Surse - procurorii exclud un atac terorist Sute de persoane, evacuate din Judecătoria Medgidia și Curtea de Apel Constanța. Incident similar în iulie 2009 (FOTO+VIDEO)


 
  • Surse judiciare au explicat, pentru ZIUA de Constanța, faptul că, la momentul discuției ( nr.23 noiembrie 2021, ora 14.30), DIICOT Constanța nu a fost sesizat, întrucât nu a fost vorba despre un atac terorist, însă totul se va lămuri exact după ce se va analiza mesajul primit la 112.   
  • De precizat că nu este pentru prima dată când Palatul de Justiţie din Constanţa este controlat de specialiști pirotehniști - din cadrul Serviciului Român de Informații, respectiv Serviciului pentru Acțiuni Speciale  
  • Pe data de 13 iulie 2009, jandarmii şi pirotehniştii au căutat pentru mai bine de jumătate de oră o bombă care nu exista. Sâmbătă seara, în jurul orei 21.30, oamenii legii au primit un alarmă prin Serviciul Număr Unic Apel de Urgenţă 112.
 
Două instanțe din județul Constanța (Judecătoria Medgidia și Curtea de Apel Constanța) și-au suspendat activitatea, ieri, 23 noiembrie 2021, după ce,  în jurul orei 09.00, s-a primit un apel la Serviciul 112, de la un bărbat, care a solicitat să se elibereze atât Curtea de Apel, cât și judecătoria din Medgidia, întrucât se va întâmpla o nenorocire.
 
Polițiștii, jandarmii și pompierii constănțeni au mers imediat la fața locului și au evacuat persoanele din cele două instituții - aproximativ 400 de persoane.
 
La fața locului, polițiști din cadrul Poliției municipiului Constanța, respectiv ai Poliției municipiului Medgidia au restricționat circulația în zonele vizate.
 
Perimetrul în zonă a fost asigurat de către polițiști și jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Constanța, respectiv ai Grupării de Jandarmi Mobilă „Tomis“ Constanța.
 


Mai mult, la fața locului s-au aflat și pompieri militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Dobrogea al județului Constanța, care au asigurat zona pentru măsuri de protecție și stingere a incendiilor.
 
Specialiști pirotehniști din cadrul Serviciului Român de Informații au efectuat  controlul Curții de Apel Constanța, iar concomitent, pirotehniști din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale al Inspectoratului de Poliție Județean Constanța au verificat Judecătoria Medgidia.
 

În jurul orei 12.00, cele două echipe de specialiști pirotehniști - din cadrul Serviciului Român de Informații, respectiv Serviciului pentru Acțiuni Speciale - au finalizat activitățile la instituțiile în cauză.
 
Nu au fost descoperite elemente de interes pirotehnic, astfel că, în cel mai scurt timp, activitatea fiind reluată în jurul prânzului.

 
Surse judiciare au explicat, pentru ZIUA de Constanța, faptul că, la momentul discuției ( nr.23 noiembrie 2021, ora 14.30), DIICOT Constanța nu a fost sesizat, întrucât nu a fost vorba despre un atac terorist, însă totul se va lămuri exact după ce se va analiza mesajul primit la 112.    
 
De precizat că nu este pentru prima dată când Palatul de Justiţie din Constanţa este controlat de specialiști pirotehniști - din cadrul Serviciului Român de Informații, respectiv Serviciului pentru Acțiuni Speciale  
 
Pe data de 13 iulie 2009, jandarmii şi pirotehniştii au căutat pentru mai bine de jumătate de oră o bombă care nu exista. Sâmbătă seara, în jurul orei 21.30, oamenii legii au primit un alarmă prin Serviciul Număr Unic Apel de Urgenţă 112.
 
Vocea de bărbat de la celălalt capăt al firului anunţa că la Palatul de Justiţie fusese montat un dispozitiv exploziv. Fără să dea mai multe detalii, omul a închis brusc.
 
Echipele de intervenţie au intrat în acţiune, iar la faţa locului s-au deplasat luptătorii din cadrul Inspectoratului de Jandarmi al Judeţului Constanţa, alături de pirotehnişti.
 
Oamenii legii au scormonit practic fiecare colţişor al instituţiei, numai pentru a constatat, aproximativ 45 de minute mai târziu, că totul fusese o glumă proastă.  
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
 
Alertă cu bombă la Curtea de Apel București!
 
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Aeroport închis din cauza unei ameninţări cu bombă!

21 Jan 2024 871

Alertă cu bombă, în centrul Ploieștiului! Un bagaj suspect a fost găsit

24 Nov 2023 971

Alertă cu bombă, în Timișoara! Ce spun polițiștii

13 Nov 2023 678

Franţa Noi alerte cu bombă la 14 aeroporturi regionale!

20 Oct 2023 869

Franţa O nouă alertă cu bombă la Palatul Versailles!

17 Oct 2023 761

Alertă cu bombă în mai multe școli din Kiev! Ce au descoperit anchetatorii

04 Sep 2023 872

UPDATE. Alertă cu bombă la Tribunalul Constanța! Alarmă falsă

25 Aug 2023 1339

Alarmă falsă cu bombă la mai multe instituții. Ce spune SRI

17 Aug 2023 876

UPDATE Alertă cu bombă la Curtea de Apel București!

24 Apr 2023 1004

Panică în rândul suporterilor Farul Alertă cu bombă într-un cunoscut mall! Zeci de pompieri și polițiști au intevenit de urgență (FOTO+VIDEO)

18 Apr 2023 1780

UPDATE Alertă în București din cauza unui pachet suspect!

14 Mar 2023 820

UPDATE Alertă cu bombă la stația de metrou Piața Victoriei

03 Jan 2023 1110

Ameninţare cu bombă într-un avion civil aflat în spaţiul aerian al României. Aeronava, escortată până în spaţiul aerian ungar

13 Nov 2022 1402

UPDATE 2! Alertă cu bombă la City Mall! Cel care a sunat are probleme psihice (FOTO+VIDEO)

14 Aug 2022 11805

UPDATE Alertă în zona Casei de Cultură. Un geamantan suspect este verificat. Bulevardul a fost blocat (GALERIE FOTO+VIDEO)

25 Jul 2022 3716