SC Bussiness Clasic Star SRL, Dănuţ Stănescu, Bogdan Stănescu şi Marius Dina, condamnaţi

Trimişi în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa, societatea comercială Bussiness Clasic Star SRL, Dănuţ Stănescu, Bogdan Stănescu şi Marius Dina au fost condamnaţi, ieri, de Tribunalul Constanţa, în primă instanţă.
 
SC Bussiness Clasic Star SRL a fost condamnată la pedeapsa de 10.000 de lei amendă penală şi pedeapsa complementară a dizolvării persoanei juridice. Asta în timp ce Dănuţ Stănescu a luat, pentru infracţiunea de evaziune fiscală, cinci ani de închisoare. Cel în cauză a mai luat pentru infracţiunea de sustragere de la efectuarea verificărilor financiare, prin declararea fictivă a sediului, trei ani de închisoare, şi pentru infracţiunea de folosirea cu rea-credinţă a bunurilor sau a creditului de care se bucură societatea, un an de închisoare.
 
Dănuţ Stănescu a mai fost condamnat, pentru infracţiunea de transmitere fictivă a părţilor sociale sau a acţiunilor dintr-o societate comercială, în scopul săvârşirii unei infracţiuni, la pedeapsa de doi ani de închisoare. Instanţa a contopit pedepsele aplicate inculpatului şi a decis ca acesta să execute, în regim de detenţie, cinci ani.
 
Bogdan Stănescu a luat şase ani de închisoare, pentru complicitate la evaziune fiscală, sustragere de la efectuarea verificărilor financiare, prin declararea fictivă a sediului, complicitate la folosirea cu rea-credinţă a bunurilor sau a creditului de care se bucură societatea şi complicitate la transmiterea fictivă a părţilor sociale sau a acţiunilor dintr-o societate comercială, în scopul săvârşirii unei infracţiuni.
 
Marius Dina a luat doi ani de închisoare, cu suspendare condiţionată, pentru evaziune fiscală. Cel în cauză a fost achitat pentru comiterea infracţiunii prevăzute de art. 26 C. penal din 1969, rap. la art. 280, ind. 1 din Legea 31/1990, întrucât fapta nu e săvârşită cu forma de vinovăţie prevăzută de lege.
 
Decizia Tribunalului Constanţa nu este definitivă, aceasta putând fi atacată la Curtea de Apel Constanţa.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.