„Sunt nevinovat! Am document de la IPS Teodosie Nicolae Marghiol, fostul edil din Ciocârlia, trimis în judecată pentru furt


Niculae Marghiol, fostul primar al localităţii Ciocârlia, a fost trimis în judecată, sub control judiciar.

Cauza în care Nicolae Marghiol are calitatea de inculpat are ca obiect „furtul (art.228 NCP) art.35 alin.1 C.p. rap. la art.228 alin.1 C.p. - art.229 alin.3 lit.b C.p. - art.296 ind.1 alin.1 lit.1 din Lg. nr.571/2003 rep. - art.62 din Lg. nr.164/2015 rep., toate cu aplic. art.38 alin.1 C.p.“.
 
Contactat telefonic, Nicolae Marghiol a declarat: „Am două expertize. Le pot arăta. Nu sunt vinovat. Sunt trimis în judecată pentru faptul că  eu, la cramă la Nazarcea, unde sunt şi proprietar, am luat legal de la Fruvimed Medgidia 60 de tone de struguri. Am avut contract cu ADS Bucureşti. Am băgat strugurii în cramă, la mine, la Nazarcea. Vroiam să fac vin, dar nu s-a făcut şi nu s-a consumat. Sunt acuzat că nu am plătit taxe şi impozite pentru acel vin, care, de fapt, nu e vin, este un lichid. Sunt acuzat şi de furtul unor tuburi din ferma Nazarcea. Am document la mână de la IPS Teodosie, arhiepiscopul Tomisului, să le scot. Am scos aproape 30 de tuburi. Ce furt să fac eu. Avem de luat 350 de milioane ca salarii. Mi-a dat adeverinţă ca să scot tuburile de acolo. Ce furt am făcut eu. Dacă mă duceam fără documente…De unde să ştiu eu că terenul este al lor, dar că tuburile nu sunt ale lor“. 

Ferma Nazarcea a fost oferită de Guvernul Adrian Năstase Arhiepiscopiei Tomisului prin Hotărârea de Guvern 300/2002. La vremea respectivă, Executivul a decis transmiterea terenului agricol în suprafaţă de 350 ha (n.r. viţă-de-vie şi livadă), proprietate privată a statului, din administrarea Agenţiei Domeniilor Statului în proprietatea publică a statului şi administrarea Ministerului Culturii şi Cultelor şi în folosinţa Patriarhiei Române - Arhiepiscopia Tomisului.

Prin Hotărârea Guvernului nr. 300/26.03.2002 s-a aprobat transmiterea cu plată a imobilului „Grup Social Culme“ din proprietatea SC Nazarcea - Ovidiu SA, în proprietatea publică a Statului, în administrarea Ministerului Culturii şi Cultelor şi în folosinţa Patriarhiei Române - Arhiepiscopia Tomisului.
 
Prin art. 2 al aceluiaşi act normativ s-a aprobat transmiterea terenului agricol în suprafaţă de 350 de hectare, proprietate privată a statului, din administrarea Agenţiei Domeniilor Statului, în proprietatea publică a statului, în administrarea Ministerului Culturii şi Cultelor şi în folosinţa Patriarhiei Române - Arhiepiscopia Tomisului.

Tribunalul Constanţa a amânat pentru anul viitor judecata în dosarul privind insolvenţa

În prezent, societatea comercială Nazarcea Ovidiu SA se află în insolvenţă. Dosarul se află pe rolul Tribunalului Constanţa. Noul termen a fost stabilit pentru anul viitor.


Citeşte şi

Povestea tristă a fermei Nazarcea, intrată în insolvenţă sub administrarea Arhiepiscopiei Tomisului. Dosarul, amânat pentru 2017
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

PNL Constanţa îşi alege şefii în teritoriu

07 Apr 2017 3109

Ce spun procurorii despre dosarul lui Niculae Marghiol, fostul primar al localităţii Ciocârlia

28 Jan 2017 7637

UPDATE 2. „Este ca un satana” Marghiol şi Stere Beca, de dimineaţă, la sediul IPJ Constanţa (video)

20 Oct 2016 9302

UPDATE 2 Scandal la Nazarcea legat de ÎPS Teodosie (galerie foto)

21 Jul 2016 6212