Soluţie definitivă într-un caz incredibil, judecat la Constanţa O asistentă de la Ambulanţă, acuzată de ucidere din culpă

Hotărâre definitivă într-un caz incredibil judecat de magistraţii din Constanţa. Pe scurt, o asistentă medicală din cadrul Serviciului Judeţean de Ambulanţă Constanţa a fost trimisă în judecată pentru de ucidere din culpă. Conform actului de sesizare a instanţei, asistenta medicală a fost acuzată că nu ar fi asigurat corespunzător o femeie în centurile tărgii. Ulterior, ambulanţa în care se afla pacienta a fost implicată într-un accident rutier soldat cu decesul femeii aflate pe targă. Vineri, judecătorii Curţii de Apel Constanţa au anunţat decizia definitivă în acest caz.
 
Dosarul a fost trimis spre soluţionare Judecătoriei Constanţa din luna iunie 2016. La jumătatea lunii aprilie a acestui an, după aproape 20 de termene de judecată, instanţa a dispus achitarea asistentei medicale pentru de ucidere din culpă. Şoferul acuzat de producerea accidentului rutier a fost condamnat, pentru ucidere din culpă, la doi ani şi şase luni de închisoare, cu suspendare condiţionată. Instanţa a admis în parte acţiunea civilă formulată de părţile civile şi a dispus obligarea părţii responsabile civilmente la plata daunelor materiale în sumă de 8.000 de lei către partea civilă (…) şi a daunelor morale în sumă de câte 10.000 de lei fiecare către părţile civile (…).
 
Vineri, judecătorii Curţii de Apel Constanţa au menţinut decizia Judecătoriei Constanţa în ceea ce priveşte achitarea asistentei medicale şi condamnarea şoferului acuzat de producerea accidentului rutier. Hotărârea Curţii de Apel Constanţa este definitivă. 
 
În rechizitoriul cauzei, procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa arată că, în urmă cu aproximativ opt ani, lucrătorii de poliţie din cadrul Serviciului Rutier Constanţa au fost sesizaţi cu privire la faptul că pe raza localităţii Eforie Nord a avut loc un accident rutier.
 
Ajunşi la faţa locului, oamenii legii au constatat că în accident a fost implicat un autoturism marca Renault, model Megane, condus de un bărbat. Acesta, la schimbarea direcţiei de mers spre stânga, a intrat în coliziune cu o autospecială marca Mercedes-Benz, aparţinând Serviciului Judeţean de Ambulanţă, care era în timpul unei misiuni.
 
În urma accidentului a avut loc rănirea unui bărbat în vârstă de 79 de ani, care se afla în interiorul ambulanţei, în calitate de pacient, pe targa specială din dotarea autospecialei, a asistentei medicale şi a şoferului ambulanţei. Victima a suferit leziuni corporale care au dus ulterior la deces. Aşa cum menţionam şi mai sus, asistenta medicală a fost acuzată că nu ar fi asigurat corespunzător victima în centurile tărgii.
 
În apărarea sa, asistenta a formulat obiecţiuni cu privire la neluarea în considerare a gradului ridicat de uzură al chingilor cu care a fost imobilizată victima pe targă, chingi care astfel s-au lărgit, ceea ce a făcut să fie posibil ca pacientul să fie aruncat de pe targă şi să se lovească de obiectele din interiorul maşinii. Mai mult, asistenta a menţionat că cele trei chingi cu care era prevăzută targa ambulanţei au fost strânse la plecarea în cursa spre spital.
 
În final, în deliberări, instanţa a reţinut că pacientul a fost legat în centuri corespunzător în pre-momentul impactului şi că inculpata (asistenta) nu a acţionat în niciun fel asupra chingilor (centurilor). În contextul celor mai sus precizate, magistraţii au dispus achitarea asistentei. În schimb, şoferul acuzat de producerea evenimentului, care a recunoscut faptele reţinute în sarcina sa, a luat doi ani şi şase luni de închisoare cu suspendare condiţionată.
 

 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Asistenta medicală din Constanța acuzată de ucidere din culpă, achitată. Ce se întâmplă azi la Curtea de Apel

20 Sep 2018 2611

Caz incredibil la Constanţa O asistentă de la Ambulanţă este acuzată de ucidere din culpă. Ce au decis judecătorii

16 Jun 2018 19639