Justitie

Spitalul Judeţean vrea să recupereze aproape nouă milioane de lei de la fostul manager Dănuţ Căpăţînă. Azi, primul termen

Azi, la Tribunalul Constanţa va avea loc primul termen în dosarul în care Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa şi-a chemat în instanţă fostul manager, respectiv pe Dănuţ Căpăţînă, dar şi SC Performance Profile SRL, societate controlată de Dănuţ Căpăţînă şi de soţia sa.
 
Potrivit datelor oficiale, Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa îi cere lui Dănuţ Căpăţînă aproximativ nouă milioane de lei.
 
În data de 13 februarie 2018, reprezentanţii Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa au depus la dosar precizări, prin care au învederat că obiectul cererii îl reprezintă acţiune în răspundere patrimonială/delictuală în privinţa pârâtului Dănuţ Căpăţînă şi răspundere contractuală în ceea ce priveşte pârâtul SC Performance Profile SRL, care răspund solidar. Oficialii spitalului au mai arătat că valoarea totală a obiectului acţiunii este de 8.987.629 de lei, la care se adaugă foloase necuvenite şi daune interese, renunţându-se la proba cu martori. 
 
Ulterior, reprezentanţii Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa au completat acţiunea, în sensul că solicită obligarea pârâţilor în solidar şi la plata prejudiciilor cauzate unităţii sanitare în urma săvârşirii abaterilor prevăzute la pct. II.10 din Decizia nr. 24/15.06.2016.
 
La rândul său, Dănuţ Căpăţînă a depus la dosar întâmpinare, prin care a solicitat respingerea acţiunii ca nefondată.  
 
Sursa text: rolii.ro
 
La finele lunii aprilie 2018, Marius Damian Mitea şi Ciprian Coadă, judecători ai Curţii de Apel Constanţa, au decis condamnarea definitivă a lui Dănuţ Căpăţînă la zece ani de închisoare (pedeapsă rezultată după contopirea cu o altă condamnare). Asta în timp ce SC Mara Investcom SRL (inculpată în prezenta cauză) s-a ales cu o amendă penală de 200.000 de lei.
 
Într-un alt dosar, Dănuţ Căpăţînă, fostul manager al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă „Sf. Apostol Andrei” Constanţa, a fost achitat pentru abuz în serviciu, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit.
 
În decembrie 2017, Dănuţ Căpăţînă, fost manager al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă „Sf. Apostol Andrei“ Constanţa, a fost trimis în judecată alături de omul de afaceri Sorin Strutinsky, cauza fiind instrumentată de procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Secţia de combatere a infracţiunilor asimilate infracţiunilor de corupţie. În dosar, Dănuţ Căpăţînă este bănuit de două infracţiuni de luare de mită, dintre care una în formă continuată. Asta în timp ce Sorin Strutinsky este acuzat de complicitate la luare de mită în formă continuată şi de trafic de influenţă. Cauza se află pe rolul Tribunalului Constanţa.
 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

#citeşteDobrogea Semicentenarul „Spitalului Mare“. Interviu cu dr. Ioan Alupoaie, primul director. Lucrări din Biblioteca Virtuală ZIUA de Constanţa

05 Mar 2019 849

Cubik Stone a contestat o licitaţie organizată de Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa. Ce a decis CNSC

21 Feb 2019 503

UPDATE Cabinetele de Endoscopie Digestivă și Ecoendoscopie, inaugurate la SCJU “Sf. Apostol Andrei” Constanța (galerie foto)

30 Jan 2019 902

Cătălin Grasa, managerul Spitalului Judeţean Constanţa a făcut precizări cu privire la epidemia de gripă

30 Jan 2019 696

Pacienţii constănţeni au marcat Unirea Principatelor Române. Meniu tradiţional oferit de Arimex Comexim 2000 SRL

25 Jan 2019 1978

Judecată pe bani grei. Aproximativ nouă milioane de lei Spitalul Judeţean Constanţa s-a întors împotriva unui fost şef!

09 Jan 2019 1261

Spitalul Regional Constanța - de la necesitate la promisiuni. Ce a declarat președintele CJC, Marius Horia Țuțuianu

08 Jan 2019 827

Revoltător Ridicată de Arimex Comexim 2000 SRL, troița din curtea Spitalului Județean Constanța, vandalizată pentru a doua oară

30 Dec 2018 482

Bugetul de venituri și cheltuieli pentru Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie Constanța, modificat (document)

18 Dec 2018 303

Aparatură în valoare de peste 300.000 lei pentru blocul operator al secției Urologie din Spitalul Județean Constanța (galerie foto)

13 Dec 2018 330

În perioada sărbătorilor de iarnă Arimex Comexim 2000 SRL şi Moş Crăciun au pregătit zeci de surprize pentru pacienţi (galerie foto)

12 Dec 2018 837

Poliţia LocalăZeci de sancţiuni, aplicate persoanelor care fumează în interiorul Spitalului Județean. Ce alte amenzi au fost aplicate

23 Oct 2018 807

Performance Profile SRL, una dintre firmele fostului manager al Spitalului Judeţean Constanţa, cere să intre în solvenţă

07 Oct 2018 545

Accident rutier în zona ICIL. Un motocilist a fost rănit

05 Oct 2018 789

UPDATE. Județul Constanța. Accident între localitățile Lumina și Oituz. Un tractor s-a răsturnat. O victimă (galerie foto)

04 Oct 2018 1132