Şef în Parchetul Curţii de Apel Constanţa, cu cerere de pensionare la CSM


Doi procurori constănţeni se află în această săptămână în atenţia Consiliului Superior al Magistraturii, după ce şi-au înaintat cererile de eliberare din funcţie, prin pensionare. Primul dintre aceştia este magistratul Gigel Marian Alexandru, delegat procuror-şef al Secţiei urmărire penală din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa.


Acesta fusese delegat pe funcţia de conducere în toamna anului trecut, de către Secţia pentru procurori a CSM. În anul 2016, magistratul se înscrisese în concursul pentru funcţia de procuror general al Parchetului Curţii de Apel Constanţa, candidând împotriva actualului procuror general, Gigi Valentin Ștefan. La momentul respectiv, postul a fost câştigat, pentru o durată de trei ani, de procurorul Ștefan. Totuşi, în vara anului trecut, când a expirat mandatul lui Gigi Valentin Ștefan, magistratul Gigel Marian Alexandru nu s-a mai înscris în noul concurs organizat la nivelul CSM. Singurul candidat a fost Gigi Valentin Ștefan, însă şi acesta şi-a retras candidatura înainte de începerea concursului. În prezent, funcţia de procuror general al Constanţei este asigurată de procurorul Ștefan, cu delegaţie.


Pentru a reveni la cea de-a doua cerere de eliberare din funcţie, prin pensionare, aceasta a fost înaintată de magistratul Dan Constantinescu. În prezent, procurorul îşi desfăşoară activitatea în cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa. Dacă Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii va aproba cele două cereri, se va înainta către Preşedintele României propunerea de eliberare din funcţie a magistraţilor respectivi, preşedintele urmând să semneze decretul în acest sens.


Citeşte şi:

Şef nou în cadrul Parchetului Curţii de Apel Constanţa

 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Anăstase Caraiola, acord de recunoaștere a vinovăției cu procurorii DNA Constanța! Condamnare

28 Mar 2024 356

Scandal în localitatea Dropia, județul Constanța! Femeie amenințată de fostul concubin! Suspectul și-a agresat și fostul cumnat cu sapa

27 Mar 2024 352

Procurorii Mihaela Predescu, Cosmin Gheorghe Andraș și Costel Dănuț Puntaru, eliberați din funcţie, prin pensionare!

27 Mar 2024 315

(VIDEO) Patru persoane trimise în judecată de DNA Constanța, menținute în arest preventiv! Decizia nu este definitivă

23 Mar 2024 668

Curtea de Apel Constanța, final de proces în presupusul șantaj de la SOCEP! Când se va pronunța instanța definitiv

22 Mar 2024 641

Inspecția Judiciară caută zece magistrați pentru Direcția de Inspecție pentru Procurori! Până când se depun cererile de înscriere în concurs

22 Mar 2024 606

Un an de închisoare cu amânare pentru Laura Bobeș, fosta șefă al Serviciului Resurse Umane din cadrul Primăriei Constanța! (MINUTĂ+DOCUMENT)

21 Mar 2024 662

Un an de închisoare cu amânare pentru Viorela Mirabela Călin, fost consilier juridic superior la Primăria Constanța (MINUTĂ+DOCUMENT)

21 Mar 2024 693

Bobeș Laura și Călin Viorela Mirabela, foste angajate în Primăria Constanța, au recunoscut tot la DNA! Azi se așteaptă sentința judecătorilor (DOCUMENT)

20 Mar 2024 3438

Daniela Bîlha, Gabriela Anca Budacă și Costea Gheorghe Trei procurori vor fi eliberați din funcţie, prin pensionare

20 Mar 2024 404

CSM a decis! Iată cine va conduce Serviciul pentru militari din DNA

20 Mar 2024 707

Pastilă amară pentru DNA Constanța! Este vizat dosarul foștilor șefi ai Centralei Nuclearoelectrice Cernavodă

14 Mar 2024 852

Dolj Procuror cercetat de DGA pentru infracțiuni de corupție. Încă un ofițer de poliție este suspect

14 Mar 2024 663

Decizii CSM Mai mulți procurori numiți în funcții de conducere! Iată cine sunt

13 Mar 2024 549

DNA își deschide larg porțile! Sunt vacante peste 20 de posturi. Iată unde

12 Mar 2024 3495