Se pensionează un fost procuror Anticorupție din Constanța! A cerut condamnarea lui Nicușor Constantinescu

  • În prezent, magistratul își desfășoară activitatea în cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța, unde procurorul a solicitat să revină, în 2015, după mai mulți ani petrecuți la DNA Constanța.
  • Printre procesele în care procurorul Oana Blendea a intrat pentru a cere condamnarea susoecților trimiși în instanță de DNA Constanța se numără și unul dintre primele dosare în care Nicușor Constantinescu, fostul președinte al Consiliului Județean Constanța, a avut calitatea de inculpat.
 
Magistratul Oana Blendea, fost procuror al Serviciului Teritorial Anticorupție Constanța al DNA, a solicitat eliberarea din funcție, prin pensionare.
 
În prezent, magistratul își desfășoară activitatea în cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța, unde procurorul a solicitat să revină, în 2015, după mai mulți ani petrecuți la DNA Constanța.
 
Printre procesele în care procurorul Oana Blendea a intrat pentru a cere condamnarea susoecților trimiși în instanță de DNA Constanța se numără și unul dintre primele dosare în care Nicușor Constantinescu, fostul președinte al Consiliului Județean Constanța, a avut calitatea de inculpat.
 
Președintele CJC fusese acuza de DNA de abuz în seriviciu și, în baza rechizitoriului întocmit de anchetatori, în februarie 2012, magistratul Oana Blendea a solicitat judecătorilor să pronunțe în cauză o soluție de condamnare la închisoare cu executare a lui Constantinescu.
 
În acest dosar, însă, la finalul cercetării judecătocătorești și după delibărări, judecătorii au decis achitarea lui Nicușor Constantinescu.
 
În 2015, magistratul Oana Blendea a cerut Consiliului Superior al Magistraturii să dispună încetarea activității sale la DNA Constanța și continuarea desfășurării activității la Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanța.
 
Acum, procurorul s-a adresat din nou CSM, solicitând eliberarea din funcție, prin pensionare.
 
Solicitarea sa va fi analizată de Secția pentru Procurori a Consiliului Superior al Magistraturii, în ședința de astăzi, 21 februarie 2022, de la ora 11.00.

 
Dacă cererea procurorului constănțean va fi admisă, atunci CSM va transmite președintelui României propunerea de eliberare din funcție a magistratului, prin pensionare, președintele urmând să semneze decretul în acest sens.
 

PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
 
Citește și
Achitare, pedeapsă cu suspendare sau condamnare cu executare Scenarii pentru Nicuşor Constantinescu
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Directori din Consiliul Județean Constanța și oameni de afaceri, condamnați definitiv! Cererea de revizuire, respinsă

19 Apr 2024 323

Surse - percheziții informatice Vasile Iliuță, președintele CJ Călărași, a ajuns la DNA Constanța!

19 Apr 2024 412

Noi procurori la DNA Constanța, în locul lui Andrei Bodean și Constantin Conortos! Ciprian Bodu, Vasile Abagiu, și Dan Haralambie, rămân pe poziții

19 Apr 2024 416

Foști șefi ai Centralei Nuclearoelectrice Cernavodă, proces contra Statului Român, după achitarea definitivă

18 Apr 2024 631

Cum arată terenul pe care va fi construit noul sediu al DNA Constanța! (GALERIE FOTO)

17 Apr 2024 1224

​DNA Constanța se mută în casă nouă!

17 Apr 2024 773

Este oficial! Procurorii Andrei Bodean și Constantin Conortos pleacă de la DNA Constanța la Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanța

16 Apr 2024 693

Dosarele lui Vergil Chițac și IPS Teodosie vor fi repartizate altui procuror Bodean Andrei părăsește DNA Constanța, după 11 ani de Anticorupție

15 Apr 2024 1361

DNA acuză - șantaj la SOCEP! Totul se decide azi, la Curtea de Apel Constanța

14 Apr 2024 827

Oficial! Procurorii Bodean Andrei și Conortos Constantin pleacă de la DNA Constanța

12 Apr 2024 5465

Tribunalul Constanța îl reabilitează pe Senol Zevri, fostul director al Agenţiei pentru Protecţia Mediului Constanţa! (MINUTĂ)

11 Apr 2024 612

Justiție Constanta Amânare de pronunțare în dosarul lui Meran Dorin, șeful Gărzii de Mediu Tulcea!

10 Apr 2024 395

Fost ofițer din IPJ Constanța acuzat de DNA de abuz în serviciu! Judecătorii disjung cauza sub aspectul laturii civile (DOCUMENT)

07 Apr 2024 8634

Dosarul privind Herghelia Mangalia și lacul Corbu, amânat pentru finele lunii! Se pregătește audierea lui Ionuţ Ţiţimeaua, fost director în CJC

01 Apr 2024 898

Mihai Lupu va candida la Consiliul Județean Constanța din partea PUSL

01 Apr 2024 933