Justitie

Se aşteaptă expertiza INEC Un nou termen în dosarul copiilor care ar fi fost abuzaţi la grădiniţa „Micul Regat“

Mara Isabella Iacob, magistrat al Judecătoriei Constanţa, va redeschide azi dosarul „Micul Regat“, cauză în care mai mulţi copii ar fi fost abuzaţi la grădiniţa mai sus precizată. În cauză a fost dispusă efectuarea unei expertize audio-video, la Institutul Naţional de Expertize Criminalistice (INEC). Este de aşteptat ca la termenul de azi să fie prezentat raportul experţilor de la INEC.
 
Mara Isabella Iacob i-a luat locul judecătorului Alexandru Bogdan Arhip, cel ce a primit iniţial dosarul „Micul Regat“ şi a fost recuzat de părinţii copiilor care ar fi fost abuzaţi la grădiniţa mai sus precizată.

În dosarul „Micul Regat“ au fost trimise în judecată următoarele persoane: Eliza Pufleanu, directorul centrului educaţional, suspectată de complicitate la infracţiunea de purtare abuzivă, Georgiana Vierescu şi Alina Cristina Arma, îngrijitoare, Victoria Larissa Hercuş şi Irina Petre, educatoare, dar şi Cristina Manolache, director educativ, bănuite de purtare abuzivă.
 
Alexandru Bogdan Arhip a mai fost recuzat în prezenta cauză, de două ori, de părinţii copiilor care ar fi fost abuzaţi de angajatele grădiniţei „Micul Regat“, însă cererile au fost respinse. În acest context, este de precizat că judecătorul Cristian Lungu, de la Judecătoria Constanţa, învestit cu soluţionarea unei cereri de recuzare, a dispus amendarea părinţilor cu amendă judiciară în cuantum de 500 de lei fiecare, „pentru exercitarea cu rea-credinţă a dreptului procesual de a cere recuzarea judecătorului“.
 
Chiar şi aşa, amenda aplicată de instanţă nu i-a descurajat pe părinţi, iar în luna noiembrie 2016 au formulat o nouă cerere de recuzare a judecătorului Arhip, solicitarea fiind admisă.
 
Dosarul „Micul Regat“ l-a trimis pe judecătorul Alexandru Bogdan Arhip în colimatorul Inspecţiei Judiciare.
 
„La 9 noiembrie 2016, Inspecţia Judiciară a exercitat acţiunea disciplinară privindu-l pe domnul judecător Arhip Bogdan Alexandru, de la Judecătoria Constanţa, pentru săvârşirea abaterilor disciplinare prevăzute de art. 99, lit. t), teza a II-a, cu aplicarea art. 991, alin. (2), şi art. 99, lit. c), din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, republicată, reţinându-se că judecătorul, în cazul primei abateri, a omis să verifice din oficiu dacă subzistă temeiurile care au determinat luarea măsurii preventive a controlului judiciar, nu a pus în discuţie solicitările experţilor şi a refuzat să discute cererile acestora, a refuzat să pună în discuţia părţilor cererea formulată de una dintre acestea şi a stabilit măsuri contradictorii în şedinţele de judecată cu privire la modul şi calitatea în care au fost citate persoane minore, precum şi în privinţa modului în care urma să se desfăşoare audierea, iar în cazul celei de-a doua abateri a manifestat o atitudine improprie caracterului solemn al şedinţei de judecată. Acţiunea disciplinară a fost înaintată Secţiei pentru judecători în materie disciplinară a Consiliului Superior al Magistraturii, care va decide cu privire la răspunderea judecătorului în cauză“.

 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Editorial E timpul ca experţii să vorbească

28 May 2018 733

Ce au surprins camerele video Copii bătuţi şi umiliţi la o grădiniţă din Constanţa! (II)

28 May 2018 2806

Revista presei locale

24 May 2018 840

Copii bătuţi şi umiliţi la o grădiniţă din Constanţa! Detalii cu un puternic impact emoţional!

24 May 2018 7242

Exclusiv! Sentinţă definitivă în dosarul Micul Regat

23 May 2018 5258

Ce decizie au luat azi judecătorii în dosarul „Micul Regat“, unde mai mulţi copii ar fi fost abuzaţi

16 May 2018 1304

Gata! Judecata s-a terminat! Urmează sentinţa finală în dosarul „Micul Regat“

10 May 2018 1071

Dosarul „Micul Regat“, unde mai mulţi copii ar fi fost abuzaţi, va fi redeschis azi

12 Apr 2018 672

Interviu online Colonelul Constantin Dima, inspector-şef al IJJ Constanţa - „Punem în executare, în medie, 300 de mandate de aducere pe lună. Aici am avut şi cazuri speciale“

10 Mar 2018 2913

Interviu cu colonelul Constantin Dima, inspector-şef al IJJ Constanţa Despre jandarm. Când este erou şi când e hulit. Când foloseşte bastonul? Trebuia să-i ducă pe micuţii din dosarul „Micul Regat“ la judecată?

08 Mar 2018 3153

Mai mulţi copii ar fi fost abuzaţi la grădiniţa „Micul Regat“ din Constanţa. Azi vor fi audiaţi părinţii micuţilor

07 Mar 2018 1062

Copii abuzaţi la o grădiniţă privată din Constanţa! Se pregătesc audieri maraton

10 Feb 2018 3226

Dosarul „Micul Regat“, redeschis azi

09 Feb 2018 1225

Dosarul „Micul Regat“ se va judeca la anul! Cine a fost condamnat şi cine achitat în primă instanţă

20 Dec 2017 765

CSM l-a suspendat din funcţie pentru trei luni Hotărâre definitivă pentru judecătorul constănţean Bogdan Arhip

13 Dec 2017 1733