„Scut“ pentru Arhiepiscopia Tomisului Aproape 40 de reclamanți și intervenienți în procesul pentru credință, de la Tribunalul Constanța

  • Cei aproximativ 40 de reclamanți și intervenienți în proces au făcut un „scut“ în jurul Arhiepiscopiei Tomisului, în procesul pentru drepturile credincioșilor, afectate de interdicțiile anti-Covid în vigoare.
  • Este vorba despre dosarul cu numărul 7389/118/2020, analizat ieri, 8 aprilie 2021, de completul prezidat de magistratul Maria Timoașcă, din cadrul Tribunalului Constanța.
  • Într-o declarație anterioară acordată ZIUA de Constanța, senatorul Diana Șoșoacă a precizat că se vor solicita termene foarte scurte, astfel încât procesul să se judece cât mai repede, având în vedere că se apropie și Paștele Ortodox.
  • După judecarea dosarului, instanța a rămas în pronunțare.

Procesul pentru credință, deschis de Arhiepiscopia Tomisului prin ÎPS Teodosie la Tribunalul Constanța, a continuat ieri, 8 aprilie 2021, fiind în atenția completului prezidat de magistratul Maria Timoașcă, din cadrul Secției de contencios administrativ și fiscal a instanței.

Inițial, cazul urma să se judece la data de 15 aprilie 2021, însă în cauză s-a formulat o cerere de preschimbare a termenului, admisă de instanță.

Amintim, este vorba despre dosarul cu numărul 7389/118/2020.

Ieri, Tribunalul Constanța a judecat dosarul și a rămas în pronunțare.

Așa cum am precizat în edițiile anterioare, procesul reunește, alături de Arhiepiscopia Tomisului, nenumărați reclamanți, cu precădere din domeniul avocățesc.
 

Reclamanți și intervenienți, uniți în solicitări

Printre aceștia se numără avocatul și, totodată, senatorul Diana Iovanovici Șoșoacă, reprezentant legal al Arhiepiscopiei Tomisului în cauză, dar și reclamant în nume propriu, Florian Colgeac, Dorina Colceag, Mircia Chelaru, inventatorul Iuliean Horneț, Doru Dinu Pavel Glăvan, avocatul Gheorghe Gabriel Căcescu, din Baroul Iași, avocata Iulia Adalmina Medeleanu, din Baroul Vaslui.

De asemenea, calitatea de reclamanți în acest proces, alături de Arhiepiscopia Tomisului, o mai au profesor Adalmina Ungureanu, Silvestru Dumitru Șoșoacă, Dumitru Silvestru Șoșoacă, părintele Nicolae Dale, Florentina Dale, Ramona Mance, Liana Neag, Rafila Neag, Cristian Nicolae Bucuroiu, Grațiela Gheorghina Botezatu.

Acestora li s-au mai alăturat, în urma admiterii cererilor de intervenție formulate în cauză, Partidul România Noastră, Organizaţia Judeţeană Cluj a Partidului România Noastră prin preşedinte Mîndru Petru, Organizaţia Judeţeană Neamţ a Partidului România Noastră prin preşedinte Constantin Ursu, Organizaţia Judeţeană Sibiu a Partidului România Noastră prin preşedinte Eugen – Nicolae Rotărescu, Organizaţia Judeţeană Constanţa a Partidului România Noastră prin preşedinte Gabriela – Ştefania Nuţ, Funar Gheorghe, Rotărescu Eugen – Nicolae, Mîndru Petre, Ursu Constantin, Ghengeaua Liviu, Catana Alexandru, Bocancia Vasile, Tudor Marcel, Ionasanu Adrian – Claudiu, Ghengeaua Vasile, Ghengeaua Georgeta, Nuţ Maria şi Pop Ioan.

În total, sunt aproape 40 de reclamanți și intervenienți în proces.

În cauză, sunt contestate măsurile anti-Covid care afectează drepturile credincioșilor la libertatea religioasă, inclusiv dreptul de a participa la pelerinaje sau la manifestațiile religioase, ori dreptul de a intra în biserici.


Cazul a fost analizat ieri, 8 aprilie 2021, de la ora 14.30.

Amintim de asemenea faptul că, într-o declarație anterioară acordată ZIUA de Constanța, senatorul Diana Șoșoacă a precizat că se vor solicita termene foarte scurte, astfel încât procesul să se judece cât mai repede, având în vedere că se apropie și Paștele Ortodox.



Citește și:

Purtarea măștilor și vaccinul anti-Covid:
Un reclamant din procesul pentru credință, deschis de Arhiepiscopia Tomisului, cere dovezi de la Ministerul Sănătății, DSU și Guvern!

 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Sondaje de opinie Administrația Chițac continuă „ctitoriile” lui Mazăre. Teren gratuit pentru biserica din Faleză Nord! Sunteți de acord cu propunerea primarului?

24 Mar 2024 787

Primarul Constanței, la judecată cu Arhiepiscopia Tomisului, pentru desființarea lucrărilor de la o capelă din oraș. Clericii fac demersuri pentru intrarea în legalitate

21 Mar 2024 1379

Curtea de Apel, decizie definitivă legată de procesul pentru Catedrala Eroilor, din Constanța (MINUTA)

12 Mar 2024 691

Programul liturgic al ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, în perioada 6-9 martie 2024

05 Mar 2024 526

Arhiepiscopia Tomisului a recuperat controlul asupra paginii de Facebook a Radio Dobrogea

02 Mar 2024 661

Clarificare referitoare la comunicarea mediatică a Patriarhiei Române cu privire la sancțiunea cu dojană sinodală scrisă a Arhiepiscopului Tomisului

01 Mar 2024 542

Consiliul Local Constanța, recurs contra Arhipiscopiei Tomisului pentru terenul de la Catedrala Eroilor! Dosarul, amânat

29 Feb 2024 514

Unde slujește ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, în perioada 1-5 martie 2024

29 Feb 2024 880

Știri Constanța Reprezentanții Arhiepiscopiei Tomisului fac precizări privind informațiile false și îndemnurile la adunări “de susținere”

29 Feb 2024 631

Sinodul BOR discută joi "actele de răzvrătire şi indisciplină" ale arhiepiscopului Tomisului

29 Feb 2024 614

Reacția Arhiepiscopiei Tomisului la mesajul transmis de Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române

25 Feb 2024 969

Arhiepiscopia Tomisului anunță Perioadă de rugăciune și post pentru împlinirea dorinței poporului de pace

24 Feb 2024 867

Știri Constanța Unde este așteptat Arhiepiscopul Tomisului în perioada 24 – 29 februarie 2024

23 Feb 2024 936

Știri Constanța Unde este așteptat Arhiepiscopul Tomisului în perioada următoare. Programul liturgic

20 Feb 2024 577

UPDATE. Constanța Paginile de socializare ale Arhiepiscopiei Tomisului și Radio Dobrogea, sparte! Iată despre ce e vorba

17 Feb 2024 789