Scene șocante pe plajă, în Mamaia! Bărbat lovit în cap cu o frapieră! I s-a fracturat craniul. Acord de recunoștere, respins

 
  • Inculpatul a lovit victima, în zona capului, cu o frapieră din material plastic, fracturându-i, astfel, craniul.
 
  • Curtea de Apel Constanța a respins acordul de recunoaştere a vinovăţiei încheiat între procurorul de caz și inculpat și a trimis dosarul la Parchet în vederea continuării urmăririi penale.
 
  • În motivarea deciziei, Curtea a reținut, printre altele, că soluţia cu privire la care s-a ajuns la acord între procuror şi inculpat este nejustificat de blândă în raport cu gravitatea infracţiunii.
 
Procurorii din cadrul Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanţa au dispus sesizarea instanței de judecată, în baza dispozițiilor art. 483 Cod procedură penală, cu acordul de recunoaștere a vinovăției a unui inculpat, pentru săvârșirea infracțiunii de lovire sau alte violențe.
 
În acordul de recunoaștere a vinovăției, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:
 
La data de 01 septembrie 2021, în stațiunea Mamaia, inculpatul din prezenta cauză (37 de ani din Constanța) a lovit victima (tot un bărbat) în zona capului cu o frapieră din material plastic, fracturându-i, astfel, craniul.
 
Oamenii legii mai spun că victimei i-au fost provocate leziuni traumatice care necesită pentru vindecare 35-40 zile de îngrijiri medicale.
 
Dosarul de urmărire penală privindu-l pe inculpat împreună cu acordul de recunoaștere a vinovăției au fost înaintate la Judecătoria Constanța cu propunere de a se menține măsurile asiguratorii luate în cauză.
 
Facem precizarea că, referitor la prezentul acord de recunoaștere a vinovăției, această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.
 
Judecătoria Constanța a admis acordul de recunoațtere a vinovăției încheiat de Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanţa cu inculpatul, pe care l-a condamnat, pentru săvârșirea infracţiunii de lovire sau alte violențe, dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere şi stabileşte un termen de supraveghere de 4 ani.
 
Instanța l-a obligat pe inculpat ca pe durata termenului de supraveghere să respecte următoarele măsuri de supraveghere: a) să se prezinte la Serviciul de Probaţiune Constanţa, la datele fixate de acesta; b) să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa; c) să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile; d) să comunice schimbarea locului de muncă; e) să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă.

 
Pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatul a fost obligat să presteze o muncă neremunerată în folosul comunităţii la Direcția Gestionare Servicii Publice Constanța sau la R.A. Judeţeană de Drumuri şi Poduri Constanţa, pe o perioadă de 90 de zile.
 

Judecătoria a dedus din durata pedepsei perioada în care inculpatul s-a aflat în stare de reținere și arest preventiv de la data de 07.09.2021 și până la data de 06.10.2021 inclusiv.
 
Decizia prin intermediul căreia a fost admis acordul de recunoaștere a vinovăției a fost contestată la Curtea de Apel Constanța.
 
Recent, Curtea a admis apelul declarat și a respins acordul de recunoaştere a vinovăţiei.
 
Instanța de apel a trimis dosarul procurorului în vederea continuării urmăririi penale.
 
În motivarea deciziei, Curtea a reținut, printre altele, că soluţia cu privire la care s-a ajuns la acord între procuror şi inculpat este nejustificat de blândă în raport cu gravitatea infracțiunii, conform portal jurisprudență.  
 
Decizia Curtea de Apel Constanța este definitivă.
 
PRECIZĂRI
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
 
Condamnat cu executare în primă instanţă!
Curtea de Apel, anunţ important în cazul lui Valentin Vrabie, primarul din Medgidia!

 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Raris SRL furnizează și anul acesta foișoarele de salvamar pentru plaja din Constanța și stațiunea Mamaia (DOCUMENT)

18 Apr 2024 351

Un elicopter militar a survolat plaja în stațiunea Mamaia, în zona hotelului Parc (GALERIE FOTO+VIDEO)

10 Apr 2024 832

În Constanța Apariție inedită la Marea Neagră, în stațiunea Mamaia

08 Apr 2024 538

LIVE VIDEO Convinși de vremea frumoasă, constănțenii și turiștii au ales ca loc de relaxare plaja din Constanța (GALERIE FOTO+VIDEO)

01 Apr 2024 573

Investiții Constanța Constantin Bucur, acționarul majoritar de la FC Gloria Buzău SA, investește în Mamaia. Firma sa, BC Cogen Management SRL, va amenaja o plajă

20 Mar 2024 1144

ABADL Fenomenul cunoscut sub denumirea de cliffing, manifestat în zona Mamaia la linia țărmului, este unul normal (GALERIE FOTO+VIDEO)

12 Mar 2024 835

Imagini spectaculoase surprinse pe plaja din zona Rex din Stațiunea Mamaia (GALERIE FOTO+VIDEO)

11 Mar 2024 1677

Misterioasele schele din Mamaia. Înconjoară o suprafață mare din plajă! (FOTO+VIDEO)

10 Mar 2024 3259

Firma Up To You SRL din Ialomița va amenaja un sector de plajă din Mamaia, Constanța

23 Feb 2024 685

Știri Constanța azi Intervenție de urgență în zona plajei Reyna! Persoană în pericol de înec (FOTO+VIDEO)

19 Jan 2024 2033

„Aer pentru Constanța. Promenadă, nu șosea de coastă“! Petiție inițiată de USR Constanța

18 Jan 2024 970

Arte marțiale Constanța Lazăr Iordache și Ștefan Andriuță, antrenament în condiții extreme. Pe nisip, dar și în apa Mării Negre! (GALERIE FOTO + VIDEO)

12 Jan 2024 1899

Administrația Bazinală de Apă cere în instanță desființarea beach-bar-urilor Balcan Expres SRL și 90.000 de euro, contravaloarea chiriei. Dosarul, la Tribunal

10 Jan 2024 880

Fotoreportaj Constanța Vremea frumoasă a adus lebedele și oamenii pe plajă în a doua zi de Crăciun (GALERIE FOTO)

26 Dec 2023 1144

Imagini impresionante surprinse în Mamaia! Cum arată plaja după furtuna de la sfârșitul lunii trecute(GALERIE FOTO+VIDEO)

11 Dec 2023 1458