Scandal în faţa clubului EGO din staţiunea Mamaia. Începe judecata (video)

Magistraţii Judecătoriei Constanţa au dispus ieri începerea procesului în dosarul în care mai multe persoane au fost deferite justiţiei pentru scandalul din faţa clubului EGO din staţiunea Mamaia.
 
Ieri, judecătorii au respins, ca neîntemeiate, cererile formulate de către inculpaţi și au constatat legalitatea sesizării instanţei cu rechizitoriul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa, a administrării probelor şi a efectuării actelor de urmărire penală. Decizia Judecătoriei Constanța nu este definitivă, ea putând fi atacată la Tribunalul Constanța.
 
În cauză, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa au dispus trimiterea în judecată a cinci inculpaţi, respectiv: B. D., cercetat sub control judiciar, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de portul sau folosirea fără drept de obiecte periculoase şi tulburarea ordinii şi liniştii publice, N. I. S., cercetat în stare de arest preventiv, sub aspectul săvârşirii a două infracţiuni de refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice, părăsirea locului accidentului şi complicitate la lipsire de libertate şi S. B., cercetat în stare de arest preventiv, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de lipsire de libertate în mod ilegal, nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, uzul de armă fără drept, tulburarea ordinii şi liniştii publice.
 
De asemenea, un alt cetăţean, M. A. G., este cercetat sub control judiciar, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de portul sau folosirea fără drept de obiecte periculoase, timp ce un alt individ, M. F. L., este bănuit de lipsire de libertate şi tâlhărie calificată.
 
Probatoriul administrat în cauză a relevat că, în dimineaţa zilei de 16.08.2019, în faţa clubului EGO din staţiunea Mamaia a avut loc un conflict între două grupuri de persoane care plecau de la club, motivat de faptul că unul dintre membrii grupărilor o hărţuia pe fosta sa prietenă, ce se afla în compania celeilalte grupări. Asta a dus la un haos generalizat soldat inclusiv cu vătămarea unor persoane şi inducerea unei stări de temere în rândul publicului.
 
Mai mult, în cadrul conflictului au fost folosite inclusiv arme neletale, deţinute în mod neautorizat.
 
În concret, în sarcina inculpatului B. D. s-a reţinut că, în seara de 15/16.08.2019, a purtat asupra sa un cuţit cu lamă retractabilă în clubul EGO din staţiunea Mamaia pe care, la ieşirea din club, l-a folosit îndreptându-l ameninţător către un grup de persoane adverse, şi tot în afara clubului, în acelaşi context, i-a aplicat o lovitură cu pumnul în faţă lui O. M. G. datorită căruia acesta din urmă a căzut, după care inculpatul B. D. i-a mai aplicat o lovitură cu piciorul, acţiuni săvârşite în public şi care au indus un sentiment de teamă în rândul persoanelor prezente.
 
În sarcina inculpatului N. I. S. s-a reţinut că, în dimineaţa zilei de 16.08.2019, a condus autoturismul marca BMW X6, demarând în trombă din faţa clubului EGO din staţiunea Mamaia, şi din cauza neatenţiei l-a accidentat pe prietenul său, O. M. G, trecând cu autoturismul peste el, şi producându-i astfel leziuni ce au necesitat 100 de zile îngrijiri medicale, după care a fugit de la locul producerii accidentului, fără încuviinţarea poliţiei sau a procurorului. Ulterior, şoferul a refuzat solicitarea poliţiei de supunere la recoltarea de probe biologice în vederea identificării prezenţei alcoolului şi substanţelor cu efect psihoactiv, în sânge. Mai mult, în sarcina aceluiaşi inculpat s-a mai reţinut că l-a ajutat pe inculpatul S. B. să continue privarea de libertate a persoanei vătămate C. A. B., în sensul că, după ce S. B. a introdus-o cu forţa pe persoana vătămată în autoturism, a demarat şi a condus autoturismul marca BMW X6 pe ruta staţiunea Mamaia – oraş Ovidiu, iar la solicitarea expresă a persoanei vătămate să oprească pentru a coborî, a refuzat, continuând deplasarea.
 

În sarcina inculpatului S. B. s-a reţinut că a introdus-o cu forţa pe persoana vătămată C. A. B., în autoturismul marca BMW X6, a iniţiat şi a întreţinut un conflict, trăgând, în spaţiu public, cu un pistol neletal spre persoanele cu care a intrase în conflict, deţinând atât pistolul cu care a tras cât şi celălalt pistol care a fost identificat de organele de poliţie în autoturismul său fără autorizaţie şi astfel a indus o stare de temere în rândul persoanelor prezente în faţa clubului EGO.
 
În sarcina inculpatului M. F. L. s-a reţinut că, în noaptea de 15/16.08.2019, în faţa clubului EGO din staţiunea Mamaia, prin folosirea de ameninţări – cu un box – i-a sustras persoanei vătămate M.G.S. suma de 80 de lei, şi, în dimineaţa zilei 16.08.2019, tot în faţa clubului EGO, a introdus-o cu forţa pe persoana vătămată C. A. B., în autoturismul marca BMW X6. În sarcina inculpatului M. A. G. s-a reţinut că, în seara de 15/16.08.2019, a purtat asupra sa un cuţit în clubul EGO din staţiunea Mamaia şi apoi, în dimineaţa zilei de 16.08.2019, l-a scos la vedere la ieşirea din club, în contextul conflictului sus-amintit, conform procurorilor.

 
Trimiterea în judecată din cursul procesului penal nu poate, în nici o situaţie, să înfrângă principiul constituţional al prezumţiei de nevinovăţie.
 

 
Citește și
 
Scandal în faţa clubului EGO! Mai multe persoane trimise în judecată

 
 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Patronii din Mamaia își pregătesc cluburile pentru sezonul estival (galerie foto)

12 Apr 2021 879

Scandal în faţa clubului EGO din staţiunea Mamaia! Condamnări definitive

17 Dec 2020 967

Prima condamnare după bătaia din fața clubului EGO din Mamaia (video)

01 Jul 2020 1367

Focuri de armă și un tânăr călcat de un BMW X6 în fața clubului EGO din Mamaia. Dosarul, amânat pentru luna mai (video)

09 Apr 2020 1814

Scandal în faţa clubului EGO din staţiunea Mamaia! Primul termen în instanţă, 1 aprilie (video)

09 Mar 2020 1296

Parcarea publică din faţa clubului Ego din Mamaia Nord, amenajată de municipalitate

12 Feb 2020 2218

Scandal în faţa clubului EGO din staţiunea Mamaia! Trei persoane, plasate sub control judiciar (video)

08 Feb 2020 2201

Scandal monstru în faţa clubului EGO din Mamaia! Ce a anunţat ieri Judecătoria Constanţa (video)

26 Nov 2019 1581

Scandal în faţa clubului EGO! Mai multe persoane trimise în judecată

10 Oct 2019 994

UPDATE Scandal cu focuri de armă în Mamaia (galerie foto + video)

16 Aug 2019 12488

Premieră în România O seară de Bouzoukia Live, pregătită de celebrul interpret grec Matthaios Giannoulis, alături de Ionuţ Galani

12 May 2018 5234

Formaţia Pindu, Marian Cozma Band şi Nikolaos Papadopoulos, într-un spectacol la Constanţa

15 Apr 2017 5061

Concert Ruby la Constanţa

22 Feb 2017 1927

Unde te poţi distra de Revelion la Constanţa (galerie foto)

28 Dec 2016 3344

Haine de firmă la jumătate de preţ „Half is free” by Andreea Esca ajunge la Constanţa (video)

29 Jun 2016 4134