Spitalul Județean Constanța, dat în judecată de fiica unei paciente care a decedat

 
  • Potrivit susținerilor reclamanta, mama acesteia a avut calitatea de asigurat și a plătit toată viața contribuția de asigurări sociale de sănătate, iar în perioada în care mama sa a fost internată în spital, a fost nevoie de achiziționarea din banii defunctei și ai familiei sale, a medicamentelor necesare, care nu se găseau în dotarea unității spitalicești pârâte.
Judecătorii de la Curtea de Apel Constanța au fost investiți să soluționeze un dosar civil intenat Spitalului Clinic Județean de Urgență Constanța de fiica unei foste paciente a unității sanitare, pacientă care, din nefericre, a decedat.
 
Prin cererea de chemare în judecată, astfel cum a fost precizată, reclamanta a solicitat obligarea pârâtului Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța la plata sumei de aproximativ 5000 de lei reprezentând cheltuielile ocazionate de achiziția medicamentelor inexistente în spital pe toată durata spitalizării.
 
Potrivit susținerilor reclamanta, mama acesteia a avut calitatea de asigurat și a plătit toată viața contribuția de asigurări sociale de sănătate, iar în perioada în care mama sa a fost internată în spital, a fost nevoie de achiziționarea din banii defunctei și ai familiei sale, a medicamentelor necesare, care nu se găseau în dotarea unității spitalicești pârâte.
 
S-a mai arătat de către reclamantă faptul că unitatea spitalicească nu ar fi respectat procedura de decontare a medicamentelor inexistente în spital în momentul internării, deși mama reclamantei depusese la spital toate documentele necesare în vederea rambursării sumelor de bani.
 
Așa cum precizam și mai sus, dosarul se află în prezent pe rolul Curții de Apel Constanța.
 
Precizăm că nu este pentru prima dată când Spitalul Județean Constanța este acționat în instanță pentru decontaea medicamentelor cumpărate de pacienți din sistemul privat.
 
Alt caz
 
Într-un alt caz, un fost pacient a chemat în judecată Spitalul Clinic Judetean de Urgentă „Sf. Apostol Andrei“ Constanța, solicitând ca unitatea sanitară să fie obligată la plata sumei de aproximativ 2000 de lei, reprezentând contravaloarea medicamentelor cumpărate în perioada spitalizării, precum și obligarea pârâtului la plata cheltuielilor de judecată.
 

În continuare, reclamantul a învederat că, întrucât spitalul nu avea acest medicament, medicul gastroenterolog sub îngrijirea căruia se afla, i-a prescris rețeta pentru albumina umană, trei flacoane inițial, după care a mai cumpărat alte patru flacoane, în total șapte flacoane de albumină.
 
Cetățeanul a evidențiat faptul că, din surse proprii, familia i-a cumpărat aceste flacoane și celelalte medicamente menționate în bonurile fiscale anexate, de la farmacia (...) din imediata apropiere a spitalului.

 
În continuare, fostul pacient arată că, după spitalizare a adresat Spitalului Județean o cererea prin care i-a solicitat restituirea sumei cheltuite pentru cumpărarea medicamentului albumină, apreciind că trebuia să beneficieze gratuit de acesta pe perioada spitalizării întrucât este pensionar, deci beneficiară de asigurări de sănătate gratuite.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
 
Spitalul Județean Constanța, dat în judecată de un pacient care și-a cumpărat medicamente cât timp a fost internat. Ce s-a decis în instanță

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Scandal în holul Unităţii de Primiri Urgenţe din Spitalul Judeţean Constanţa! S-a lăsat cu o trimitere în judecată, după șase ani de anchetă

13 Mar 2024 960

Concurs de angajare la Spitalul Clinic Județean de Urgența „Sfântul Apostol Andrei” Constanța. Cine poate participa

05 Mar 2024 1406

UPDATEAmbulanța și poliția intervin la Ovidiu, județul Constanța. Om căzut pe stradă! (FOTO+VIDEO)

25 Feb 2024 2344

UPDATE Accident rutier la Săcele, județul Constanța. Ambulanța a intervenit

24 Feb 2024 764

Știri Constanța Două autoturisme, implicate într-un accident pe varianta Ovidiu (FOTO)

15 Feb 2024 1244

Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă „Sfântul Apostol Andrei” Constanţa face angajări! Sunt mai multe posturi scoase la concurs

13 Feb 2024 1442

UPDATE Accident rutier în Medgidia, județul Constanța (FOTO+VIDEO)

12 Feb 2024 2004

Consiliul Județean Constanța achiziționează servicii de verificare tehnică pentru construirea noului spital „Mama și Copilul”

02 Feb 2024 877

Imaginea zilei! La un pas de tragedie! Incredibil unde s-a oprit o ambulanță SMURD după impactul cu un autoturism în zona bisericii Sfinții Arhangheli „Mihail și Gavril”din Constanța (GALERIE FOTO+VIDEO)

21 Jan 2024 1631

Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța, la ora bilanțului! Peste 76.000 de pacienți tratați în 2023

10 Jan 2024 650

Licitație la Spitalul Județean din Constanța! SIG MED SRL va asigura transportul sanitar al pacientilor (hemodializă) (DOCUMENT)

08 Jan 2024 786

Meniu special de Revelion pentru pacienții din spitalele constănțene, oferit de Arimex Comexim 2000 SRL

31 Dec 2023 1397

Accident rutier pe bulevardul Tomis în apropierea Spitalului Județean Constanța! O fetiță din Ucraina, lovită de autobuz (GALERIE FOTO+VIDEO)

21 Nov 2023 4086

Un bărbat de 61 de ani, rănit în accidentul de la Techrighiol a murit. Victima, cadru militar în rezervă (GALERIE FOTO+VIDEO)

13 Nov 2023 3675

UPDATE Patru persoane rănite într-un accident rutier în municipiul Constanța! (GALERIE FOTO)

09 Nov 2023 1849