Se pensionează un fost procuror Anticorupție din Constanța! A cerut condamnarea lui Nicușor Constantinescu

  • În prezent, magistratul își desfășoară activitatea în cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța, unde procurorul a solicitat să revină, în 2015, după mai mulți ani petrecuți la DNA Constanța.
  • Printre procesele în care procurorul Oana Blendea a intrat pentru a cere condamnarea susoecților trimiși în instanță de DNA Constanța se numără și unul dintre primele dosare în care Nicușor Constantinescu, fostul președinte al Consiliului Județean Constanța, a avut calitatea de inculpat.
 
Magistratul Oana Blendea, fost procuror al Serviciului Teritorial Anticorupție Constanța al DNA, a solicitat eliberarea din funcție, prin pensionare.
 
În prezent, magistratul își desfășoară activitatea în cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța, unde procurorul a solicitat să revină, în 2015, după mai mulți ani petrecuți la DNA Constanța.
 
Printre procesele în care procurorul Oana Blendea a intrat pentru a cere condamnarea susoecților trimiși în instanță de DNA Constanța se numără și unul dintre primele dosare în care Nicușor Constantinescu, fostul președinte al Consiliului Județean Constanța, a avut calitatea de inculpat.
 
Președintele CJC fusese acuza de DNA de abuz în seriviciu și, în baza rechizitoriului întocmit de anchetatori, în februarie 2012, magistratul Oana Blendea a solicitat judecătorilor să pronunțe în cauză o soluție de condamnare la închisoare cu executare a lui Constantinescu.
 
În acest dosar, însă, la finalul cercetării judecătocătorești și după delibărări, judecătorii au decis achitarea lui Nicușor Constantinescu.
 
În 2015, magistratul Oana Blendea a cerut Consiliului Superior al Magistraturii să dispună încetarea activității sale la DNA Constanța și continuarea desfășurării activității la Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanța.
 
Acum, procurorul s-a adresat din nou CSM, solicitând eliberarea din funcție, prin pensionare.
 
Solicitarea sa va fi analizată de Secția pentru Procurori a Consiliului Superior al Magistraturii, în ședința de astăzi, 21 februarie 2022, de la ora 11.00.
 
Dacă cererea procurorului constănțean va fi admisă, atunci CSM va transmite președintelui României propunerea de eliberare din funcție a magistratului, prin pensionare, președintele urmând să semneze decretul în acest sens.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
 
Citește și
Achitare, pedeapsă cu suspendare sau condamnare cu executare Scenarii pentru Nicuşor Constantinescu
 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Fost ofițer din IPJ acuzat de abuz în serviciu Secția de combatere a corupției din DNA, veste neplăcută la Constanța! (DOCUMENT)

28 Sep 2022 1353

UAT Constanta, parte vătămată Afacerist din București, acord de recunoaștere a vinovăției la DNA

28 Sep 2022 1099

Tribunalul Tulcea a încetat procesul penal într-un dosar al DNA Constanța!

27 Sep 2022 673

Tribunalul Constanța a respins azi acordul de recunoaștere a vinovăției încheiat de Valeriu Iorga cu DNA Constanța

27 Sep 2022 861

Constanța. Fost primar din județ, deferit justiției de DNA. A fost fixat un nou termen în rejudecare

23 Sep 2022 520

DNA Se schimbă judecătorul dosarului privind herghelia Mangalia și lacul Corbu

22 Sep 2022 482

Surse DNA Constanța a retras dispoziția de trimitere în judecată a lui Radu Mazăre, în dosarul terenurilor vândute „la prețuri diminuate“

22 Sep 2022 872

Fostul șef al ANSVSA și DSV Constanța, trimis în judecată de DNA! Curtea de Apel, undă verde pentru începerea procesului!

21 Sep 2022 785

Fost director din Ministerul Transporturilor, trimis în judecată de DNA Constanța, menținut sub control judiciar!

20 Sep 2022 653

Toți inculpații, achitați în primă instanță! Final de proces în dosarul foștilor șefi ai ISU Dobrogea, trimiși în judecată de DNA!

19 Sep 2022 820

Un fost primar din județ, trimis în judecată de DNA Constanța, achitat în primă instanță! Când s-ar putea lua decizia finală

17 Sep 2022 1021

Fost prefect al județului Constanța, trimis în judecată de DNA! Azi, primul termen în instanță cu noul judecător

14 Sep 2022 1503

Fost ofițer al SRI Dobrogea acuzat de trafic de influență! Ce a decis Tribunalul Militar

09 Sep 2022 921

Judecătorii din Constanța explică de ce procurorii DNA au nevoie de acordul lui Mazăre pentru a-l cerceta (DOCUMENT)

07 Sep 2022 1876

Mircea Drăghici, fostul trezorier al PSD, condamnat! Iată ce pedeapsă a primit

06 Sep 2022 618