Scandal monstru! Inspector antifraudă din Constanţa, agresat fizic în timpul unui control! Prima condamnare, la Judecătoria Mangalia

  • Inculpata a agresat fizic un inspector antifraudă în cadrul Direcţiei Regionale Antifraudă Fiscală 2 Constanţa, în timp ce aceasta se afla în exercitarea atribuţiilor de serviciu, în baza planului naţional de acţiune a Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală şi efectua un control operativ şi inopinat, lovind-o în acest sens cu poarta de acces de la intrarea în imobil.
  • De asemenea, s-a mai reținut că, în timpul unui control inopinat derulat de inspectorii antifraudă în cadrul Direcţiei Regionale Antifraudă Fiscală Constanţa, inculpata a sustras o mapă care conţinea mai multe documente ce vizau controlul efectuat, documente care nu au mai fost restituite organelor fiscale.


Trimisă în judecată de procurorii Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanța, pentru săvârşirea infracţiunii de ultraj și sustragerea sau distrugerea de înscrisuri, o femeie din Brașov a fost condamnată în primă instanță de Judecătoria Mangalia, la doi ani și șase luni de închisoare cu suspendare!


Decizia magistraților din Mangalia nu este una definitivă, ea fiind contestată la Curtea de Apel Constanța.


Conform rechizitoriului, în fapt, s-a reţinut că, în iulie 2016, inculpata a agresat fizic un inspector antifraudă în cadrul Direcţiei Regionale Antifraudă Fiscală 2 Constanţa, în timp ce aceasta se afla în exercitarea atribuţiilor de serviciu, în baza planului naţional de acţiune a Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală şi efectua un control operativ şi inopinat, lovind-o în acest sens cu poarta de acces de la intrarea în imobil.


De asemenea, s-a mai reținut că, în timpul unui control inopinat derulat de inspectorii antifraudă în cadrul Direcţiei Regionale Antifraudă Fiscală Constanţa, inculpata a sustras o mapă care conţinea mai multe documente ce vizau controlul efectuat, documente care nu au mai fost restituite organelor fiscale.


Procesul a început la finele anului 2018, iar cercetarea judecătorească s-a finalizat anul acesta, în primă instanță, prin condamnarea inculpatei la doi ani și șase luni de închisoare cu suspendare, pentru săvârşirea infracţiunii de ultraj și sustragerea sau distrugerea de înscrisuri.

 

Obligații


Pe durata termenului de supraveghere, trei ani, inculpata trebuie să respecte măsurile de supraveghere prevăzute de art. 93 al. 1 lit. a)-e) C.pen, respectiv: să se prezinte la serviciul de probaţiune de pe lângă Tribunalul Braşov, la datele fixate de acesta, să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa, să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile, precum şi întoarcerea, să comunice schimbarea locului de muncă, să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă.

 

Muncă neremunerată în folosul comunităţii


„Impune inculpatei să frecventeze unul sau mai multe programe de reintegrare socială derulate de către serviciul de probaţiune de pe lângă Tribunalul Braşov sau organizate în colaborare cu instituţii din comunitate. Obligă pe inculpată să presteze, pe parcursul termenului de supraveghere, muncă neremunerată în folosul comunităţii, pe o perioadă de 100 de zile, în cadrul Primăriei Braşov, sau al Consiliului Local Braşov“, se mai arată în decizia Judecătoria Mangalia.


Precizăm că trimiterea în judecată reprezintă o etapă din cursul procesului penal, reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual adecvat de administrare a probatoriului, activităţi care nu pot, în nici o situaţie, să înfrângă principiul constituţional al prezumţiei de nevinovăţie.


Sursa text: Potrivit Portal Naţional al Jurisprudenţei - rejust.ro.


PRECIZĂRI:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.


Citește și

Condamnări și despăgubiri
Horia Constantinescu, de la Protecția Consumatorului, agresat în timpul unui control la o terasă din Neptun, în 2018. Primul termen în apel, în septembrie

 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Inspector antifraudă din Constanţa, agresat! Anunțul judecătorilor

16 Nov 2022 637

Inspectorii antifraudă fiscală verifică școlile de șoferi. Care este situația la Constanța

18 Mar 2022 1773

Doi inspectori ANAF Constanța, acuzați de luare de mită, au făcut înțelegeri cu procurorii Anticorupție (document)

15 Nov 2021 3849

„Masa și dansul la final“ Detalii până azi secrete din dosarul inspectorului Fotin, de la Antifraudă Constanța, acuzat de luare de mită (document)

13 Nov 2021 2884

Cazul inspectorului de la Antifraudă, reținut pentru luare de mită, merge la Curtea de Apel Constanța

06 Nov 2021 1697

Oficial! Ionuț Adrian Fotin, inspector Antifraudă Constanța, a fost arestat preventiv

04 Nov 2021 1564

Update. Arest pentru 15 zile Ce avere are Ionuț Adrian Fotin, inspector Antifraudă Constanța, reținut pentru luare de mită (documente)

04 Nov 2021 4390

Ce s-a întâmplat în procesul în care mai mulți inspectori antifraudă din Constanța l-au dat în judecată pe Procurorul General

07 May 2021 2395

Despăgubiri Mai mulți inspectori antifraudă din Constanța, victorioși în instanță

01 Dec 2020 2509

Anagajații ANAF și-au cerut drepturile în instanță. Ce au hotărât magistrații

05 May 2020 2146

A fost eliberat din funcţie inspectorul general adjunct antifraudă din Direcţia Regională Antifraudă Fiscală 2 Constanţa

17 Mar 2020 8027

Sporuri mai mari de „risc şi suprasolicitare neuropsihică“ Un inspector antifraudă constănţean şi-a învins şeful. I-a anulat trei ordine

03 Feb 2020 10372

Angajaţii de la Antifraudă Constanţa îşi cer drepturile salariale în instanţă. Ce a declarat Liviu Toader, liderul Sindicatului Naţional Finanţe Publice

08 Aug 2019 3360

Galerie foto Un constănţean vindea pe Facebook peşte marinat degradat. Inspectorii DSV Constanţa au găsit dezastru la punctul de lucru

02 Aug 2019 1793

Un inspector antifraudă din Constanța, condamnat

23 Mar 2019 2886