Scene șocante în Piața Brotăcei! Doi minori, condamnați după ce au electrocutat paznicul pentru câțiva cozonaci și 370 de lei

 
 
  • În rechizitoriul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa se arată că aproape de finele anului 2021, în jurul orelor 02:30 - 03:00, în timp ce persoana vătămată își desfășura activitatea ca agent de pază în incinta Pieței Brotăcei, inculpații minori l-au imobilizat pe bărbat și l-au strâns puternic cu brațele de gât.
 
  • Ulterior, unul dintre inculpați, folosind un dispozitiv tip electroșoc, a deposedat persoana vătămată de suma de 370 lei din buzunarul stâng al pantalonilor, valoarea prejudiciului cauzat fiind de 370 lei.
 
  • Tot în actul de sesizare a instanței se mai arată că, ulterior, copiii au pătruns în punctul de lucru al patiseriei, din incinta Pieței Brotăcei, de unde au sustras suma de 70 lei și mai mulți cozonaci.
 
  • Măsurile dispuse în cauză reprezintă o etapă a procesului penal, conform Codului de procedură penală, și nu înfrâng în niciun fel principiul prezumției de nevinovăție de care beneficiază persoanele supuse cercetărilor.
 
 
Magistrații de la Judecătoria Constanța s-au pronunțat în dosarul în care doi minori sunt acuzați că au electrocutat și strâns se gât paznicul din Piața Brotăcei, din municipiul Constanța, căruia i-au sustras aproape 400 de lei. Mai mult, inculpații minori mai sunt acuzați că au furat mai mulți cozonaci din piață.
 
Inculpații sunt acuzați de săvârșirea infracţiunii de tâlhărie calificată  și a infracţiunii de furt calificat
 
În rechizitoriul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa se arată că aproape de finele anului 2021, în jurul orelor 02:30 - 03:00, în timp ce persoana vătămată își desfășura activitatea ca agent de pază în incinta Pieței Brotăcei, inculpații minori l-au imobilizat pe bărbat și l-au strâns puternic cu brațele de gât.
 
Ulterior, unul dintre inculpați, folosind un dispozitiv tip electroșoc, a deposedat persoana vătămată de suma de 370 lei din buzunarul stâng al pantalonilor, valoarea prejudiciului cauzat fiind de 370 lei.
 
Tot în actul de sesizare a instanței se mai arată că, ulterior, copiii au pătruns în punctul de lucru al patiseriei, din incinta Pieței Brotăcei, de unde au sustras suma de 70 lei și mai mulți cozonaci.
 
Primele condamnări
 
Primul inculpat minor a luat patru ani și opt luni de închisoare cu executare.

 
Față de al doilea inculpat instanța a luat măsura educativă neprivativă de libertate a supravegherii pe o perioadă de 6 luni, pentru săvârșirea infracțiunilor de tâlhărie calificată precum și a infracţiunii de furt calificat.
 

Instanța a admis acțiunea civilă exercitată de partea civilă și a obligat inculpații, în solidar, la plata sumei de 370 lei către aceasta.
 
Judecătorii au confiscat de la inculpați suma de 70 lei, reprezentând bunuri dobândite prin săvârșirea infracțiunii, precum și dispozitivul electroșoc marca Power Light 10000W, folosit la săvârșirea faptei.
 
Măsurile dispuse în cauză reprezintă o etapă a procesului penal, conform Codului de procedură penală, și nu înfrâng în niciun fel principiul prezumției de nevinovăție de care beneficiază persoanele supuse cercetărilor.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și 
 
BCCO Constanța, flagrant în parcarea unui supermarket pentru prinderea unui bărbat ce cumpăra telefoane cu euro falși, în 2017. Condamnare
 
 
 
 
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Reconfigurarea traficului din Tomis Nord Trecerea de pietoni de la Piața Brotăcei, desființată. Ce planuri are Primăria Constanța?

11 Mar 2024 5065

Fotoreportaj Piețele din Constanța, locul unde timpul a stat pe loc ani de zile (GALERIE FOTO)

02 Feb 2024 2132

Piața Brotăcei din Constanța va fi reamenajată! Certificat de urbanism, emis

30 Jan 2024 945

Totul pentru cozonaci! Paznicul din Piața Brotăcei, electrocutat și strâns de gât! Final de proces

03 Dec 2022 3250

Paznicul, electrocutat cu un dispozitiv tip electroșoc Final de proces în cazul minorilor care au dat atacul la cozonacii din Piața Brotăcei!

16 Jul 2022 1891

Constănțeanul supărat. Ce a fost și ce a ajuns Piața Pescăruș din municipiul Constanța! (GALERIE FOTO)

30 May 2022 4634

Paznicul, electrocutat și strâns de gât! Doi minori au dat atacul la cozonacii din Piața Brotăcei. Începe procesul

19 Mar 2022 23966

A ieșit certificat de urbanism pentru desființarea Pieței Tomis III. Ce planuri are RAEDPP Constanța pentru piețele din municipiu

20 Jan 2022 21354

Judecătorii îi permit minorului acuzat că l-a tâlhărit pe agentul de pază din Piața Brotăcei să meargă la școală

26 Nov 2021 1867

Tâlhărie în Piața Brotăcei, din Constanța! Victima, agentul de pază

24 Nov 2021 3591

RAEDPP Constanţa Acţiune de igienizare în Piaţa Brotăcei, care va fi închisă luni

26 Mar 2021 1918

Constanța De luni, se închid piețele agroalimentare din oraș!

07 Nov 2020 3205

Accident rutier în Constanța-Zona Piața Brotăcei. O victimă

31 Oct 2020 3292

Anunţ RADET Constanţa. Avarie pe infrastructura de transport agent termic. Zonele afectate

27 Mar 2020 14478

UPDATE Accident în piața Brotăcei din Constanța. Un pieton a fost rănit. Ce spun autoritățile

23 Sep 2019 2434