Se rejudecă procesul pentru blocul de cinci etaje de pe Primăverii, investiţie a Black Sea Design Concept SRL

Răsturnare de situaţie în cazul imobilului cu cinci etaje ce se doreşte a fi construit pe strada Primăverii şi al cărui beneficiar este Black Sea Design Concept SRL. După ce Tribunalul Constanţa a respins iniţial, în primăvară, acţiunea locuitorilor din zonă ce încercau să blocheze ridicarea noului bloc, Curtea de Apel Constanţa a decis recent rejudecarea întregului caz.
 
După cum arătam în ediţiile anterioare, mai mulţi locuitori de pe strada Primăverii, cot la cot cu Prefectul Constanţei, au dat în judecată în cursul anului trecut Consiliul Local Constanţa. Reclamanţii le cereau judecătorilor să anuleze două hotărâri de consiliu local ce stau la baza ridicării unui posibil nou bloc în zonă. Concret, oamenii cereau anularea HCLM 546/2004 şi, respectiv, a HCLM 268/2008. În baza celor două acte contestate în instanţă, investitorul actual, SC Black Sea Design Concept SRL, intenţionează să ridice un imobil 2S+P+5E+ terasă circulabilă – locuire colectivă, pe strada Primăverii.
 

Scurt istoric al terenului

 
Terenul pe care se doreşte ridicarea imobilului cu pricina provine, aşa cum arătam în ediţiile anterioare, din retrocedări. Concret, în HCLM 546/2004 sunt menţionaţi ca proprietari Sorin Plăcintescu şi Creta Danda pentru lotul 1, iar pentru lotul 2 sunt menţionaţi proprietarii Georgică Giurgiucanu, Maria Măriuţă, Cristian Borcea, SC Habitat şi Ambient SA şi Mihai Camboianu. Ca o paranteză, la ora actuală, proprietarii din 2004 ai lotului 2 au fost condamnaţi definitiv în dosarul Retrocedărilor din Constanţa. Până la condamnarea finală a acestora, însă, HCLM 268/2008 menţiona ca proprietari pentru lotul 2 al terenului de la adresa respectivă SC Corsa Company SRL.
 
În cele din urmă, suprafaţa a ajuns la SC Black Sea Design Concept SRL care, aşa cum am menţionat mai sus, are în plan să investească într-un imobil cu cinci etaje şi terasă circulabilă.
Pentru a reveni la procesul intentat de locuitorii din zonă Consiliului Local Constanţa, este de menţionat că, în această primăvară, judecătorii Tribunalului Constanţa au respins acţiunea oamenilor.
 
Concret, alături de Prefectul Judeţului Constanţa, reclamanţi în cauză mai sunt Elena Vasile, Violeta Cocârţă, Nica Butcaru, Spasia Barde, Adriana Laura Damgalin, Gina Nicolescu, Adrian Nicolescu, Cătălin Nicolescu şi Laura Cezara Nicolescu. De partea cealaltă a baricadei se situează Consiliul Local Constanţa, în calitate de pârât, dar şi SC Black Sea Design Concept SRL, care a făcut cerere de intervenţie în dosar, alături de Consiliul Local.
 

Acţiunea, introdusă prea târziu

 
În primă instanţă, Tribunalul Constanţa a decis să respingă acţiunea reclamanţilor, pe motiv că ar fi fost tardivă. Astfel, a fost admisă excepţia tardivităţii formulării acţiunii pentru anularea celor două hotărâri de consiliu local şi a fost admisă, în acelaşi timp, excepţia prescripţiei acţiunii în cazul celei formulate de Prefectul Constanţei. Una peste alta, cazul era respins şi HCL-urile atacate rămâneau în picioare.
 
Surpriza a venit însă la Curtea de Apel Constanţa, unde judecătorii au admis în parte recursurile declarate în proces. Mai exact, a fost respins recursul Prefectului ca nefondat, la fel şi cel declarat de reclamanta Elena Vasile, dar au fost admise cele declarate de ceilalţi locatari din zonă. „Admite recursul declarat de Cocârţă Violeta, Butcaru Nica, Barde Spasia, Damgalin Adriana Laura, Nicolescu Gina, Nicolescu Adrian, Nicolescu Cătălin, Nicolescu Laura Cezara. Casează în parte hotărârea recurată şi trimite cauza spre rejudecare aceleiaşi instanţe pentru rejudecarea capătului de cerere privind anularea HCLM 546/2004 şi HCLM 268/2008. Menţine celelalte dispoziţii ale sentinţei recurate“, se arată în minuta instanţei.
 
Cu alte cuvinte, procesul trebuie să se reia la Tribunalul Constanţa pentru a se discuta efectiv dacă se impune ori nu anularea celor două hotărâri de consiliu atacate. Hotărârea Curţii de Apel privind rejudecarea cazului este definitivă.

 

Citeşte şi:

 

Teren din retrocedări

Constănţenii de pe strada Primăverii au dat în judecată Consiliul Local. Cer anularea HCL-urilor şi a investiţiei Black Sea Design Concept (documente)

 


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

O firmă din Constanța vrea să ridice un bloc de cinci etaje pe strada Primăverii. Ar putea avea patru subsoluri

11 Apr 2023 3363

Când se reia dosarul pentru blocul cu cinci etaje de pe strada Primăverii din Constanța

05 Aug 2020 2219

Acțiunea nu era tardivă De ce au decis magistrații rejudecarea procesului pentru blocul de cinci etaje de pe strada Primăverii

30 Mar 2020 1489

Va avea 15 etaje şi cinci subsoluri. Imobil, ridicat de MCF Construct 2000 SRL în municipiul Constanţa

10 Dec 2018 7361

Locuitorii sunt nemulţumiţi. Poliţia Locală a amendat Black Sea Design Concept Pământul rezultat din săpătura unui imobil de pe Primăverii, depozitat în incinta stadionului de rugby (galerie foto)

18 Jul 2018 4343

Clădirea de cinci etaje ridicată pe strada Primăverii din Constanţa de Black Sea Design Concept SRL, la mâna Comisiei tehnice de urbanism (document)

05 Jun 2018 2978

Clădire de cinci etaje, pe strada Primăverii din Constanţa. Black Sea Design Concept SRL aşteaptă răspuns de la municipalitate (document)

07 May 2018 4591

Şantier pe strada Primăverii. Un imobil de cinci etaje va fi ridicat de Black Sea Design SRL (galerie foto)

20 Apr 2018 4281

Black Sea Design Concept SRL construieşte un imobil P+5E pe strada Primăverii

22 Dec 2016 5091