Spital nou pentru pacienții Covid, în Constanța. Totul s-ar putea decide azi

 
  • Magistrații Secției civile au anunțat că vor pronunța o hotărâre azi, în dosarul nr. 8987/212/2020.
  • În această cauză, Centrul de Diagnostic și Tratament Dr Ciovică SRL a contestat executarea silită pornită de Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Constanța.
  • În luna martie, Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Constanța obținuse o decizie de evacuare a spațiului medical din cartierul constănțean Medeea, împotriva Centrului Medical Dorobanți SRL.

Emoții la Judecătoria Constanța, astăzi. Magistrații Secției civile sunt așteptați să pronunțe o hotărâre în dosarul în care a fost contestată executarea silită cu privire la centrul medical din cartierul constănțean Medeea care ar putea deveni un nou spital de primire a pacienților diagnosticați cu Covid-19.
Este vorba despre dosarul cu numărul 8987/212/2020, în care Centrul de Diagnostic și Tratament Dr Ciovică SRL a contestat executarea silită demarată de Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Constanța.
Litigiul dintre cele două părți are legătură cu spațiul din zona Medeea, pe care Centrul Medical Dorobanți SRL îl închiriase anterior de la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Constanța. Odată cu izbucnirea epidemiei de coronavirus în România, Spitalul de Boli Infecțioase a solicitat în instanță ca spațiul din Medeea să fie pus la dispoziția sa, pentru a deveni centru de primire și tratare a pacienților diagnosticați cu Covid-19. Inițial, Judecătoria Constanța respinsese cererea de emitere a unei ordonanțe președințiale în acest sens, dar acțiunea a fost admisă la Tribunal, unde s-a judecat calea de atac, așa încât Spitalul de Boli Infecțioase a primit undă verde din partea justiției pentru a transforma spațiul respectiv în centru Covid.
 

„Nu dorim să mai dăm declarații“


La scurtă vreme de la această decizie a instanței, avocații spitalului au demarat procedura executării silite împotriva Centrului Medical Dorobanți SRL, deținută și administrată de doctorul Vlad Ciovică, dar și împortiva Centrului de Diagnostic și Tratament Dr Ciovică. Ambele entități au solicitat suspendarea executării, însă fără succes în instanță. În paralel, acestea au formulat și contestație la executare, iar acum, Judecătoria Constanța a anunțat că va lua astăzi o decizie cu privire la această contestație.
Contactat telefonic cu o ocazie anterioară, doctorul Vlad Ciovică, asociat și administrator al Centrului Medical Dorobanți SRL, a precizat pentru ZIUA de Constanța că „până nu se încheie situația, nu dorim să mai dăm declarații pe marginea acestui subiect“. Totodată, legat de procesele cu Centrul Medical Dorobanți SRL, Stela Halichidis, managerul Spitalului Clinic de Boli Infecțioase Constanța, precizase pentru ZIUA de Constanța, cu o ocazie anterioară, că nu poate comunica asemenea date prin telefon.
Surse judiciare spun că, în cazul în care judecătorii nu vor ajunge azi la o concluzie în acest dosar, pronunțarea unei hotărâri ar putea fi amânată pentru o dată ulterioară.

Citește și:

Centru medical constănțean transformat în nou spital pentru pacienții cu Covid-19. Cine a luat decizia și de ce. Declarațiile părților 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Undă verde de la Mediu Proiectul viitorului corp de la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Constanța, în linie dreaptă

16 Mar 2024 686

Municipalitatea trebuie să achite dr. Halichidis, fostul manager SCBI Constanța, salariile restante! Răspunsul Judecătoriei la contestarea executării (MINUTA)

13 Mar 2024 845

Primarul Municipiului Constanța, în instanță cu dr. Halichidis, fostul manager al Spitalului de Boli Infecțioase! Se contestă executarea

29 Feb 2024 673

Ședință CLM Constanța Un proiect ce vizează Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Constanța, pe masa consilierilor locali (DOCUMENT)

29 Feb 2024 493

Primarul Constanței, Vergil Chițac, despre Spitalul Modular „Sunt extrem de mândru de toată munca depusă”

19 Feb 2024 999

Romcontexpert SRL, un nou contract cu Primăria Constanța. Se va ocupa de auditul financiar pentru Spitalul de Boli Infecțioase (DOCUMENTE)

19 Feb 2024 613

LIVE VIDEO+TEXT Spitalul Modular din curtea Spitalului Clinic de Boli Infecțioase Constanța, inaugurat. Mai multe oficialități, prezente la eveniment (GALERIE FOTO+VIDEO)

19 Feb 2024 1359

Angajări Constanța Posturi vacante la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Constanţa. Vezi dacă îndeplinești cerințele

17 Feb 2024 2213

Undă verde de la Mediu pentru Spitalul de Boli Infecțioase Constanța! Ce investiție este vizată?

14 Feb 2024 671

Contractele directe de promovare și publicitate a unor proiecte derulate de Primăria Constanța ajung la Intermedia Services Top SRL! (DOCUMENTE)

10 Feb 2024 702

Date din proiect Cum va arăta viitorul corp de 4 etaje de la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Constanța (DOCUMENT)

05 Feb 2024 874

Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Constanța angajează medici specialiști. Când are loc proba scrisă

17 Jan 2024 966

Licitații Constanța Eco Fire Sistems SRL, acord-cadru cu Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Constanța pentru deșeurile spitalicești. Contract peste 380.000 de euro (DOCUMENT)

16 Jan 2024 761

Primarul Constanței proces cu dr. Stela Halichidis! Nemulțumiri după victoria în instanță a fostului manager de la Infectioase!

03 Jan 2024 3035

Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Constanța a încheiat un contract de servicii de salubrizare pentru 2024. Detalii despre costuri și câștigătorul achiziției (DOCUMENT)

31 Dec 2023 1001