Sentință definitivă în cazul polițiștilor din Constanța care s-au trezit cu mașinile sparte!

 
 
  • Pe scurt, din mașinile oamenilor legii, hoții au furat stații emisie recepție, top-uri de procese-verbale de contravenție, top dovezi, un top autorizații de reperație, două geci, una de poliție și una de damă, o vestă tactică, culoare neagră, inscripționată Poliția Locală, o pereche cătușe, un spray iritant lacrimogen, o lanternă culoare neagră, un rucsac de culoare neagră ce conținea procese-verbale de constatare contravenție, legitimație de serviciu, un body-cam, un top de procese-verbale de contravenție, suma de 2000 lei, precum și o geacă de culoare neagră inscripționată Poliția Locală, un fes de culoare neagră și o șapcă inscripționată Poliția Locală.
 
 
Sentință definitivă în cazul celor trei indivizi suspectați că, aproape de finele anului trecut, au spart mai multe automobile parcate pe raza municipiului Constanța.
 
Conform procurorilor, printre autoturismele sparte se află și mașinile a trei polițiști (unul național și doi de la locală).
 
Pe scurt, din mașinile oamenilor legii, hoții au furat stații emisie recepție, top-uri de procese-verbale de contravenție, top dovezi, un top autorizații de reperație, două geci, una de poliție și una de damă, o vestă tactică, culoare neagră, inscripționată Poliția Locală, o pereche cătușe, un spray iritant lacrimogen, o lanternă culoare neagră, un rucsac de culoare neagră ce conținea procese-verbale de constatare contravenție, legitimație de serviciu, un body-cam, un top de procese-verbale de contravenție, suma de 2000 lei, precum și o geacă de culoare neagră inscripționată Poliția Locală, un fes de culoare neagră și o șapcă inscripționată Poliția Locală.
 
În total, inculpații sunt acuzați de comiterea a aproximativ 15 fapte.
 
Conform procurorilor, infracțiunea de furt calificat reținută în sarcina inculpaților a fost comisă de către aceștia în forma continuată, în scopul realizării aceleiași rezoluții infracționale.
 
Trebuie avută în vedere modalitatea și împrejurările concrete de comitere a faptelor, astfel că inculpații acționau pe timp de noapte, în locuri întunecate, se deplasau pe jos, iar după comiterea faptelor luau legătura telefonic cu complicele pentru a-i transporta cu autoturismul, aveau asupra lor o bujie pe care o foloseau pentru a sparge fără zgomot geamul autoturismelor, verificau interiorul autoturismelor, iar în momentul în care observau bunuri în interior acționau.
 
De asemenea, inculpații după ce sustrăgeau bunurile din autoturisme, în cazul în care nu erau de valoare, le aruncau în diferite locuri, precum ghene de gunoi, acoperișuri clădiri, spațiu cu vegetație, pentru a nu fi ulterior găsite.

 
Cu bujia
 

Deși din fișa de cazier a inculpaților rezultă faptul că nu au mai fost cercetați penal, din actele săvârșite de către aceștia pare că fiecare avea rolul său, unul dintre aceștia verifica autoturismele parcate, unul folosea o bujie pentru a sparge geamul fără a face zgomot, iar cel de-al treilea le oferea ajutor, în sensul că îi transporta cu autoturismul la fapte sau de la fapte.
 
Primul inculpat a luat trei ani de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat în formă continuată. Instanța a dispus suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei de trei ani închisoare și a stabilit un termen de supraveghere de 3 ani şi 6 luni.
 
Pe durata termenului de supraveghere inculpatul se va supune următoarelor măsuri de supraveghere:
 
a)să se prezinte la serviciul de probaţiune, la datele fixate de acesta;
b)să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa; c)să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile;
d)să comunice schimbarea locului de muncă;
e)să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă.
 
Pe durata termenului de supraveghere, inculpatul se va supune măsurii de supraveghere de a frecventa unul sau mai multe programe de reintegrare socială derulate de către serviciul de probaţiune sau organizate în colaborare cu instituţii din comunitate.
 
Mai mult, instanța i-a impus inculpatului să presteze o muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o durată de 100 de zile şi a nominalizat Direcția Generală de Asistență Socială și Protecție a Copilului Sector 3 şi Fundatia pentru Promovarea Sanctiunilor Comunitare, ca şi instituţii în cadrul cărora obligaţia poate fi executată.
 
Al doilea inculpat a luat doi ani şi șase luni de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat.
 
Și cazul acestuia, instanța a dispus suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei pe un termen de supraveghere de trei ani.
 
Al treilea inculpat s-a ales cu doi ani de închisoare cu suspendare, pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat.
 
Instanța a decis acordarea unor daune de 15.000 de lei.
 
Decizia a rămas definitivă prin neapelare.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
 
La Constanța s-a dat cea mai mare condamnare pentru viol! Decizia nu este definitivă
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Un adolescent de 16 ani, suspectat că ar fi dezumflat pneurile mai multor mașini parcate într-un cartier din Constanța (GALERIE FOTO+VIDEO

03 Mar 2024 1256

Constanța UPDATE. Un recidivist „pasionat“ de mașini Tico și Matiz, arestat preventiv (GALERIE FOTO+VIDEO)

20 Oct 2023 1290

Știri Constanța Adolescentul suspectat că a distrus cauciucurile a zeci de mașini din Viile Noi, reținut pentru 24 de ore (GALERIE FOTO+VIDEO)

27 Sep 2023 831

Știri Constanța Accident rutier pe strada Soveja. Un șofer a lovit mai multe mașini parcate (FOTO +VIDEO)

13 Aug 2023 4222

Accident rutier în stațiunea Costinești! Un șofer băut a lovit cinci vehicule parcate

03 Aug 2023 1621

Culmea furtului, la Constanța! Mașinile a trei polițiști, sparte! Pronunțarea amânată

14 Aug 2022 10435

Tânăr din Constanța împușcat în cap de polițiști! Ucidere din culpă cum rar s-a mai văzut! Șoferul condamnat cere să fie eliberat

18 Jul 2022 23208

Mașinile a trei polițiști (unul național și doi de la locală), sparte în Constanța. Când se va pronunța instanța

12 Jul 2022 2400

Filmul evenimentelor Constanța. Mașinile unor polițiști, sparte de hoți. Începe procesul

09 Apr 2022 1878

Doi polițiști din Constanța s-au trezit cu mașinile sparte. Suspecții, puși în libertate

24 Feb 2022 3277

Mașinile a doi polițiști din Constanța, sparte. Hoții au furat tot ce le-a picat în mână. Decizia magistraților

29 Dec 2021 2206

EXCLUSIV A fost prins bărbatul care a tras cu un pistol în mai multe mașini parcate în zona CET din Constanța

24 Nov 2021 3947

Acțiune desfășurată de polițiști, în Constanța Mai multe autoturisme controlate. Ce amenzi au aplicat oamenii legii

10 Sep 2021 1099

Trei mașini furate din țări ale Uniunii Europene, depistate în județul Constanța. Ce măsuri au aplicat polițiștii

18 Feb 2019 1840

Anul trecut era protagonistul unei depășiri periculoase. Un sibian amendat de polițiștii din Constanța că a parcat...în mare (video)

02 May 2016 4466