Sancţionată disciplinar pentru „atitudine nedemnă faţă de colegi“ Cazul magistratului Anca Resmeliţă, pe ordinea de zi a CSM


Forumul suprem al magistraţilor va analiza propunerea de prelungire a delegării în funcţia de procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanţa a Ancăi Beatrice Resmeliţă


Procurorul constănţean Anca Beatrice Resmeliţă, din nou în atenţia Consiliului Superior al Magistraturii. După ce, în luna noiembrie 2019, magistratul a fost sancţionat disciplinar de Secţia pentru procurori în materie disciplinară a CSM cu retrogradarea în gradul profesional inferior, săptămâna aceasta Anca Beatrice Resmeliţă se va afla în atenţia Secţiei pentru procurori a CSM.


Concret, forumul suprem al magistraţilor va analiza propunerea de prelungire a delegării în funcţia de procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanţa a Ancăi Beatrice Resmeliţă, procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Câmpina. După cum arătam în ediţiile anterioare, magistratul, fost procuror al DNA Constanţa, a fost sancţionat de Secţia pentru procurori în materie disciplinară a CSM, aproape de finele anului trecut.


Mai exact, CSM a admis acţiunea disciplinară formulată împotriva sa de către Inspecţia Judiciară şi a decis retrogradarea procurorului în gradul profesional inferior. Ancăi Beatrice Resmeliţă i se imputase abaterea disciplinară prevăzută la articolul 99 litera k) teza I din Legea nr. 303/2004 privind Statutul magistraţilor, respectiv „atitudine nedemnă în timpul exercitării atribuţiilor faţă de colegi“.


În hotărârea Secţiei pentru procurori în materie disciplinară a CSM, pronunţată în luna noiembrie 2019, se arăta: „Admite acţiunea disciplinară exercitată de Inspecţia Judiciară împotriva doamnei Resmeliţă Anca Beatrice, procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpina (...) aplică doamnei procuror (...) sancţiunea disciplinară constând în «retrogradarea în grad profesional», respectiv din gradul profesional corespunzător Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în gradul profesional corespunzător parchetului de pe lângă curte de apel“.


De-a lungul timpului, procurorul Anca Beatrice Resmeliţă şi-a desfăşurat activitatea în cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa, la Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa, dar şi la Serviciul Teritorial Constanţa al Direcţiei Naţionale Anticorupţie. În cele din urmă, Consiliul Superior al Magistraturii a decis mutarea procurorului în cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpina.


Citeşte şi:

Procuror constănţean, sancţionat cu retrogradarea în grad. A lucrat şi la DNA Constanţa


 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Exclusiv Noi procurori pentru Constanța și Tulcea! Să-i cunoaștem (DOCUMENT)

28 Mar 2024 1356

Procurorii Mihaela Predescu, Cosmin Gheorghe Andraș și Costel Dănuț Puntaru, eliberați din funcţie, prin pensionare!

27 Mar 2024 335

Județul Constanța Bărbat bănuit de trafic de droguri, cercetat de polițiști și procurori! Ce au găsit oamenii legii asupra suspectului

26 Mar 2024 549

DIICOT acuză – trafic de droguri la Constanța! Iată cine sunt cei 10 cercetați de procurori

26 Mar 2024 1071

UPDATE. Imaginile durerii la Tribunalul Constanța! Mătușa Alinei, tânăra ucisă la Mangalia, strânge la piept poza copilei (FOTO+VIDEO)

26 Mar 2024 802

Atenție, detalii cu puternic impact emoțional! Crimă într-un hotel din Mangalia! Prima ședință de judecată cu ușile deschise (FOTO+VIDEO)

25 Mar 2024 1078

Inspecția Judiciară caută zece magistrați pentru Direcția de Inspecție pentru Procurori! Până când se depun cererile de înscriere în concurs

22 Mar 2024 613

Daniela Bîlha, Gabriela Anca Budacă și Costea Gheorghe Trei procurori vor fi eliberați din funcţie, prin pensionare

20 Mar 2024 413

CSM a decis! Iată cine va conduce Serviciul pentru militari din DNA

20 Mar 2024 716

Avocatul Adrian Cuculis, după termenul de la Judecătoria Mangalia „Dacă făceam ședință de bloc să schimbăm administratorul ieșea mai bine!“ (FOTO+VIDEO)

14 Mar 2024 2008

Marius Voineag, șeful DNA - apărarea reputației profesionale Secția pentru Procurori din CSM solicită intervenția Inspecției Judiciare

14 Mar 2024 465

Decizii CSM Mai mulți procurori numiți în funcții de conducere! Iată cine sunt

13 Mar 2024 559

DNA își deschide larg porțile! Sunt vacante peste 20 de posturi. Iată unde

12 Mar 2024 3511

Crimă într-un hotel din Mangalia! Procesul începe la finele lunii

10 Mar 2024 613

Post disponibil la Parchetul Judecătoriei Constanța pentru judecătorii care vor să devină procurori

09 Mar 2024 580