Soțul Loredanei Chircu, medicul decedat la spitalul Heka, audiat la sediul IPJ Constanța! (video)Soțul Loredanei Chircu, medicul decedat la spitalul Heka, este audiat la aceste momente, la sediul IPJ Constanța! 

Surse apropiate anchetei arată că audierea bărbatului are legătură cu plângerea depusă ieri, 04 mai 2021, de către mama doctoriței, plângere prin care semnala dispariția cadavrului. 

În altă ordine de idei, amintim că Judecătoria Constanța a motivat decizia prin intermediul căreia a decis suspendarea procedurii de incinerare a trupului Loredanei Chircu.

În motivarea deciziei de suspendare procedurii de incinerare, Judecătoria Constanța arată, printre altele, că în timpul vieţii, când defuncta nu era căsătorită, a încheiat un contract de vânzare cumpărare având ca obiect vânzarea serviciilor și produselor funerare, respectiv loc de veci la criptă în Cimitirul Municipal Constanța, criptă, servicii cimitir (îmbrăcat decedat, îmbălsămare decedat, înhumare decedat în criptă) și oficiere slujbă religioasă.

„Chiar și pentru ipoteza în care s-ar aprecia că există dovada unei voinţe exprese a persoanei decedate cu privire la propriile funeralii, instanţa reţine că potrivit Codului civil trebuie să se respecte voinţa soţului care însă trebuie să fie în concordanţă cu apartenenţa confesională a persoanei decedate. Or, în cauză apartenenţa confesională a defunctei-creştin ortodoxă – presupune înmormântarea și nu incinerarea trupului persoanei decedate“, potrivit motivării.

PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.


Citește și 

Noi detalii din dosarul morții doctoriței Loredana Chircu, de la spitalul Heka, - „Nu știm unde este cadavrul“
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Medic decedat într-un spital privat din Constanța! Procedura de incinerare, suspendată definitiv

04 Jun 2021 1269

Tribunalul Constanța, decizie importantă în dosarul Loredanei Chircu, medicul decedat la spitalul Heka (video)

18 May 2021 7626

Incinerarea doctoriței Loredana Chircu, decedată la spitalul Heka, suspendată! Avem motivarea judecătorilor

04 May 2021 3902