Parcărilor Publice aflat în dezbatere

09 Feb 2021 1935

16 februarie – data la care ar putea fi anulat Regulamentul parcărilor publice din Constanța!

03 Feb 2021 1398

Noul regulament al parcărilor din Constanța, în dezbatere publică. Se vor organiza licitații pentru cele de reședință. Se introduc parcometrele și două zone de taxare

28 Jan 2021 3551

Regulamentul de acces în Peninsula Constanței, anulat definitiv! Cum se va circula în continuare

07 Jan 2021 1800

Vergil Chițac, despre viitorul Regulament al Parcărilor. Vor fi montate parcometre în Constanța

05 Dec 2020 3910

Ultimele zile sub umbrela Regulamentului parcărilor publice din Constanța? Când se va lua o decizie privind anularea acestuia

03 Dec 2020 2047

Vergil Chițac despre hotărârea instanței de a suspenda amendarea celor care nu plătesc parcarea în Constanța. Ce dispoziție va da

19 Nov 2020 3045

Veste importantă pentru toți cei care au fost amendați în baza vechiului regulament al parcărilor din Constanța

02 Oct 2020 3217

#ConstanțaAltfel De ce nu a fost suspendată HCL privind plata locurilor de parcare din Constanța. Explicațiile oficiale ale judecătorilor (document)

31 Aug 2020 2633

USR Constanța solicită primăriei, programul de taxare în municipiu şi staţiunea Mamaia, după anularea regulamentului parcărilor publice!

17 Jun 2020 1822

Constănțeanul supărat Vor banii înapoi. Regulamentul parcărilor a fost anulat, însă doar cine contestă în instanță amenzile sau plata prin SMS poate obține anularea acestora

03 Jun 2020 4172