Se cere anularea HCL 77/2021, în baza căreia a fost realizat Regulamentul privind activitatea de gospodărire în municipiul Constanța

  • O societate comercială cere anularea HCLM Constanta 77/2021, în baza căreia a fost realizat Regulamentul privind activitatea de gospodărire, protecția mediului, întreținerea și înfrumusețarea municipiului Constanța
  • Dosarul nr. 83/118/2022 a fost înregistrat la Tribunalul Constanța, pe rolul secției de contencios administrativ și fiscal
  • Magistrații nu au stabilit deocamdată un termen în dosarul în care, reclamant este Zip Security Sistems SRL iar pârât este Consiliul Local al municipiului Constanța
  • Vă reamintim la sfârșitul lunii septembrie 2021, Prefectura Constanța a notificat Primăria și CLM Constanța în legătură cu unele prevederi din HCLM Constanta 77/2021, referitoare la obligarea asociațiilor de proprietari de a se ocupa de amenajarea spațiilor verzi din jurul blocurilor


O societate comercială cere anularea HCLM Constanta 77/2021, în baza căreia a fost realizat Regulamentul privind activitatea de gospodărire, protecția mediului, întreținerea și înfrumusețarea municipiului Constanța.

Dosarul nr. 83/118/2022 a fost înregistrat la Tribunalul Constanța, pe rolul secției de contencios administrativ și fiscal.

Magistrații nu au stabilit deocamdată un termen în dosarul în care, reclamant este Zip Security Sistems SRL cu sediu ales la avocat Dragoș Sarivan iar pârât este Consiliul Local al municipiului Constanța.

Vă reamintim la sfârșitul lunii septembrie 2021, Prefectura Constanța a notificat Primăria și CLM Constanța în legătură cu unele prevederi din HCLM Constanta 77/2021, referitoare la obligarea asociațiilor de proprietari de a se ocupa de amenajarea spațiilor verzi din jurul blocurilor.

Potrivit reprezentantului Guvernului în teritoriu, Silviu Coșa, administrația locală constănțeană este încă în termen pentru a modifica prevederile HCLM 77/2021.

Coșa a precizat de altfel că Prefectura nu a atacat în contencios adminstrativ această hotărâre.

Reamintim că în luna iunie 2021, Primăria Constanța a trimis notificări către asociațiile de proprietari, prin care le impunea să tundă iarba din perimetrul blocurilor, care constituie domeniul public al municipalității.

În notificare se face trimitere la hotărârea nr.184 din 2013 adoptată de Consiliul Local Municipal care stabilea că asociațiile de proprietari sau operatorii economici, care au spații verzi în vecinătatea imobilului în care locuiesc sau își desfășoară activitatea, trebuie să le întrețină.

Locuitorii revoltați de această nouă măsură nepopulară a administrației publice locale au reacționat atunci și pe rețelele de socializare.


De asemenea, menționăm că în acest moment consilierii USR și PNL au agreat un nou draft de regulament care corectează aceste nereguli, dar care însă nu au fost deocamdată aprobate în ședință de Consiliu.
 

PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.



Citește și:

PSD Constanța a depus proiectul de hotărâre pentru abrogarea HCL 77/2021 privind activitatea de gospodărire a municipiului

Regulamentul pentru îmbunătăţirea activităţii de gospodărire, protecţia mediului şi înfrumuseţarea municipiului Constanţa, tranșat de Prefectură?
 


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.