Soluţia magistraţilor Licitaţia privind elaborarea Registrului local al spaţiilor verzi din municipiul Constanţa, atacată în instanţă de SIVECO România (document)

Pe rolul Secţiei de Contencios Administrativ şi Fiscal a Tribunalului Constanţa a fost înregistrat, pe 2 august 2017, dosarul 5225/118/2017. Obiectul litigiului este achiziţia publică privind atribuirea contractului „Elaborarea Registrului local al spaţiilor verzi din municipiul Constanţa“, în valoarea estimată fără TVA de 3.118.238 de lei.
 
Serviciul de elaborare a Registrului local al spaţiilor verzi constă în realizarea şi implementarea sistemului informatic al spaţiilor verzi, în valoare de 796.238 de lei fără TVA, şi în realizarea Registrului local al spaţiilor verzi din municipiul Constanţa, în valoare de 2.322.000 de lei fără TVA. Registrul local al spaţiilor verzi (RLSV) este o documentaţie care se constituie ca un sistem informaţional de evidenţă şi inventariere sistematică a terenurilor din intravilanul unei localităţi definite ca spaţii verzi conform Legii nr. 24/2007 şi Ordinului nr. 1466/2010.

Reclamant în cauza mai sus menţionată este SIVECO România SA, prin SCA Popovici Niţu Stoica & Asociaţii, iar pârât este Municipiul Constanţa. Tribunalul Constanţa s-a pronunţat pe 23 august a.c. în această speţă. Iată soluţia pe scurt: admite cererea. Anulează Comunicarea nr. 86902/6.07.2017 privind rezultatul analizei DUAE pentru procedura de achiziţie „Elaborarea Registrului local al spaţiilor verzi din municipiul Constanţa“, emisă de pârâta autoritate contractantă - Municipiul Constanţa, precum şi toate actele subsecvente comunicării şi obligă pârâta să reia evaluarea ofertei reclamantei. Cu drept de recurs în termen de zece zile de la comunicare. Pronunţată azi, 23.08.2017, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei“. 
 
SIVECO România SA are sediul în Bucureşti, Sector 1, a fost înfiinţată în anul 1992, iar obiectul de activitate este „activităţi de realizare a soft-ului la comandă (software orientat client)“. Potrivit Registrului Comerţului, acţionar persoană juridică este SIVECO (Netherlands) BV, cu sediul social în Olanda, Amsterdam, cu o cotă de participare la beneficii şi pierderi de 1%. În cadrul firmei se află mai mulţi acţionari persoane fizice, printre aceştia numărându-se Daniela Bichir (0,2065%), Alexandru Mihail Radasanu (90,9907%), Marius Salomeia, din Constanţa (0,056% ), şi Bogdan Marius Savu, născut în Mangalia (0,1051%).

Registrul spaţiilor verzi, realizat în două etape

Elaborarea Registrului local al spaţiilor verzi din municipiul Constanţa se va realiza prin două activităţi de bază, strâns corelate, după cum urmează:
- realizarea şi implementarea sistemului informatic al spaţiilor verzi (SISV), reprezentat de un ansamblu de licenţe software GIS şi de date textuale şi grafice cuprinse într-o bază de date relaţională, concepută ca un sistem unitar care se va integra cu sistemul informatic existent în cadrul Primăriei;
- realizarea RLSV, care se va constitui în mai multe etape, reprezentând toate lucrările tehnice geodezice, topografice, de cartare a spaţiilor verzi, necesare pentru întocmirea planurilor, a hârtiilor şi a fişei spaţiului verde, precum şi pentru constituirea seturilor de date şi informaţii specifice privind speciile de arbori şi vegetaţia existentă, cu determinarea indicilor calitativi şi cantitativi necesari pentru a reprezenta baza de date a SISV.

Cine a depus oferte 

Zece oferte au fost depuse în cadrul procesului de atribuire a contractului „Elaborarea Registrului local al spaţiilor verzi din municipiul Constanţa“.
 
