Justitie

Sorin Strutinsky, judecat la Curtea de Apel Constanța. Procesul, amânat pentru luna viitoare


Procesul omului de afaceri Sorin Gabriel Strutinsky merge mai departe la Curtea de Apel Constanța. Instanța a stabilit un nou termen de judecată în faza apelului, respectiv 8 aprilie. Oricare va fi decizia Curții de Apel Constanța, acesta va fi definitivă.
 
Amintim că omul de afaceri Sorin Strutinsky a fost condamnat de Tribunalul Constanța, în primă instanță, la șapte ani și patru luni de închisoare.
 
În prezenta cauză, Sorin Gabriel Strutinsky a fost trimis în judecată de procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție - Secția de combatere a corupției, pentru patru infracțiuni de trafic de influență, dintre care una în formă continuată, instigare la săvârșirea a două infracțiuni de fals în înscrisuri sub semnătură privată, în formă continuată, și instigare la săvârșirea a două infracțiuni de spălare a banilor, în formă continuată.
 
În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut, printre altele, că „în cursul anului 2009, inculpatul Strutinsky Gabriel Sorin a pretins de la un denunțător o sumă de bani reprezentând un procentaj de 10% din contravaloarea facturilor fiscale ce urmau a fi încasate de către societatea comercială reprezentată de denunțător, în baza a trei contracte încheiate cu DADL (Direcția Apelor Dobrogea Litoral)“.
 
„În schimbul sumelor de bani pretinse, Strutinsky Gabriel Sorin, prevalându-se de influența exercitată asupra funcționarilor DADL și asupra Ministrului Mediului de la acea vreme, a promis că îi va determina să respecte obligațiile contractuale asumate, referitoare la plata prețului către societatea comercială respectivă. Ulterior, în baza pretinderii inițiale, în perioada 2009 - 2012, Strutinsky Gabriel Sorin a primit de la denunțător suma totală de 1.286.958,17 lei, banii fiind virați din conturile bancare ale societății reprezentate de denunțător, în conturile bancare ale societăților comerciale indicate de suspect, respectiv SC New Home Construct SA, SC Mehmetoglu SRL, SC Nefermin SRL, SC Panel Building System SRL și SC Cds Project SRL“, potrivit DNA.
 
În cauză, procurorii au beneficiat de sprijin din partea Serviciului Român de Informații.
 
Într-un alt dosar, omul de afaceri Sorin Gabriel Strutinsky a fost condamnat în primă instanță la șapte ani și zece luni de închisoare, decizia nefiind una definitivă.
 
Citește și
 
Act de urbanism necesar pentru modificări la un centru de agrement situat pe bulevardul Mamaia

Sorin Strutinsky, amendat de Tribunalul Constanța. Pentru ce a fost sancționat omul de afaceri
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

După condamnarea lui Sorin Strutinsky la zece ani de închisoare Radu Mazăre, așteptat azi la Constanța! Despre ce dosar este vorba

09 Jul 2020 1338

Cronica unei plecări controversate Afaceristul Sorin Strutinsky. De la arestare preventivă, la revocarea controlului judiciar și, în final, la condamnare definitivă

08 Jul 2020 5825

Radu Mazăre, nouă ani. Nicușor Constantinescu, zece ani. Sorin Strutinsky, „eminența cenușie a echipei“ a luat ieri zece ani și opt luni de închisoare (document)

07 Jul 2020 13395

Sorin Strutinsky, pe lista persoanelor urmărite național. Se cere emiterea unui mandat european de arestare

06 Jul 2020 638

UPDATE. Omul de afaceri Sorin Strutinsky a fost condamnat definitiv la zece ani și opt luni de închisoare cu executare

06 Jul 2020 4522

Pronunțarea în dosarul lui Sorin Strutinsky, amânată

03 Jul 2020 387

A fost desemnat cel de al treilea judecător în dosarul lui Sorin Strutinsky!

24 Jun 2020 714

Sorin Strutinsky, cu cerere de strămutare la Curtea de Apel

22 Jun 2020 663

Se reia judecata în procesul Dănuţ Căpăţînă - Sorin Strutinsky

13 Jun 2020 770

Șase ani de proces Falimentul Tutun și Ziare, una dintre firmele-fanion ale lui Sorin Strutinsky, pe masa judecătorilor

11 Jun 2020 932

Judecătorii din dosarul lui Strutinsky nu au ajuns la un numitor comun. În complet va intra un al treilea magistrat

04 Jun 2020 1273

Șapte ani și patru luni, în primă instanță Curte de Apel Constanța îi dă emoții lui Strutinsky. Judecătorii au amânat pronunțarea în dosarul său

03 Jun 2020 1794

Clubul de Volei Municipal Tomis Constanța, în faliment! Procesul a primit cel de al 22-lea termen de judecată

26 May 2020 1214

Pronunțarea din dosarul omului de afaceri Sorin Strutinsky, amânată

23 May 2020 867

Apropiat al lui Radu Mazăre și al lui Nicușor Constantinescu Pronunțarea din dosarul omul de afaceri Sorin Strutinsky, amânată

16 May 2020 2817