Sancţiuni pentru doi îndrăgostiţi din Bucureşti! La mare cu Mercedesul, fără permis. El merge la închisoare, ea la Poliţia Locală (document)

Doi tineri din Bucureşti (un băiat şi o fată) au fost condamnaţi, în primă instanţă, de magistraţii din Judecătoria Constanţa. Tinerii îndrăgostiţi au fost trimişi în judecată de procurorii din Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa, la începutul acestui an, şi au fost acuzaţi de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.
 
Recent, magistraţii din Judecătoria Constanţa au dispus condamnarea bărbatului la un an şi 20 de zile de închisoare, cu executare. Asta în timp ce fata s-a ales cu zece luni de închisoare, cu amânarea aplicării pedepsei, totodată fiind stabilit un termen de supraveghere doi ani. În acest timp, tânăra a fost obligată, printre altele, să se prezinte la Serviciul de Probaţiune de pe lângă Tribunalul Bucureşti, la datele fixate de acesta, să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa, să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte cinci zile, să comunice schimbarea locului de muncă, să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă.
 
„Pe durata termenului de supraveghere, inculpata va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii la una din următoarele unităţi: Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţie a Protecţia a Copilului Sector I sau Poliţia Locală a Sectorului I, pe o perioadă de 30 de zile, afară de cazul în care, din cauza stării de sănătate, nu poate presta această muncă“, conform minutei judecătoreşti.
 
În actul de sesizare a instanţei, procurorii din Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa arată că, pe raza localităţii Murfatlar, un echipaj al Poliţiei Rutiere Constanţa a încercat să tragă pe dreapta un automobil marca Mercedes. Şoferul nu a respectat indicaţiile poliţiştilor şi a accelerat către Valu lui Traian. Imediat, oamenii legii au plecat în urmărirea maşinii, iar după o cursă ca-n filme au reuşit să oprească automobilul. La volanul limuzinei se afla un bărbat, iar pe scaunul din dreapta faţă era iubita acestuia, care a declarat că este deţinătoarea automobilului.
 
În faţa oamenilor legii, bărbatul a declarat că nu deţine permis de conducere, iar fata a susţinut că a ştiut că iubitul ei nu are dreptul de a conduce un automobil pe drumurile publice.
 
Decizia Judecătoriei Constanţa a fost atacată la Curtea de Apel Constanţa. Primul termen a fost stabilit pentru luna noiembrie.
 
În secţiunea „Documente“ poate fi citită decizia Judecătoriei Constanţa. 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.