Justitie

Sex în grup urmat de crimă! Judecătorii explică în detaliu tragedia de la Vama Veche!

Judecătorii de la Tribunalul Constanţa şi-au motivat decizia prin intermediul căreia faţă de un tânăr, de 17 ani, din Constanţa, acuzat de moartea unui om, evenimentul fiind înregistrat la Vama Veche, s-a luat măsura educativă a internării într-un centru de detenţie pe o perioadă de şase ani, pentru săvârşirea infracţiunilor de omor.
 
Conform actului de sesizare a instanţei, situația de fapt reținută de procurorul de caz și însușită de inculpat prin cererea sa de urmare a procedurii simplificate, este următoarea: „În minivacanța de 1 mai, inculpatul (…) și trei prieteni de-ai săi (…) au hotărât să plece din municipiul Constanţa ca să se distreze împreună în Vama Veche, iar acolo îl cunoscuseră pe (…), cu care (…) a avut o relație intimă conjuncturală în autobuzul supraetajat“.
 
„La data de 04 mai 2018 cei patru prieteni constănțeni s-au reîntors în stațiunea Vama Veche, unde s-au reîntâlnit la autobuz cu martorul (…) și acolo au cunoscut-o și pe victima (…). Potrivit declarațiilor inculpatului, coroborate cu cele ale martorilor sus-menționați, în autobuzul supraetajat au consumat toți băuturi alcoolice în mari cantități, mai puțin victima, care, fiind deja în stare de ebrietate avansată dinainte de sosirea grupului constănțean, adormise pe o saltea. Când au ajuns în stare de ebrietate și euforie, mai ales că au consumat și substanțe psihoactive, cei patru prieteni constănțeni au coborât la parterul autobuzului și au întreținut raporturi sexuale în grup, prin schimbarea partenerelor, apoi au plecat toți, împreună și cu cei doi ocupanți ai autobuzului, la un club de pe plajă“, conform magistraţilor.
 
Aici, „victima a fost dată afară, deoarece consuma alcool dintr-o sticlă adusă cu sine, iar nu cumpărată din club și la fel și ceilalți trei tineri, întrucât nu aveau acte la ei cu care să dovedească faptul că sunt majori“.
 
„De la club victima s-a întors la autobuz și s-a culcat, iar cei patru prieteni constănțeni și (…) s-au distrat lângă un foc de tabără de pe plajă. Spre dimineață toți s-au întors la autobuz, pe rând, adică primul (…), care s-a culcat lângă victimă, la etajul autobuzului, apoi (…) și (…), care s-au culcat tot la etaj, amândoi cu capul pe masă, iar ultimii inculpatul și (…). Când au ajuns la parterul autobuzului, ultimii doi au făcut gălăgie, așa că au trezit-o pe victimă din somn, iar aceasta le-a cerut să înceteze sau să plece din autobuz, moment în care a izbucnit inițial o altercație a victimei cu inculpatul, în cursul căreia și-au adresat reciproc invective, iar inculpatul a invocat întâietatea lor în folosirea autobuzului respectiv. Altercația a degenerat, astfel că inculpatul a urcat înarmat cu o sticlă la etajul autobuzului, unde victima aștepta având în mână o mătură cu coadă. La etaj inculpatul a agresat-o extrem de violent pe victimă, lovind-o de mai multe ori cu pumnii, picioarele și una sau două sticle goale în regiunea occipitală a capului, astfel încât i-a provocat grave leziuni cranio-cerebrale, ce au condus în scurt timp la moarte“, se mai arată în actul de sesizare a instanţei. După agresiune, inculpatul și cei trei prieteni ai săi din (…) au plecat pe plajă, unde au și adormit, fiind la un moment dat informați de martorul (…) despre starea gravă a victimei rămase în autobuz. În jurul prânzului au găsit un taximetrist care i-a transportat la (…), iar de acolo au luat trenul spre (…)“, potrivit anchetatorilor.
 
În primă instanţă, judecătorii de la Tribunalul Constanţa au luat faţă de inculpat măsura educativă a internării într-un centru de detenţie pe o perioadă de şase ani, pentru săvârşirea infracţiunilor de omor. Decizia Tribunalului a fost contestată la Curtea de Apel Constanţa, instanţă care va lua o decizie definitivă.
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Sentinţă definitivă în dosarul crimei din Vama Veche. Ce pedeapsă a primit inculpatul

03 Jun 2019 691

Crimă la Vama Veche! Un minor a fost condamnat

14 Feb 2019 2165

Crimă la Vama Veche! Presupusul autor rămâne în arest la domiciliu

05 Nov 2018 639

Crimă la Vama Veche! Presupusul autor, judecat în arest la domiciliu

28 Aug 2018 1302

Un om a fost ucis la Vama Veche. Presupusul autor rămâne în arest la domiciliu

27 Jul 2018 748

adevarul.roSoarta crudă a tânărului ucis în Vama Veche. O viață pe drumuri

07 May 2018 1465

UPDATE. Imagini de la eveniment Tânărul bănuit de comiterea omorului de la Vama Veche a fost arestat (galerie foto+video)

06 May 2018 2270

Tânărul de 17 ani, din Constanţa, bănuit în cazul omorului de la Vama Veche, a fost reţinut

06 May 2018 2420

Date noi cu privire la crima de la Vama Veche. Suspectul-minor, sub control judiciar pentru trafic, și deținere de droguri (galerie foto)

05 May 2018 4486

Patru tineri audiați în cazul tânărului ucis în bătaie la Vama Veche. Suspecții depistați în tren la Costinești

05 May 2018 4147

UPDATE. Imagini de la eveniment. Așa ceva nu s-a mai văzut Tragedie la Vama Veche. Un tânăr a fost ucis în bătaie. Polițiștii au deschis o anchetă (galerie foto-video)

05 May 2018 14491