Justitie

Scaun, dulce scaun! Actriţa Daniela Dumitrescu, din nou în instanţă cu preşedintele CJC

Managerul TSC, aflat în preaviz, a contestat în instanţa de contencios-administrativ raportul Corpului de Control al Consiliului Judeţean şi măsura încetării contractului de management, dictată de conducerea administraţiei judeţene. Instanţa de contencios-administrativ a decis, la sfârşitul lunii februarie, respingerea cererii formulate de reclamanta Daniela Elena Dumitrescu în contradictoriu cu pârâţii preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa şi Consiliul Judeţean Constanţa.
 
Zilele trecute, Dumitrescu a formulat recurs prin intermediul avocaţilor. În acest moment, pe rolul instanţei sunt două dosare - 1284/118/2019 şi 1285/118/2019, prin care, Daniela Dumitrescu solicită instanţei suspendarea actului administrativ privind încetarea contractului de management, respectiv suspendare act administrativ.
 
Vă reamintim că, în luna ianuarie a.c., Daniela Dumitrescu, managerul Teatrului de Stat Constanţa, a fost trimisă într-un preaviz de 60 de zile de preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Marius Horia Ţuţuianu. Decizia şefului administraţiei judeţene vine după finalizarea controlului actului managerial al Danei Dumitrescu, în urma căruia au fost identificate mai multe neconformităţi, de la contracte de prestări artistice şi plăţi nejustificate, deconturi pentru decoruri realizate greşit etc.
 
Potrivit raportului, au fost identificate mai multe neconformităţi. Preşedintele CJC, Marius Horia Ţuţuianu, a enumerat lapidar şi problemele constatate de comisia de control. „Astfel, din punctul de vedere al contractelor de prestări artistice, au fost constatate următoarele: pentru piesa, „El Saludador” au fost făcute plăţi către diferiţi prestatori, fără ca premiera să mai aibă loc. Totodată, pentru piesa „Testosteron”, există sume achitate suplimentar faţă de valoarea existentă în procesul-verbal încheiat de comisia de negociere.
Pentru proiectul „Ovidius in Love”, deconturile pentru decoruri au fost realizate greşit, astfel încât Primăria Constanţa, finanţatorul proiectului, nu a considerat eligibilă nicio sumă din cadrul acestui proiect.
 
În ceea ce priveşte actele administrative, şi aici au fost identificate nereguli, în sensul că Teatrul de Stat nu are nici în acest moment un Regulament de organizare şi funcţionare, modificat şi aprobat prin hotărâre de Consiliu Judeţean, ca urmare a modificărilor Organigramei şi a statelor de funcţii.
Există un număr mare de registre (registru de intrări/ieşiri, de prestări servicii, de contracte prestări servicii, de contracte prestări artistice şi reprezentări de actor, registru de decizii… etc). Foarte multe numere anulate în registrul de intrări/ieşiri, numere dublate şi, de asemenea, există multe referate anulate”, a citit din raport şeful Consiliului Judeţean.

Ca urmare, după acest control, Marius Horia Ţuţuianu a dispus activarea articolului 27 din cadrul contractului de management al directorului Teatrului de  Stat Constanţa, Daniela Dumitrescu. Preavizul managerului TSC se va încheia pe 22 martie a.c.
 
Între timp, consilierii judeţeni au aprobat numirea unui director interimar la Teatrul de Stat Constanţa, în persoana regizorului Erwin Şimşensohn.

Citeşte şi:
 
Managerul TSC, Dana Dumitrescu, a pierdut procesul cu preşedintele CJC. Poate face recurs!
 
Dana Dumitrescu a atacat în instanţă raportul de control. Pe ultima sută de metri, managerul a emis o notă internă care confirmă „haosul“ din instituţia de cultură! (document)
 
Cine va realiza evaluarea anuală a managerului demis al TSC, Dana Dumitrescu? (document)

Interviu live TSC nu se predă! Actorii cer respect, salarii și sporuri ca în toate celelalte teatre. De la noul manager, transparență și implicare, iar de la autorități, un templu de cultură pentru Constanța! (video)

Fost secretar de stat în Guvernul Cioloş Regizorul Erwin Şimşensohn, în cărţi pentru preluarea Teatrului de Stat Constanţa (documente)

Managerul contestă măsura în instanţă Horia Ţuţuianu o demite pe Dana Dumitrescu de la conducerea CJC cu mâna „majordomului“ său (documente + galerie foto)

Preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Horia Ţuţuianu, anunţ despre auditul efectuat la Teatrul de Stat Constanţa. Dana Dumitrescu a primit preaviz
 
 
 
 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Actrița Dana Dumitrescu, „învinsă“ într-un dosar împotriva Consiliului Județean Constanța

04 Oct 2019 439

O nouă organigramă la TSC. Se desfiinţează funcţia Danei Dumitrescu şi se creează un birou de organizare spectacole şi mai multe posturi de actor (document)

30 Sep 2019 909

Dana Dumitrescu pierde la Curtea de Apel. Şimsensohn rămâne managerul Teatrului de Stat Constanţa

15 Aug 2019 1108

Editorial Doamna Dana repetă rolul „procesomanei“ la Teatrul de Stat Constanţa

03 Aug 2019 1616

S-a luptat în justiţie pentru funcţie Este oficial. Dana Dumitrescu, managerul TSC, umilită la evaluarea anuală. Nota obţinută a fost 5,87 (documente)

03 May 2019 2289

Erwin Şimşensohn, numit din nou manager al Teatrului de Stat din Constanţa

02 May 2019 938

Managerul Teatrului Național de Stat Constanța, Dana Dumitrescu, nu a trecut evaluarea activității pe 2018. A obținut doar nota 5,87

19 Apr 2019 1146

Instanța a decis. Dana Dumitrescu este din nou director al Teatrului de Stat Constanța

16 Apr 2019 1331

Motivaţia magistraţilor. De ce a pierdut procesul cu şeful CJC managerul demis al Teatrului de Stat Constanța, Dana Dumitrescu

13 Mar 2019 1139

Managerul TSC, Dana Dumitrescu, a pierdut procesul cu preşedintele CJC. Poate face recurs!

27 Feb 2019 1456

Locuitorii comunei Cumpăna au sărbătorit Dragobetele (galerie foto)

26 Feb 2019 835

Dana Dumitrescu a atacat în instanţă raportul de control. Pe ultima sută de metri, managerul a emis o notă internă care confirmă „haosul“ din instituţia de cultură! (document)

30 Jan 2019 1836

Revista presei locale

26 Jan 2019 575

Cine va realiza evaluarea anuală a managerului demis al TSC, Dana Dumitrescu? (document)

26 Jan 2019 1426

Interviu live TSC nu se predă! Actorii cer respect, salarii și sporuri ca în toate celelalte teatre. De la noul manager, transparență și implicare, iar de la autorități, un templu de cultură pentru Constanța! (video)

24 Jan 2019 2815