Scenariu rupt din filme. Un tânăr din Constanţa a furat o maşină, apoi a dat mai multe spargeri în judeţul Constanţa

La data de 13 mai 2019, pe rolul Judecătoriei Constanţa s-a judecat cauza în care un tânăr, P.I.C., a fost trimis în judecată pentru furt calificat, conducerea unui vehicul fără permis de conducere şi punerea în circulaţie sau conducerea unui vehicul cu număr fals.
 
În actul de sesizare a instanţei s-a reţinut că în seara zilei de 13.02.2019, în jurul orei 19.00, numiţii M. S., B. M. R., B. M. şi P. I. C. s-au întâlnit la o sală de pariuri sportive din Constanţa, unde au stabilit de comun acord să sustragă o maşină de pe raza mun. Constanţa pe care să o folosească la comiterea de infracţiuni. Într-un final, numitul P. I. C. a plecat cu microbuzul în mun. Constanţa, celelalte persoane plecând la domiciliile lor.
 
Suspectul P. I. C. a ajuns în jurul orei 21.30 în autogara din mun. Constanţa, iar în jurul orei 1.00 s-a deplasat în zona Institutului de Marină, unde, pe o străduţă adiacentă, a identificat un autoturism marca AUDI A4. Observând autoturismul, după ce în prealabil a verificat zona, acesta a constatat că portierele sunt deschise, astfel că a pătruns în habitaclu. Din torpedoul autoturismului, suspectul a luat o cheie de contact cu care a pornit autoturismul în cauză şi s-a deplasat în la adresa numitului B. M., unde se afla şi numitul B. M. R. Ulterior, P. I. C. l-a apelat telefonic pe inculpatul M. S. şi i-a spus să îl aştepte pe marginea DJ 222, în zona stadionului din localitatea M. Kogălniceanu. Astfel, cei trei s-au îndreptat către zona de mai sus, de unde l-au luat cu ei şi pe inculpatul M. S., plecând apoi spre localitatea Palazu Mic la volanul autoturismului marca AUDI A4 fiind inculpatul P. I. C. care a condus autoturismul pe DN 2A şi DN 22 până în satul Palazu Mic.
 
Ajunşi în localitatea Palazu Mic, au identificat un magazin prevăzut cu grilaje metalice pe care au hotărât să îl spargă. Astfel, inculpaţii P. I. C. şi M. S. au pătruns în magazin, după ce au forţat grilajul cu o ţeavă striată, iar de aici au sustras mai multe produse alimentare, obiecte de încălţăminte şi băuturi alcoolice, care au fost identificate ulterior cu ocazia percheziţiei domiciliare la domiciliul inculpatului M. S., prezentate persoanei vătămate C. G.
 
Din localitatea Palazu Mic, autoturismului marca AUDI A4 a fost condus de către inculpatul B. M. R. până la domiciliul numitului B. M., unde au lăsat bunurile sustrase de la magazin. Ulterior, la volanul autoturismului a urcat inculpatul P. I. C., care a condus pe DN 2A spre localitatea Nicolae Bălcescu, iar la un moment dat s-a abătut de la drum. La ieşirea din localitatea respectivă au observat un magazin prevăzut cu grilaje metalice, pe care s-au hotărât să îl spargă. Inculpaţii M. S. şi P. I. C. au forţat grilajul metalic şi uşa de acces, au pătruns în magazin, iar de aici au sustras mai multe produse alimentare, sticle de vin, pachete de cafea şi ness-uri, care, cu ocazia percheziţiei domiciliare, la domiciliul inculpatului M. S., prezentate persoanei vătămate F. R., care le-a recunoscut ca fiind bunuri sustrase din magazin şi predate acesteia.
 
După ce aceştia au revenit la domiciliul lui B. M. şi au lăsat bunurile, şi-au continuat deplasarea pe DJ 222 până în localitate şi, plimbându-se pe străzi, au observat un autoturism marca Opel, aparţinând persoanei vătămate M. R., parcat în faţa unui imobil, de unde P. I. C. şi M. S. i-au sustras plăcuţele de înmatriculare. Întrucât se lumina de zi, cei în cauză s-au hotărât să se întoarcă în localitatea M. Kogălniceanu. Ajungând la intrarea în localitate, în zona cimitirului musulman, pe DJ 222, au scos autoturismul pe marginea carosabilului, au şters autoturismul la interior cu vestimentaţia pentru a şterge amprentele, iar suspectul P. I. C. a schimbat plăcuţele de înmatriculare ale autoturismului marca AUDI A4, cu cele sustrase de pe auto marca Opel, aruncând plăcuţele de înmatriculare ale autoturismului AUDI, una dintre acestea fiind găsite în data de 21.02.2019, cu ocazia conducerii în teren a inculpatului P. I. C.
 
Cu ocazia audierii celor patru inculpaţi, aceştia au recunoscut acuzaţiile aduse, declaraţiile acestora fiind coroborate cu celelalte probe din dosarul penal. P.I.C. a fost condamnat la un an de închisoare pentru furt calificat, la încă un an de închisoare pentru infracţiunea de conducerea unui vehicul fără permis de conducere şi la încă un an de închisoare pentru infracţiunea de punerea în circulaţie a unui vehicul cu număr fals de înmatriculare. În final, acesta a primit o condamnare de un an şi opt luni de închisoare cu executare.
 
 
 

 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

UPDATE. Furturi și distrugeri la autoturisme, în Constanța. Bărbat de 39 de ani, arestat preventiv. Unde l-a găsit Poliția?

19 Apr 2024 486

IPJ ArgeșReținuți de polițiști

18 Apr 2024 232

IPJ Argeș Acțiuni desfășurate de polițiștii argeșeni, în sistem integrat, pentru asigurarea ordinii publice

16 Apr 2024 278

Cadouri „otrăvite“ pentru mai mulți bătrâni din Constanța! A intervenit Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română

14 Apr 2024 757

Elevii în prim-plan! Polițiștii din Constanța discută cu ei despre siguranță și responsabilitate

13 Apr 2024 456

Noi metode de escrocherie digitală sau când un simplu „da” poate duce la furt

13 Apr 2024 454

IPJ SibiuBărbați reținuți, cercetați penal pentru furt

11 Apr 2024 242

Acțiuni ale polițiștilor IPJ Constanța la o școală din Năvodari

10 Apr 2024 441

Caz șocant la Constanța! O minoră și doi tineri agresați într-o locuință de patru bărbați

10 Apr 2024 682

Crimă în Mangalia! Tânără ucisă şi băgată într-un geamantan. Azi, pronunțarea la Tribunalul Constanța

10 Apr 2024 651

Acțiuni ale polițiștilor în școli din municipiul Constanța și la Liceul Teoretic Mihail Kogălniceanu

09 Apr 2024 512

Poliția RomânăPersoane cercetate pentru furt de combustibil, prinse în flagrant delict

09 Apr 2024 313

În județul Constanța După ce au făcut autostopul, doi tineri au tâlhărit șoferul

09 Apr 2024 522

Județul Constanța. Bărbat de 63 de ani condamnat la închisoare pentru complicitate la furt

08 Apr 2024 478

Constanța Doi bărbați, reținuți după ce ar fi jefuit mai multe persoane în vârstă. Cum acționau bărbații

08 Apr 2024 591