Singurul bărbat din România acuzat oficial de bigamie este din județul Constanța! Conform portalului instanțelor de judecată


 
  • Potrivit art. 376 din Codul penal (Bigamia), încheierea unei noi căsătorii de către o persoană căsătorită se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă. Persoana necăsătorită care încheie o căsătorie cu o persoană pe care o ştie căsătorită se pedepseşte cu închisoare de la o lună la un an sau cu amendă.
 
 
Singurul bărbat din România acuzat oficial de săvârșirea infracțiunii de bigamie este din județul Constanța! Mai precis din orașul Năvodari.

Conform datelor puse la dispoziție de Portalul instanțelor de judecată, în prezent, la nivel național există patru dosare penale având ca obiect „bigamia (art.376 NCP)“.
 


În aceste cauze penale (Judecătoria Caracal, Judecătoria Pucioasa, Judecătoria Constanţa și Judecătoria Roman) sunt inculpate trei femei și un bărbat.
 
Cazul cetățeanului, care este din județul Constanța, a fost soluționat de magistrații Judecătoriei Constanța și Curtea de Apel Constanța  prin aplicarea unei pedepse definitive.  
 
În singurul dosar penal cu acest obiect aflat pe rolul instanțelor din Dobrogea, judecătorii Curții de Apel Constanţa a decis condamnarea definitivă inculpatului (din Năvodari) la şase luni de închisoare cu suspendare, pentru bigamie.
 
Cel în cauză a fost obligat să presteze o muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 60 de zile în cadrul Serviciului Gospodărire Comunală din cadrul Primăriei Oraşului Năvodari sau în cadrul Direcției de Gospodărire Comunală din cadrul Primăriei Constanţa, afară de cazul în care din cauza stării de sănătate inculpatul nu poate presta această muncă.

 
Conform actului de sesizare a instanţei, cel în cauză este suspectat că, de-a lungul anilor, s-a căsătorit cu trei femei, fără a divorţa legal de vreuna. De menţionat că, până să intre anchetatorii pe fir, femeile nu au ştiut de isprava individului.
 

Potrivit art. 376 din Codul penal (Bigamia), încheierea unei noi căsătorii de către o persoană căsătorită se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă. Persoana necăsătorită care încheie o căsătorie cu o persoană pe care o ştie căsătorită se pedepseşte cu închisoare de la o lună la un an sau cu amendă.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
 
Premieră în justiţia din Constanţa!
Prima condamnare definitivă pentru bigamie. Un bărbat din Năvodari, acuzat că are mai multe neveste

 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Premieră în justiţia din Constanţa!Prima condamnare definitivă pentru bigamie. Un bărbat din Năvodari, acuzat că are mai multe neveste

04 Mar 2019 2091

Singurul constănţean judecat şi condamnat pentru bigamie, în atenţia Curţii de Apel

09 Jan 2019 1715

Singurul constănţean judecat şi condamnat pentru bigamie este nemulţumit de pedeapsă

11 Dec 2018 1796

Un bărbat din Năvodari, judecat pentru bigamie. Ce s-a întâmplat ieri în instanţă

07 Aug 2018 1921

Procurorii aucuză - bigamie la Năvodari! Judecătorii au luat o decizie de ultim moment

29 Apr 2018 3044

Un bărbat din Năvodari, judecat pentru bigamie. Ieri s-a luat prima decizie

24 Feb 2018 2110

Caz incredibil la Năvodari! Un bărbat este acuzat de bigamie. Câte neveste credeţi că are omul?

10 Jan 2018 7440

Banc Cum se cheama sa ai mai multe sotii?

23 Sep 2017 1738