Justitie

Spitalul de Boli Infecțioase, la judecată pentru centrul medical din Medeea. Ce s-a întâmplat în proces

  • Spitalul intenționează să transforme imobilul respectiv într-un spital destinat exclusiv tratării pacienților diagnosticați cu Covid-19.
  • Magistrații Secției civile a Judecătoriei trebuie să decidă, pe fond, cui revine centrul medical.
  • Reclamant este Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Constanța, în timp ce pârâții sunt Centrul Medical Dorobanți SRL și Centrul de Diagnostic și Tratament Dr Ciovică SRL.
  • Următoarea înfățișare a fost fixată pe data de 10 noiembrie.
Magistrații Judecătoriei Constanța au amânat pentru luna noiembrie procesul în care Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Constanța a dat în judecată Centrul Medical Dorobanți pentru spațiul din cartierul constănțean Medeea. Spitalul intenționează să transforme imobilul respectiv într-un spital destinat exclusiv tratării pacienților diagnosticați cu Covid-19.
În luna aprilie, Spitalul de Boli Infecțioase a obținut o hotărâre judecătorească în procedura de urgență, prin care i se punea la dispoziție spațiul respectiv, situat pe strada Ion Ionescu de la Brad, nr. 4, din Constanța, în cartierul Medeea.
Acum, magistrații Secției civile a Judecătoriei trebuie să decidă, pe fond, cui revine centrul medical.
Dosarul are numărul 6978/212/2020 și se află în atenția Completului C31 al Judecătoriei Constanța, obiectul său fiind o acțiune în constatare.
Reclamant este Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Constanța, în timp ce pârâții sunt Centrul Medical Dorobanți SRL și Centrul de Diagnostic și Tratament Dr Ciovică SRL. Unitatea administrativ teritorială Constanța prin Primar este intervenient.

„Este imperios necesară disponibilizarea de noi spații“

„În motivarea cererii, reclamantul a arătat că, prin adresa nr. (...)/19.03.2020, Primăria Municipiului Constanța a solicitat, atât reclamantei, cât și pârâtei, predarea imobilului situat în Constanța, strada Ion Ionescu De La Brad nr. 4, județul Constanța, motivat de faptul că este imperios necesară și urgentă disponibilizarea de noi spații în vederea asigurării și amenajării acestora, pentru a servi ca spații de tratare a bolnavilor infectați cu virusul SARS-C OV-2“, se arată pe www.rolii.ro.
Spațiul face obiectul contractului de asociere în participațiune nr. 228/19.01.2011, încheiat între Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Constanța și SC Centrul Medical Dorobanți SRL, prin care părțile s-au asociat în vederea desfășurării de activități medicale.
Totuși, în contextul epidemiei de Coronavirus din România, SCBI Constanța are nevoie și de acel spațiu, spun reprezentanții instituției medicale, pentru a primi pacienții.
Acțiunea a fost inițial respinsă de către Judecătoria Constanța, însă Tribunalul Constanța a decis, la data de 16 aprilie, să admită apelul declarat de Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Constanța.
Acum, părțile se judecă pe fondul cauzei, pentru a se stabili cui revine spațiul din strada Ion Ionescu de la Brad. Următoarea înfățișare a fost fixată pe data de 10 noiembrie.

Citește și:

Centru medical constănțean transformat în nou spital pentru pacienții cu Covid-19. Cine a luat decizia și de ce. Declarațiile părților
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

COVID-19 458 de persoane, internate la Constanța. Câte paturi au rămas libere

17 Oct 2020 1580

Procesul pentru centrul medical din Medeea, rămas „fără obiect“

31 Aug 2020 587

La Judecătoria Constanța se poartă discuții legate de viitorul centrului medical din cartierul Medeea

26 Aug 2020 717

Femeia transportată ieri la spital de la Eforie Nord, testată pozitiv cu Covid-19

19 Aug 2020 814

Intervenție de urgență la Eforie Nord Femeie suspectă de coronavirus, transportată la Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța (galerie foto+video)

18 Aug 2020 1956

​Licitaţie la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Constanța pentru achiziția de consumabile medicale (document)

17 Aug 2020 360

Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Constanța cumpără echipamente și materiale pentru protecția contra COVID-19 (document)

15 Aug 2020 484

Adormirea Maicii Domnului Meniu special pentru pacienții Spitalului Județean Constanța și ai Spitalului de Boli Infecțioase, oferit de Arimex Comexim 2000

14 Aug 2020 2114

Licitaţie la Spitalul de Boli Infecțioase Constanța pentru refacerea stocurilor de reactivi de laborator (document)

11 Aug 2020 489

Spital nou pentru pacienții Covid, în Constanța. Totul s-ar putea decide azi

06 Aug 2020 808

Litigiu pentru un nou centru Covid, în Constanța. Când va lua instanța o decizie

03 Aug 2020 894

Spitalul de Boli Infecțioase Constanța cumpără materiale sanitare de peste 5 milioane de lei (document)

29 Jul 2020 540

Spitalul de Boli Infecțioase Constanța achiziționează oxigen medical lichefiat și îmbuteliat (document)

24 Jul 2020 1698

Linie de finanțare deschisă special în perioada de pandemie Primăria municipiului Constanţa vrea să obțină 4.5 milioane de euro pentru Spitalul de Boli Infecțioase

24 Jul 2020 1155

Sondaj de opinie ZIUA DE Constanța Credeți că este o măsură bună ca pacienții confirmați cu SARS-CoV-2 să fie externați la cerere, chiar și pe propria răspundere?

20 Jul 2020 900