Spital nou pentru pacienții Covid, în Constanța. Totul s-ar putea decide azi

 
  • Magistrații Secției civile au anunțat că vor pronunța o hotărâre azi, în dosarul nr. 8987/212/2020.
  • În această cauză, Centrul de Diagnostic și Tratament Dr Ciovică SRL a contestat executarea silită pornită de Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Constanța.
  • În luna martie, Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Constanța obținuse o decizie de evacuare a spațiului medical din cartierul constănțean Medeea, împotriva Centrului Medical Dorobanți SRL.

Emoții la Judecătoria Constanța, astăzi. Magistrații Secției civile sunt așteptați să pronunțe o hotărâre în dosarul în care a fost contestată executarea silită cu privire la centrul medical din cartierul constănțean Medeea care ar putea deveni un nou spital de primire a pacienților diagnosticați cu Covid-19.
Este vorba despre dosarul cu numărul 8987/212/2020, în care Centrul de Diagnostic și Tratament Dr Ciovică SRL a contestat executarea silită demarată de Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Constanța.
Litigiul dintre cele două părți are legătură cu spațiul din zona Medeea, pe care Centrul Medical Dorobanți SRL îl închiriase anterior de la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Constanța. Odată cu izbucnirea epidemiei de coronavirus în România, Spitalul de Boli Infecțioase a solicitat în instanță ca spațiul din Medeea să fie pus la dispoziția sa, pentru a deveni centru de primire și tratare a pacienților diagnosticați cu Covid-19. Inițial, Judecătoria Constanța respinsese cererea de emitere a unei ordonanțe președințiale în acest sens, dar acțiunea a fost admisă la Tribunal, unde s-a judecat calea de atac, așa încât Spitalul de Boli Infecțioase a primit undă verde din partea justiției pentru a transforma spațiul respectiv în centru Covid.
 

„Nu dorim să mai dăm declarații“


La scurtă vreme de la această decizie a instanței, avocații spitalului au demarat procedura executării silite împotriva Centrului Medical Dorobanți SRL, deținută și administrată de doctorul Vlad Ciovică, dar și împortiva Centrului de Diagnostic și Tratament Dr Ciovică. Ambele entități au solicitat suspendarea executării, însă fără succes în instanță. În paralel, acestea au formulat și contestație la executare, iar acum, Judecătoria Constanța a anunțat că va lua astăzi o decizie cu privire la această contestație.
Contactat telefonic cu o ocazie anterioară, doctorul Vlad Ciovică, asociat și administrator al Centrului Medical Dorobanți SRL, a precizat pentru ZIUA de Constanța că „până nu se încheie situația, nu dorim să mai dăm declarații pe marginea acestui subiect“. Totodată, legat de procesele cu Centrul Medical Dorobanți SRL, Stela Halichidis, managerul Spitalului Clinic de Boli Infecțioase Constanța, precizase pentru ZIUA de Constanța, cu o ocazie anterioară, că nu poate comunica asemenea date prin telefon.
Surse judiciare spun că, în cazul în care judecătorii nu vor ajunge azi la o concluzie în acest dosar, pronunțarea unei hotărâri ar putea fi amânată pentru o dată ulterioară.

Citește și:

Centru medical constănțean transformat în nou spital pentru pacienții cu Covid-19. Cine a luat decizia și de ce. Declarațiile părților 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Schimbări în universul medical din Constanța! Centrul medical din cartierul Medeea va fi predat Spitalului Clinic de Boli Infecțioase Constanța

26 Jan 2021 1223

Au ajuns noi doze de vaccin la Spitalul Militar din Constanța Câte cadre medicale s-au vaccinat

29 Dec 2020 1206

Spitalul de Boli Infecțioase Constanța va avea o nouă stație de stocare a oxigenului medical

22 Dec 2020 762

Primăria Constanța a emis un Certificat de Urbanism pentru Spitalul de Boli Infecțioase Constanța. Iată motivul

22 Dec 2020 771

Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Constanța cere în instanță decontarea unor servicii medicale efectuate peste valoarea contractului încheiat cu CJAS

17 Dec 2020 390

Eco Fire Sistems a bătut palma cu Spitalul de Boli Infecțioase din Galați

10 Dec 2020 1938

Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Constanța cumpără echipamente și aparatură medicală

24 Nov 2020 696

Aproape 335.000 de euro, pentru colectarea și eliminarea deșeurilor spitalicești de la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Constanța

19 Nov 2020 1926

Proces pentru un nou spital Covid în Constanța. Ce se întâmplă cu dosarul

10 Nov 2020 1382

Constanța Paturi în plus la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase pentru tratarea bolnavilor COVID-19

25 Oct 2020 1491

Spitalul de Boli Infecțioase, la judecată pentru centrul medical din Medeea. Ce s-a întâmplat în proces

18 Sep 2020 744

Procesul pentru centrul medical din Medeea, rămas „fără obiect“

31 Aug 2020 688

La Judecătoria Constanța se poartă discuții legate de viitorul centrului medical din cartierul Medeea

26 Aug 2020 804

​Licitaţie la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Constanța pentru achiziția de consumabile medicale (document)

17 Aug 2020 491

Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Constanța cumpără echipamente și materiale pentru protecția contra COVID-19 (document)

15 Aug 2020 592