Surse Un an de închisoare cu amânare pentru fostul șef al Poliţiei Transporturi Constanţa
Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție au dispus sesizarea instanței de judecată, în baza dispozițiilor art. 483 Cod procedură penală, cu acordurile de recunoaștere a vinovăției încheiate, conform portalului instanțelor de judecată, cu Corneliu Octavian Tănase și Carolina Dudnic.
 
Dosarele de urmărire penală privindu-i pe inculpați împreună cu acordurile de recunoaștere a vinovăției au fost înaintate la Tribunalul Constanța.
 
Facem precizarea că, referitor la acordurile de recunoaștere a vinovăției, această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.
 
Tribunalul Constanța a admis azi acordul de recunoaștere a vinovăției încheiat de DNA cu Carolina Dudnic. În cazul ei, instanța a stabilit pedeapsa de 10 (zece) luni închisoare, pentru permitere a accesului unor persoane neautorizate la informaţii nedestinate publicităţii și 6 (şase) luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de acces ilegal la sistem informatic. În final, instanța a stabilit pedeapsa rezultantă de 1 (un) an închisoare cu amânarea aplicării pedepsei rezultante pe durata termenului de supraveghere de 2 ani,   
 
Tot azi, tribunalul a admis acordul de recunoaștere a vinovăției încheiat de DNA cu Corneliu Octavian Tănase, fost șef al Secţiei Regionale de Poliţie Transporturi Constanţa, potrivit unor surse.
 
Un an de închisoare cu amânarea aplicării pedepsei.
 
Oficial

 

5204/118/2022 sesizarea cu acordul de recunoaştere a vinovăţiei - Tanase - În baza art.47 C.pen. raportat la art.12 alin.l lit.b din Legea 78/2000, pentru săvârşirea de către inculpatul Tănase Corneliu Octavian a infracţiunii de instigare la folosire de informaţii care nu sunt destinate publicităţii ori permitere accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii, stabileşte pedeapsa de 10 (zece) luni închisoare. În baza art.47 C.pen. raportat la art.360 alin.l şi 2 C.pen., pentru infracţiunea de instigare la acces ilegal la sistem informatic, stabileşte pedeapsa de 6 (şase) luni închisoare. In baza art.38 alin.1, art.39 alin.l lit.b C.pen.: Stabileşte pedeapsa rezultantă de 1 (un) an închisoare. In baza art. 83 C.pen.: Dispune amânarea aplicării pedepsei rezultante de 1 ( unu ) an închisoare. În baza art. 84 alin. 1 C.pen.: Stabileşte termen de supraveghere de 2 ani, potrivit În baza art. 85 C. pen., inculpatul va respecta pe durata termenului de supraveghere obligaţiile prev. la lit. a - e, respectiv: - să se prezinte la serviciul de probaţiune, la datele fixate de acesta; - să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa; - să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile, precum şi întoarcerea; - să comunice schimbarea locului de muncă; - să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă. În baza art. 86 alin. 1 C.pen. pe durata termenului de supraveghere, datele prevăzute la art. 85 alin. 1 lit. c-e C.pen. se comunică Serviciului de Probaţiune Constanţa. În baza art. 86 alin. 2 C.pen. supravegherea exercitării obligaţiei prevăzute de art. 85 alin. 2 lit. b C.pen. se va face de Serviciul de Probaţiune Constanţa. În baza art. 83 alin. 4 C.pen. rap. la art. 404 alin. 3 C.proc.pen.: Atrage atenţia inculpatului asupra consecinţelor nerespectării măsurilor de supraveghere şi obligaţiilor prevăzute la art. 85 alin. 1 şi 2 C.pen., precum şi asupra dispoziţiilor art. 88 C.pen., referitoare la revocarea amânării în cazul săvârşirii de noi infracţiuni. În baza dispoziţiilor art. 274 alin. 1 C.proc.pen.: Obligă pe inculpat la plata cheltuielilor judiciare în cuantum de 1.000 lei. Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare. Pronunţată prin mijlocirea grefei instanţei astăzi, 24.11.2022.

 
 PRECIZĂRI:
 

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
 
Comisar șef de poliție din Constanța, acord de recunoaștere la DNA! Anunțul tribunalului
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Procurorii, nemulțumiți de condamnare! Cazul avocatului trimis în judecată de DNA Constanța merge la Curtea Supremă

02 Dec 2022 679

Fost ofițer din IPJ Constanța acuzat de abuz în serviciu! Se cere refacerea rechizitoriului! DNA se opune

02 Dec 2022 967

Fost prefect al județului Constanța, trimis în judecată de DNA! Dosarul, amânat pentru la anul!

01 Dec 2022 1851

Dosarul privind cadastrarea județului Constanța amânat pentru la anul!

30 Nov 2022 595

Oficial! Avocat condamnat! DNA Constanța l-a trimis în judecată

29 Nov 2022 2081

Tribunalul Tulcea a încetat procesul penal într-un dosar al DNA Constanța!

26 Nov 2022 749

Fost primar din județ, trimis în judecată de DNA, achitat! Pronunțarea în apel, amânată

25 Nov 2022 589

Comisar șef de poliție din Constanța, acord de recunoaștere la DNA! Anunțul tribunalului

24 Nov 2022 1009

Oficial! Inspectori vamali din Constanța, trimiși în judecată de DNA!

24 Nov 2022 822

Tribunalul a respins azi acordul de recunoaştere a vinovăţiei încheiat între DNA Constanța și Lucian Faliboga, fost inspector școlar

17 Nov 2022 1872

MOTIVARE Judecătorii explică de ce se întoarce la DNA dosarul celor zece terenuri din domeniul privat al municipiului Constanța vândute „la prețuri diminuate“

17 Nov 2022 814

Un fost prefect al județului Constanța, trimis în judecată de DNA! A fost stabilit un nou termen la tribunal

17 Nov 2022 2094

Mădălina Cliante, inspector DJC acuzată de luare de mită va fi suspendată din Comisia de Urbanism a municipiului Constanța

17 Nov 2022 902

LIVE VIDEO-TEXT Dublu eveniment de Ziua Dobrogei la Muzeul de Artă din Constanța (GALERIE FOTO)

14 Nov 2022 1175

Tribunalul Constanța, anunț important! Este vizat un dosar DNA cu un presupus prejudiciu de 10 milioane euro

14 Nov 2022 967