Ședință secretă la Tribunalul Constanța! Mai multe persoane din Piața Chiliei, în arest


Tribunalul Constanța a decis ieri, la finele unei ședințe secrete, menținerea în stare de arest preventiv a nouă persoane din zona Piața Chiliei! Cei în cauză sunt acuzați de constituire a unui grup infracțional organizat, trafic de droguri de risc, efectuare, fără drept, de operațiuni cu produse știind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive și deținere de bunuri sau mărfuri care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscând că acestea provin din contrabandă.
 
De asemenea, tot ieri, Tribunalul Constanța a decis ca alte sașe persoane, inculpate în acest dosar, să rămână sub control judiciar. Decizia nu este definitivă, aceasta putând fi contestată la Curtea de Apel Constanța.
 
Amintim că, zilele trecute, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT)- Serviciul teritorial Constanța au dispus trimiterea în judecată a 15 persoane din Piața Chiliei, pentru constituire a unui grup infracțional organizat, trafic de droguri de risc, efectuare, fără drept, de operațiuni cu produse știind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive și deținere de bunuri sau mărfuri care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscând că acestea provin din contrabandă.
 
Conform procurorilor Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Constanța, în perioada ianuarie 2018 – martie 2020, pe raza județului Constanța, s-a constituit un grup infracțional organizat specializat în procurarea și punerea în vânzare, pe raza municipiului Constanța, de canabis și substanțe psihoactive noi.
 
În urma cercetărilor efectuate a rezultat faptul că membrii grupării ar fi procurat substanțele susceptibile a avea efecte psihoactive din China, utilizând aplicații criptate, iar pentru a împiedica identificarea acestora, au efectuat comenzile pe numele unor persoane care nu aveau legătura cu gruparea infracțională.
 
 
La data de 06 martie, procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Constanța împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul BCCO Constanța au efectuat 36 de percheziții domiciliare, în urma cărora au fost ridicate 150 de grame de canabis, peste 100 de comprimate de medicamente cu regim special, 9 ghivece cu plante de canabis, 8.904 de țigarete de contrabandă 3 laptopuri, 71 de telefoane mobile, 5 cartele SIM, 2 cântare electronice de mare precizie, 9 grindere și sumele de 13.370 de lei și 850 de euro.
 
Evaluările anchetatorilor s-au dovedit a fi corecte, întrucât s-a constatat reconfigurarea grupărilor de criminalitate organizată cu ramificații la nivelul traficului stradal cu droguri de risc sau cu noi substanțe susceptibile de a avea efecte psihoactive.
 

Aceste grupări prezintă caracteristici deosebite întrucât întregi familii se ocupă în întregime cu operațiunile ilicite avute în atenție, constatându-se tot mai frecvent contrareacții din partea acestora, întrucât majoritatea membrilor au fost condamnați în alte cauze penale fie pentru trafic de droguri, fie pentru infracțiuni grave cum ar fi tâlhăriile sau furturile calificate, și, ca atare, cunosc parte din metodele și mijloacele folosite de forțele polițienești.
 
În acest sens, pentru a conspira acțiunile ilicite, comenzile de substanțe interzise se făceau în China utilizând aplicații criptate iar coletele soseau pe alte nume decât cele ale membrilor grupării.

 
Acțiunea a beneficiat de sprijinul lucrătorilor de poliție din cadrul IPJ Constanța, al luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Intervenții și Acțiuni Speciale al IGPR, al ofițerilor de poliție judiciară din cadrul SCCO - Porturi Maritime și al jandarmilor din cadrul IJJ Constanța.
 
Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale.
 
Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecții și inculpații beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.
 
Citește și: 
 
DIICOT
Bărbați, reținuți pentru trafic de droguri. Marfa, achiziționată din Turcia și vândută în Capitală


DIICOT
Inculpat de 56 de ani, reținut pentru viol și pornografie infantilă


 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Constanța. A fost jale mare în Piața Chiliei. Azi a fost înmormântarea

19 Dec 2020 6367

Dosarul drogurilor din Piața Chiliei a primit un nou termen

24 Nov 2020 693

Dosarul drogurilor din Piața Chiliei a primit un nou termen. Când va avea loc următoarea înfățișare

09 Nov 2020 851

Droguri în Piața Chiliei! Procurorii vor ca mai multe persoane să rămână în spatele gratiilor

02 Oct 2020 1104

Mai mulți bărbați din Piața Chiliei, în arest. Acuzații oficiale

22 Sep 2020 864

Curtea de Apel Constanța, decizie definitivă în cazul drogurilor din Piața Chiliei

05 Sep 2020 556

Droguri aduse din China 15 persoane din Piața Chiliei cercetate de procurorii DIICOT. Câte sunt în arest

25 Aug 2020 1290

Acuzații oficiale Procurorii DIICOT au obținut în instanță ca mai multe persoane din Piața Chiliei să rămână în arest

08 Aug 2020 1263

15 persoane din Piața Chiliei acuzate de trafic de droguri. Începe judecata (minută)

09 Jul 2020 1244

Avarie RAJA! Se oprește apa. Iată zonele afectate

02 Jul 2020 1831

Mai mulți bărbați din Piața Chiliei, acuzați de trafic de droguri, menținuți în arest

13 Jun 2020 1101

Avarie RADET Constanța. Este afectat punctul termic 24, care deservește zona Piața Chiliei

11 Jun 2020 982

Piața Chiliei, cutremurată de un dosar DIICOT. Ultima decizie a judecătorilor

01 Jun 2020 1691

Nouă persoane din Piața Chiliei, în arest. Detalii din dosar

19 May 2020 953

Dosarul drogurilor din Piața Chiliei, analizat de judecători luna viitoare

12 May 2020 805