Justitie

Șef peste anchetatorii din Constanța și Tulcea Gigi Valentin Ștefan, undă verde pentru alte șase luni ca procuror general


Procuror general al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanța încă din 2016, magistratul Gigi Valentin Ștefan a primit recent undă verde de la Consiliul Superior al Magistraturii pentru a mai rămâne în funcție alte șase luni.
 
Hotărârea a fost luată de Secția pentru procurori a CSM în ședința de ieri, membrii forului suprem al magistraților hotărând să prelungească delegarea în funcție a lui Gigi Valentin Ștefan până la ocuparea postului prin concurs sau examen, în condițiile legii. Noua delegare pe funcție este valabilă începând din data de 15 ianuarie 2020, dar nu mai mult de șase luni. Dacă în acest interval postul nu va fi ocupat prin concurs sau examen, Secția pentru procurori a CSM va fi nevoită să delege, din nou, un procuror pentru această funcție.
 

Zece parchete în subordine

 
Amintim că Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanța are în subordine toate unitățile de parchet din Dobrogea și, astfel, magistratul care deține funcția de procuror general al Constanței este șef atât peste procurorii constănțeni, cât și peste cei tulceni.
 
Concret, pe raza Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanța se află următoarele unități de anchetă: Parchetele de pe lângă Tribunalele Constanța și, respectiv, Tulcea, Parchetul Judecătoriei Constanța, Parchetul Judecătoriei Medgidia, Parchetul Judecătoriei Mangalia, Parchetul Judecătoriei Hârșova, Parchetul Judecătoriei Tulcea, Parchetul Judecătoriei Babadag și Parchetul Judecătoriei Măcin.
 
Așa cum arătam în edițiile anterioare, magistratul Gigi Valentin Ștefan a fost numit procuror general al Constanței încă din anul 2016, când a câștigat inițial concursul pentru această funcție. Durata mandatului a fost de trei ani și a expirat în luna iulie, anul acesta. În aceste condiții, Consiliul Superior al Magistraturii a organizat un nou concurs pentru funcție, în cadrul căruia unicul candidat a fost Gigi Valentin Ștefan. Totuși, acesta și-a retras candidatura înainte de a începe desfășurarea efectivă a probelor din cadrul concursului. Ca urmare a faptului că mandatul său a expirat în data de 15 iulie 2019, membrii CSM au decis să asigure conducerea Parchetului Curții de Apel Constanța prin delegarea funcției, tot către Gigi Valentin Ștefan.
 
Citește și:
 
Examenul de grad al anchetatorilor. Cum s-a descurcat procurorul general al Constanţei

 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Şef peste procurorii constănţeni şi tulceni Magistratul Gigi Valentin Ștefan, propus din nou procuror general al Constanţei

05 Dec 2019 581

Examenul de grad al anchetatorilor. Cum s-a descurcat procurorul general al Constanţei

18 Nov 2019 845

Examenul de grad al procurorilor dobrogeni. Până când se depun contestaţii

22 Oct 2019 643

Procurorii dobrogeni, așteptați duminică la examenul de grad

18 Oct 2019 483

Procurorul general al Constanţei, Gigi Valentin Ştefan, dă examen de grad

02 Oct 2019 950

Un fost candidat pentru funcţia de procuror general al Constanţei, în atenţia CSM

30 Sep 2019 712

Gigi Valentin Ştefan rămâne procuror general la Constanţa. Vezi cât timp şi unde s-a stabilit

10 Jul 2019 1308

Mai mulţi magistraţi din Constanţa, în instanţă pentru drepturi băneşti

20 Dec 2018 697

Veşti bune pentru mai mulţi magistraţi din Constanţa!

04 Apr 2018 2858

Trei procurori din Constanţa, avize importante de la CSM

02 Jul 2016 2687

Averea omului care va conduce procurorii din două judeţe Gigi Valentin Ştefan, de ieri, noul „general“ al Dobrogei (documente)

24 Jun 2016 6850

Exclusiv Gigi Valentin Ştefan este este noul procuror general al Dobrogei

23 Jun 2016 5348

Adina Florea s-a retras din cursă Lupta pentru funcţia de procuror general al Dobrogei se dă între Gigi Ştefan şi Gigel Alexandru

16 Jun 2016 3309

Exclusiv Iată cine vrea să conducă Procuratura din Dobrogea! Adina Florea, Gigel Alexandru şi Gigi Ştefan, admişi

13 May 2016 5712

Zeci de magistraţi din Constanţa, obligaţi să restituie sporurile calculate greşit

15 Jan 2014 9049