1. Fida Solutions SRL (Baia Mare), Nolimits Technologies SRL - terţ susţinător (Satu Mare);
2. Asocierea Mira Telecom SA (Bucureşti) - Cornel & Cornel Topoexim SRL (Bucureşti) (Mira Telecom SA - lider de asociere) şi Molbak Proiect SRL (Târgovişte) - subcontractant;
3. SC Primul Meridian SRL (Slatina), Intergraph Computer Services SRL (Bucureşti) - terţ susţinător;
4. Ramboll South East Europe SRL;
5. Romair Consulting SRL (Bucureşti);
6. Asocierea SC Theotop SRL (Bucureşti) - ESRI Romania SRL (Bucureşti) - Synergetics Corporation SRL (Bucureşti) (SC Theotop SRL - lider al asocierii);


7. SIVECO România SA (Bucureşti) şi SC Total Cad Consult SRL (Constanţa) - subcontractant şi terţ susţinător;
8. SC Soft Business Union SRL (Bucureşti), SC Tehnogis Grup SRL (Bucureşti) - subcontractant, SC DTG Alfa SRL - terţ susţinător;
9. Teamnet International SA (Ploieşti);

10. Asocierea SC Transcendence Systems Group SRL (Ploieşti) - SC Info Design SRL (Târgovişte) - SC Eterra Map SRL (Târgovişte) - SC Luf-Cad SRL (Târgovişte) (Transcendence Systems Group SRL - lider al asocierii). 
 
Reamintim că Primăria Constanţa a fost sancţionată contravenţional de două ori în perioada 2014-2015.
 
În secţiunea „Documente“, puteţi consulta integral contestaţia depusă la Tribunalul Constanţa, Secţia Contencios Administrativ şi Fiscal, de SIVECO România SA, prin SCA Popovici Niţu Stoica & Asociaţii.

Citeşte şi: 

Costul proiectului - 3.118.238 de lei Parcurile şi spaţiile verzi din Constanţa vor fi notate în Registrul local al spaţiilor verzi! (document)

 


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

fani

25 Aug, 2017 09:10

Sugestiva imaginea care insoteste acest articol ! Un parc facut harcea parcea de "ingineria " edililor orasului .S-a pulverizat 1/3 din suprafata spatiilor verzi prin turnarea cu spor a sute de postamente de beton ,largirea aleilor betonate,amenajarea de spatii de joaca pentru copii (intr-un parc arheologic! ).Proiect cu destinatie de imbogatire a unor firme de casa (ocolite de ani buni de catre vigilenta DNA).

Articole asemanatoare

Primăria Eforie, achiziție directă pentru servicii de publicare webGIS Registrul Local al Spațiilor Verzi

10 Sep 2023 893

Registrul spațiilor verzi al orașului Techirghiol lansat în transparență decizională

06 Aug 2023 757

Una dintre companiile care au elaborat Registrul spațiilor verzi câștigă un nou contract de la Primăria Constanța (DOCUMENT)

08 Feb 2023 1338

După împădurirea făcută de Regele Carol I, erau 855 de hectare. Senatorul USR Remus Negoi, un nou semnal pe tema Comorova - „Dispare jumătate din pădurea din Neptun”!

12 Jan 2023 1707

ZIUA Live. Interviu cu viceprimarul municipiului Constanța, Florin Cocargeanu, despre guvernare locală după patru luni de mandat

17 Feb 2021 5428

#alegerilocale2020 Alianța USRPLUS Constanța a pregătit o strategie coerentă de dezvoltare a spațiilor verzi din Constanța

20 Aug 2020 1820

Iry Trans SRL a bătut palma cu Primăria Constanţa pentru reamenajarea de spaţii verzi (document)

31 Jul 2019 2227

Preşedinte USR Constanţa, despre Registrul spaţiilor verzi din Constanţa

22 Mar 2019 1702

Licitația pentru Registrul spațiilor verzi din Constanța, contestată de o firmă din București. Ce a decis CNSC (document)

31 Dec 2017 2736

După ce a fost amendată, Primăria Constanţa face Registrul spaţiilor verzi! 22 de ofertanţi se bat pentru 3 milioane de lei (document)

18 Jan 2017 5424

Costul proiectului - 3.118.238 de lei Parcurile şi spaţiile verzi din Constanţa vor fi notate în Registrul local al spaţiilor verzi! (document)

29 Nov 2016 4356

M 10 solicită "inventarierea" oficială a spaţiilor verzi din Constanţa

20 Jul 2015 2113