„Sunt dezamăgit de atitudinea domnului procuror!“ Marian Alexandru, fostul procuror general al Dobrogei, reacționează în cazul vicepreședintelui CSM Daniel HorodniceanuMarian Alexandru, fost procuror șef al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanța, reacționează în contextul incidentului în care a implicat vicepreședintele CSM Daniel Horodniceanu, fost șef DIICOT.
 
Marian Alexandru, fostul șef al procurorilor din Dobrogea, se declară „dezamăgit de atitudinea“ vicepreședintelui CSM Daniel Horodniceanu.
 

„Adevărul este că domnul Daniel Horodniceanu a greșit grav! În calitate de membru de la înființare a Asociației Profesionale a Procurorilor din România, repectiv de membru în Consiliul Director și de reprezentant al procurorilor în Uniunea Juriștilor din România sunt dezamăgit de atitudinea domnului procuror mai ales și pentru faptul că este membru în Consiliul Superior al Magistraturii. Este cunoscut faptul că magistrații, procurori sau judecatori au obligația de rezervă. Cu alte cuvinte sunt datori să aibă un comportament discret în societate în orice situație s-ar găsi. Constat că există acest derapaj al unor cetateni cu demnități publice de a se crede cetăteni superiori. Ați observat cum a afirmat noul rege Charles al Marii Britanii, în sensul că el nu a venit să fie slujit ci să slujească pe cetățeni. Vă asigur însă că majoritatea magistraților slujesc cu demnitate și cu respectarea legii statul și interesul public“, se mai arată în mesajul Marian Alexandru, fost procuror șef al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanța.    

 
Mai precizăm că fostul magistrat s-a înscris recent în organizația municipală a PSD Constanța.
 

„Cât am fost magistrat, inclusiv pe funcția de procuror general, m-am străduit să nu încurc lucrurile, și cred că am și reușit, în sensul că am fost doar magistrat și atât, exercitând prerogativele acestei funcții, fără absolut nicio legătură cu politica. Din momentul în care am ieșit la pensie m-am mai gândit! Am realizat că s-ar putea să fie nevoie de ajutorul meu în politică în sensul că să-mi pun experiența și eventuala mea competență la dispoziția unui partid de stânga. Și asta pentru că, evident, nu puteam decât să fiu de stânga, atâta vreme cât am fost magistrat, sunt profesor universitar, prin urmare intelectual, iar în opinia mea intelectualii nu pot fi decât de stânga. Cum cel mai mare partid de stânga din România este PSD, m-am alăturat acestui partid“, a declarat, pentru ZIUA de Constanța, Marian Alexandru după înscrierea în PSD.

 
De menționat că, în cazul magistratului Horodniceanu, Inspecția Judiciară s-a sesizat din oficiu pentru a se stabili dacă există indiciile săvârșirii vreunei abateri disciplinare și va efectua verificări pentru a clarifica circumstanțele incidentului.

PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 

Citește și
 
Oficial

Consiliul Superior al Magistraturii, despre autosesizarea IJ legat de vicepreședintele instituției

 
 

Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Oficial! Premieră la CSM! Daniel Horodniceanu, vicepreședintele CSM, fost șef DIICOT, trimis în judecată disciplinară

27 Jun 2023 780

Vicepreședintele CSM, Daniel Horodniceanu, fost șef DIICOT, cercetat de Inspecția Judiciară

14 Jun 2023 700

Oficial Consiliul Superior al Magistraturii, despre autosesizarea IJ legat de vicepreședintele instituției

08 May 2023 754

Oficial Inspecția Judiciară, sesizare din oficiu în legătură cu procurorul Daniel Horodniceanu, vicepreședintele CSM

08 May 2023 912

UPDATE Ministerul Justiţiei anunţă propunerile pentru funcţiile de şef la Parchetul General, DNA şi DIICOT

21 Jan 2020 1858

Teodor Niță, procuror din Constanța, susține astăzi interviul pentru șefia DIICOT

17 Jan 2020 8457

Ultima oră! Ministerul Justiţiei va relua procedura de selecţie a candidaţilor pentru funcţia de procuror-şef al PICCJ

10 Apr 2019 1550

Cei patru candidaţi pentru funcţia de procuror general al României au fost admişi de Ministerul Justiţiei

01 Apr 2019 1535

Încă doi candidați pentru funcția de procuror general. Cine sunt aceștia

28 Mar 2019 1808

Cinci candidați s-au înscris în cursa pentru funcția de procuror european din partea României

15 Mar 2019 1318

Consiliul Superior al Magistraturii sesizat de DIICOT după avertismentele lui Liviu Dragnea la adresa procurorilor

11 Jun 2018 1564

Precizări despre ancheta în cazul Dăncilă de la procurorul-șef DIICOT, Daniel Horodniceanu

06 Jun 2018 1341

Procurorul-şef al DIICOT consideră că, prin decizia luată CCR a plasat parchetele „sub exerciţiul potenţial discreţionar al ministrului Justiţiei“

30 May 2018 1426

Ce spune procurorul șef al DIICOT despre sesizarea privind anumite fapte săvârşite de prim-ministrul Viorica Dăncilă şi liderul PSD, Liviu Dragnea

17 May 2018 1287

Daniel Horodniceanu, delegat la conducerea DIICOT. Decizia luată de procurorul-general al României

17 May 2018 1708