Sorin Constantinescu nu mai este şef plin al anticorupţilor Constanţa. Colegiul de conducere al DNA analizează azi candidatura lui Bodean

Colegiul de conducere al Direcţiei Naţionale Anticorupţie va analiza azi candidatura procurorului Andrei Bodean, din cadrul DNA Constanţa, pentru şefia serviciului teritorial din care face parte. Ulterior, Colegiul de conducere al DNA va emite un aviz consultativ, pe baza căruia procurorul-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie înaintează propunerea de numire în funcţiile de conducere vacante ale Consiliului Superior al Magistraturii.
 
Procurorul-şef al DNA - Serviciul Teritorial Constanţa este Sorin Constantinescu. Mandatul acestuia a încetat ieri, 9 septembrie, însă acesta a fost delegat să rămână în funcţie pentru încă şase luni, până la ocuparea postului prin concurs.
 
Reamintim că, în luna iulie, Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât continuarea activităţii în cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Constanţa a lui Sorin Constantinescu, după încetarea mandatului în funcţia de procuror-şef al Serviciului Teritorial Constanţa - Direcţia Naţională Anticorupţie.
 

Istoria Serviciul Teritorial Constanţa

 
Serviciul Teritorial Constanţa al Direcţiei Naţionale Anticorupţie a fost înfiinţat de procurorul Ioan Oţel. Acesta s-a născut la data de 16 decembrie 1943 în Constanţa, iar cariera de magistrat şi-a început-o ca procuror, la Medgidia, în 1969, unde a activat până în anul 1990. În perioada 1991 - 1993, magistratul Oţel şi-a continuat activitatea la Procuratura judeţeană Constanţa, iar ulterior, până în 2003, la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanţa.
 
În perioada 2003 - 2005, a ocupat funcţia de şef al Serviciului Teritorial Constanţa din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, de unde s-a şi pensionat.
 
Din octombrie 2005, prin ordin al procurorului general al României de la vremea respectivă, Ilie Botoş, procurorul Florin Tîrnăcop a preluat comanda procurorilor DNA Constanţa, unde a rămas până la data de 30 iunie 2006.
 
Începând cu data de 3 iulie 2006, la propunerea fostului procurorului-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Daniel Morar, procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Ilie Botoş, a dispus delegarea în funcţia de procuror-şef al Serviciului Teritorial Anticorupţie Constanţa a procurorului Ioana Ţene. În luna noiembrie a anului 2010, Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât să înainteze preşedintelui României propunerea de eliberare din funcţie, prin pensionare, a magistratului Ioana Ţene, delegată în funcţia de procuror-şef al DNA Constanţa, cu grad profesional corespunzător Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. În luna noiembrie 2015, procurorul Ioana Ţene a decedat.
 
După pensionarea magistratului Ioana Ţene, şefia DNA Constanţa a fost preluată prin delegare, pentru câteva luni, de către Beatrice Silvia Şişman. Aceasta a fost înlocuită, în octombrie 2011, de procurorul Sorin Constantinescu, care ocupă şi în prezent funcţia de procuror-şef al Serviciului Teritorial Constanţa.
 

Serviciul Teritorial Constanţa al DNA a fost condus, timp de trei săptămâni, şi de procurorul Andrei Bodean, cât timp Sorin Constantinescu s-a aflat în concediu. În prezent, Andrei Bodean s-a înscris la concursul pentru ocuparea funcţiei de procuror-şef al DNA.
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Tot Zori de zi

09 Sep, 2018 22:06

Andrei, esti primul care a dat sperante constantenilor de bine, nu i lasa pe mazaristi si nicusoristi sa stapaneasca orasu asta, trebuie sa ne regasim linistea si stralucirea!

Articole asemanatoare

Iată de ce a fost delegat Mihai Stanciu procuror șef al DNA Constanța! (DOCUMENT)

08 Mar 2024 3680

Procurorul Sorin Constantinescu, fost șef al DNA Constanța, părăsește sistemul prin pensionare

28 Feb 2024 693

Situație fără precedent la DNA Constanța! Cinci procurori vor să părăsescă structura teritorială

28 Feb 2024 1339

Ședință cu „greutate“, azi, la CSM! Mihai Alexandru Stanciu, șeful Parchetului Judecătoriei Constanța, propus să preia comanda DNA Constanța

05 Feb 2024 3452

Dosar DNA Constanța Bogdan Dumitru Dumitrașcu, fostul director general adjunct al APIA, condamnat definitiv! (MINUTĂ+DOCUMENT)

19 Jan 2024 1430

DNA Constanța cere, la Înalta Curte, rejudecarea dosarului Combat Press!

17 Oct 2023 1083

DNA Constanța intră tare la vârful APIA! (RECHIZITORIU)

01 Feb 2022 1977

Referat propunere de arestare DNA Constanța Unde ar fi primit mită Bogdan Dumitrașcu, adjunctul APIA (DOCUMENT)

19 Jan 2022 2618

Închis la cererea DNA Constanța Adjunctul APIA – Aparatul Central a contestat mandatul de arestare! Ar fi vrut arest la domiciliu

24 Dec 2021 1686

Denunț la Constanța Numărul 2 pe țară de la APIA, prins în flagrant delict de DNA Constanța. S-a declarat nevinovat!

23 Dec 2021 2636

Ultima oră! Decizia Tribunalului Constanța privind arestarea adjunctului APIA, anchetat de DNA Constanța

22 Dec 2021 2096

Flagrant delict Numărul 2 pe țară de la APIA, reținut de procurorii DNA Constanța! De ce l-au încătușat

22 Dec 2021 2212

Inculpați, Decebal Făgădău și Marcela Enache Dosarul terenurilor din Portul Tomis, azi primul termen la Tribunal! Gabriel Mustaţă nu ar fi vrut să judece procesul!

24 Sep 2021 2731

Sfârșit de an neplăcut pentru foștii primari ai Constanței Radu Mazăre trimis în judecată pentru vânzarea unor terenuri în Mamaia, iar Făgădău pentru terenuri din Portul Tomis

31 Dec 2020 3239

Dosar la DNA Falimentul Clubului de Volei Municipal Tomis Constanta, amânat pentru la anul

24 Dec 2020 1917