Spitalul de Boli Infecțioase, la judecată pentru centrul medical din Medeea. Ce s-a întâmplat în proces

  • Spitalul intenționează să transforme imobilul respectiv într-un spital destinat exclusiv tratării pacienților diagnosticați cu Covid-19.
  • Magistrații Secției civile a Judecătoriei trebuie să decidă, pe fond, cui revine centrul medical.
  • Reclamant este Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Constanța, în timp ce pârâții sunt Centrul Medical Dorobanți SRL și Centrul de Diagnostic și Tratament Dr Ciovică SRL.
  • Următoarea înfățișare a fost fixată pe data de 10 noiembrie.
Magistrații Judecătoriei Constanța au amânat pentru luna noiembrie procesul în care Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Constanța a dat în judecată Centrul Medical Dorobanți pentru spațiul din cartierul constănțean Medeea. Spitalul intenționează să transforme imobilul respectiv într-un spital destinat exclusiv tratării pacienților diagnosticați cu Covid-19.
În luna aprilie, Spitalul de Boli Infecțioase a obținut o hotărâre judecătorească în procedura de urgență, prin care i se punea la dispoziție spațiul respectiv, situat pe strada Ion Ionescu de la Brad, nr. 4, din Constanța, în cartierul Medeea.
Acum, magistrații Secției civile a Judecătoriei trebuie să decidă, pe fond, cui revine centrul medical.
Dosarul are numărul 6978/212/2020 și se află în atenția Completului C31 al Judecătoriei Constanța, obiectul său fiind o acțiune în constatare.
Reclamant este Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Constanța, în timp ce pârâții sunt Centrul Medical Dorobanți SRL și Centrul de Diagnostic și Tratament Dr Ciovică SRL. Unitatea administrativ teritorială Constanța prin Primar este intervenient.

„Este imperios necesară disponibilizarea de noi spații“

„În motivarea cererii, reclamantul a arătat că, prin adresa nr. (...)/19.03.2020, Primăria Municipiului Constanța a solicitat, atât reclamantei, cât și pârâtei, predarea imobilului situat în Constanța, strada Ion Ionescu De La Brad nr. 4, județul Constanța, motivat de faptul că este imperios necesară și urgentă disponibilizarea de noi spații în vederea asigurării și amenajării acestora, pentru a servi ca spații de tratare a bolnavilor infectați cu virusul SARS-C OV-2“, se arată pe www.rolii.ro.
Spațiul face obiectul contractului de asociere în participațiune nr. 228/19.01.2011, încheiat între Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Constanța și SC Centrul Medical Dorobanți SRL, prin care părțile s-au asociat în vederea desfășurării de activități medicale.
Totuși, în contextul epidemiei de Coronavirus din România, SCBI Constanța are nevoie și de acel spațiu, spun reprezentanții instituției medicale, pentru a primi pacienții.
Acțiunea a fost inițial respinsă de către Judecătoria Constanța, însă Tribunalul Constanța a decis, la data de 16 aprilie, să admită apelul declarat de Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Constanța.
Acum, părțile se judecă pe fondul cauzei, pentru a se stabili cui revine spațiul din strada Ion Ionescu de la Brad. Următoarea înfățișare a fost fixată pe data de 10 noiembrie.

Citește și:

Centru medical constănțean transformat în nou spital pentru pacienții cu Covid-19. Cine a luat decizia și de ce. Declarațiile părților
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Cum să iei legătura cu pacienții din spitale COVID-19 din Constanța

05 May 2021 876

Constanța Situația actualizată. Câte paturi sunt libere, la spitalele din județ, pentru bolnavii Covid-19

25 Mar 2021 1019

S-a atribuit contractul pentru elaborarea proiectului. Primăria vrea amplasarea unui spital modular în curtea Spitalului de Boli Infecțioase din Constanța

25 Mar 2021 1972

Primăria va construi un panou temporar la Spitalul de Boli Infecțioase Constanța. Iată motivul

20 Mar 2021 493

Hotărârea poate fi atacată Spitalul de Boli Infecțioase Constanța a câștigat procesul pentru spațiul medical din Medeea. Avem motivarea judecătorilor

19 Mar 2021 1476

Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Constanța cumpără echipamente medicale

27 Feb 2021 963

Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Constanța caută firmă de pază

05 Feb 2021 443

Constănțeanul supărat Semnal de alarmă tras de un medic -“Dacă o astfel de dramă s-a petrecut în Matei Balș, restul spitalelor publice sunt de o vulnerabilitate greu de cuantificat”!

01 Feb 2021 3407

Schimbări în universul medical din Constanța! Centrul medical din cartierul Medeea va fi predat Spitalului Clinic de Boli Infecțioase Constanța

26 Jan 2021 1464

Stela Halichidis, managerul Spitalului de Boli Infecțioase Constanța – „Ne dorim un vaccin cu administrare monodoză”

18 Jan 2021 1132

Cadrele medicale din Constanta primesc a doua doză de vaccin, la Spitalul de Boli Infecțioase

17 Jan 2021 1325

Constanța Cadrele medicale imunizate în etapa zero vor primi a doua doză de vaccin începând de duminică

16 Jan 2021 1666

Au ajuns noi doze de vaccin la Spitalul Militar din Constanța Câte cadre medicale s-au vaccinat

29 Dec 2020 1346

Dozele de vaccin anticovid ajung la Constanța în această dimineață. Tot azi încep și vaccinările (galerie foto+video)

27 Dec 2020 2976

VIDEO Pregătiri la Constanța. Unde este primul centru de vaccinare anti-Covid

26 Dec 2020 4498