Justitie

Suspectaţi de trafic de migranţi, în formă calificată Mustafa Hyusein Dzhevdet şi Halil Erdzhan Embiya, aproape liberi

Tribunalul Constanţa a decis, ieri, ca Mustafa Hyusein Dzhevdet şi Halil Erdzhan Embiya, cetăţeni bulgari, ambii suspectaţi de trafic de migranţi în formă calificată, să fie eliberaţi din arestul preventiv şi plasaţi în stare de arest la domiciliu.
 
Decizia poate fi atacată la Curtea de Apel Constanţa.
 
Conform procurorilor, în fapt, la data de 6 iulie, organele de poliţie de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Negru Vodă au depistat, cu ocazia efectuării unui control pe drumul european E675 Negru Vodă - Constanţa, la ieşirea din localitatea Negru Vodă, două autovehicule marca Mercedes-Benz, înmatriculate în Bulgaria, conduse de inculpaţii Mustafa Hyusein Dzhevdet şi Halil Erdzhan Embiya, în care se aflau trei adulţi şi doi minori, cetăţeni irakieni, care aveau ca scop să ajungă în Germania.
 
De asemenea, cu ocazia percheziţiei, în automobilul aparţinând inculpatului Halil Erdzhan Embiya a fost depistat un pistol cu gaz, marca Ekol special 99, calibru 9 mm, care face parte din categoria celor supuse autorizării şi care a fost introdus în ţară, fără autorizare şi fără a deţine permisul special. Dosarul a fost înaintat spre competentă soluţionare Tribunalului Constanţa.
 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Ce acuzaţii li se aduc Mustafa Hyusein Dzhevdet şi Halil Erdzhan Embiya au fost trimişi în judecată

27 Sep 2017 754

Mustafa Hyusein Dzhevdet şi Halil Erdzhan Embiya, arestați preventiv

08 Jul 2017 898