Șantaj la Eforie! Date din ancheta DNA Constanța

  • În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut, pe scurt, că, în perioada aprilie – august 2019, inculpatul ar fi exercitat ameninţări cu săvârşirea unor acte de violenţă asupra a două persoane pentru a obţine în mod injust un imobil situat în oraşul Eforie (o fostă discotecă) şi suma de 100.000 euro.
  • Rechizitoriul integral poate fi citit accesând secțiunea Documente.

Bian Jac, administratorul unei societăţi comerciale, trimis în judecată de DNA Constanța, pentru comiterea a două infracţiuni de şantaj, a fost condamnat de Tribunalul Constanța, în primă instanță, la un an, nouă luni și zece zile de închisoare cu suspendare.
 
Decizia a fost contestată la Curtea de Apel Constanța, primul termen în faza apelului fiind stabilit pentru data de 03 iunie 2021.
 
În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut, pe scurt, că, în perioada aprilie – august 2019, inculpatul ar fi exercitat ameninţări cu săvârşirea unor acte de violenţă asupra a două persoane pentru a obţine în mod injust un imobil situat în oraşul Eforie (o fostă discotecă) şi suma de 100.000 euro.
 
„Pretenţiile” respective ar fi fost justificate de inculpat prin prisma unor presupuse datorii neachitate pe care cele două persoane le-ar fi avut faţă de el.
 

Detaliat

 
În luna mai 2019, inculpatul (...) a exercitat constrângeri asupra persoanei
vătămate (...), constând în ameninţări cu săvârşirea de acte de violenţă asupra
tatălui acesteia, pentru a o determina să transfere un imobil situat în oraşul Eforie
(fosta discotecă (...)) în patrimoniul fiului său, (...).
 
În perioada 06.04.2019 - 22.08.2019, inculpatul (...) a exercitat mai multe acte de constrângere asupra persoanei vătămate (...), pentru a o determina să dea suma de aproximativ 100.000 euro. La data de 08.05.2019, persoana vătămată (...) a sesizat organele de poliţie cu privire la faptul că fusese ameninţată de inculpatul (...), care i-a solicitat să efectueze demersurile pentru a transfera dreptul de proprietate al unui imobil situat în Eforie în patrimoniul fiului său, (...).
 

La sfârşitul lunii mai 2019, persoana vătămată a fost contactată de către inculpatul (...), care s-a recomandat a fi un asociat al tatălui său şi care i-a transmis că acesta din urmă îi datora o sumă de bani. Cu aceeaşi ocazie, inculpatul i-a transmis persoanei vătămate că împreună cu tatăl ei achiziţionase un imobil în Eforie, respectiv fosta discotecă (...), care trebuia să ajungă în proprietatea fiului său (...). De asemenea, în aceeaşi conversaţie, inculpatul a început să îi adreseze ameninţări voalate persoanei vătămate, spunându-i acesteia că nu dorea să i se întâmple nimic rău şi nici să îi păteze imaginea, dar şi ameninţări directe îndreptate împotriva tatălui său, cu privire la care inculpatul a afirmat că îi va tăia picioarele şi îl va lăsa olog. Persoana vătămată a mai arătat că a luat legătura cu fiul inculpatului care ia spus că susţinerile tatălui său cu privire la datorie erau reale şi că existau documente în acest sens.
 
În continuare, persoana vătămată a declarat că după aproximativ o lună inculpatul a luat din nou legătura telefonic cu ea şi i-a comunicat că dorea urgent suma de 35.000 euro, trecând la exercitarea de ameninţări în mod direct împotriva ei. Astfel, persoana vătămată a arătat că în convorbirea respectivă inculpatul i-a spus că este căutată de mai multe persoane din mediul interlop, dar şi că îi va face cunoştinţă soţiei actuale a tatălui ei cu „20 de băieţi înalţi, frumoşi, tatuaţi“, inculpatul afirmând şi că pentru aceste persoane o condamnare de 4-5 ani închisoare ar fi echivalentă cu o vacanţă.

 
Rechizitoriul integral poate fi citit accesând secțiunea Documente.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

 
 
Citește și
 
Santaj la Eforie! Ce spun procurorii Anticorupție și care este ultima decizie a judecătorilor
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Fonduri europene Pronunțare amânată în dosarul lui Marian Sărăcilă, fostul viceprimar din Tuzla

17 Jun 2021 533

Vasile Boşnigeanu, zis „Vali Americanul“, din Călărași, arestat la cererea DNA Constanța

17 Jun 2021 1142

Unul cu executare, altul cu suspendare Fostul și actualul primar din Bărăganu, trimişi în judecată de DNA, condamnați. Apelul, în 2022

17 Jun 2021 1019

Fost șef al DNA Constanța, la pensie! Președintele a semnat decretul

16 Jun 2021 955

Cine este nemulțumit de achitarea fostului primar de la Cernavodă, Mariana Mircea

16 Jun 2021 1016

Fosta conducere a ISU Dobrogea, trimisă în judecată de DNA, achitată. Apelul dosarului, amânat pentru octombrie

14 Jun 2021 2015

Bani europeni pentru sute de hectare Fermier trimis în judecată de DNA Constanța. Prima decizie

12 Jun 2021 1096

Tribunalul Constanța a respins azi un acord de recunoaștere a vinovăției al DNA Constanța. Cine este vizat

09 Jun 2021 940

Unul dintre cei mai bogați oameni din România Judecătoria Medgidia - Ioan Niculae a stat suficient în spatele gratiilor! (document)

09 Jun 2021 678

UPDATE. DNA, acuzații oficiale! Un an și trei luni de închisoare cu amânare pentru un medic de familie din Constanța

09 Jun 2021 5551

Nemulțumiri după ce Tribunalul Constanța a dat undă verde pentru judecata dosarului Decebal Făgădău - Radu Mazăre

28 May 2021 1125

DNA Constanța, dosar cu un prejudiciu de peste 31 milioane de euro. Primul termen, la mai bine de un an de la trimiterea în judecată

26 May 2021 823

Ofițer de penitenciare, trimis în judecată de DNA Constanța, pentru mită. Începe procesul

22 May 2021 1183

Cameră preliminară Tribunalul Constanța a stabilit ziua pronunțării în dosarul fostului șef al AVAS

21 May 2021 665

Trimis în judecată de DNA Daniel Linteş, fostul director al SOCEP, va fi audiat de Tribunalul Constanța

20 May 2021 1498