Justitie

Suspendare respinsă, complet recuzat Bloc de șapte etaje pe „spații verzi“, în Faleză Nord? „Cărțile se fac“ la Curtea de Apel

  • Judecătorii Curții au fixat primul termen pentru a analiza recursul locuitorilor din zonă pentru suspendarea hotărârii de consiliu local pe data de 1 octombrie.
  • La ultimul termen de judecată de la Tribunal, ce a avut loc la data de 8 septembrie, vecinii viitorului bloc au recuzat judecătorul de caz.
  • Cererea de recuzare a fost respinsă, astfel că procesul merge mai departe cu același complet.
Moment decisiv pentru cartierul Faleză Nord la Curtea de Apel Constanța. Magistrații instanței vor decide viitorul unui bloc cu șapte etaje pe care investitorul Mihai Valentin Florin intenționează să-l ridice în zonă, în ciuda opoziției viitorilor săi vecini.

Inițial, locuitorii din Faleză Nord au cerut Tribunalului să suspende hotărârea de consiliu local care dădea undă verde construcției blocului. Judecătorii Tribunalului au decis însă că nu se impune o astfel de măsură, astfel că oamenii s-au adresat acum Curții de Apel.
După măsurile preliminare, judecătorii Curții au fixat primul termen pentru a analiza recursul locuitorilor din zonă pentru suspendarea hotărârii de consiliu local pe data de 1 octombrie.


Cerere de recuzare

În paralel, procesul merge mai departe și la Tribunalul Constanța, unde se analizează acum cererea de anulare a hotărârii Consiliului Local Constanța.
La ultimul termen de judecată de la Tribunal, ce a avut loc la data de 8 septembrie, vecinii viitorului bloc au recuzat judecătorul de caz.

După deliberări, cererea de recuzare a fost respinsă, astfel că procesul va merge mai departe și dosarul va fi analizat de același complet de judecată. Termenul următor a fost fixat la Tribunal pe data de 27 octombrie.

Amintim că dosarul are numărul 461/118/2020 și a fost deschis de Asociațiile de proprietari 450, Bl. PA4, PA5 și, respectiv Bl. PA6A și PA6B.


Viitorii vecini ai blocului cu șapte etaje ceruseră suspendarea executării actului ce dă undă verde construcției până la soluționarea definitivă a procesului, în care se cere direct anularea hotărârii de consiliu local.


Oamenii sunt nemulțumiți de faptul că terenul ar reprezenta, de fapt, „spații verzi“ și că acesta provine din retrocedările considerate nelegate de instanța supremă, care a și anulat dispoziția prin care respectiva suprafață a fost retrocedată.La rândul său, investitorul Mihai Valentin Florin a explicat cu ocazii anterioare că este cumpărător de bună credință, fiind a cincea persoană din lanțul celor ce au cumpărat terenul. De asemenea, acesta a precizat cu aceeași ocazie că nu a avut cunoștință despre situația juridică a terenului în momentul achiziționării în 2005.Citește și:

Bloc pe „spaţii verzi“ în Faleză Nord?:
Povestea terenului aflat iniţial în proprietatea unui inculpat din Dosarul Retrocedărilor

 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Modificări în cadrul societății Tehnoconstruct Marine Operations SRL

29 Sep 2020 564

Contraatacul vecinilor Un nou demers în instanță. Este vizat un viitor bloc cu șapte etaje, din Faleză Nord

03 Aug 2020 670

Serviciul de stare civilă Constanţa. Publicaţii de căsătorie 13 iulie 2020

15 Jul 2020 740

Lucrările merg mai departe! Blocul „de pe spații verzi“, din Faleză Nord, nu poate fi oprit, momentan. Decizia luată în instanță

02 Jul 2020 2801

Tensiuni în Faleză Nord Este vizat PUZ-ul unui bloc de șapte etaje!

25 Jun 2020 2648

Continuă demersurile pentru ridicarea blocului de 7 etaje, din Faleză Nord. Locuitorii din zonă, nemulțumiți

09 May 2020 2504

Imobil de şapte etaje, pe un teren situat în Faleză Nord. Mihai Valentin Florin, act de urbanism de la Primăria Constanţa (document)

01 Feb 2020 3030

Decebal Făgădău „În mandatul meu, PUZ-ul aprobat astăzi nu va genera niciun efect!”

28 Nov 2019 1166

PUZ-ul pentru blocul care va fi construit aproape de ţărmul mării revine în atenţia Consiliului Local Municipal

28 Nov 2019 2228

Ordine suplimentară a ședinței ordinare a Consiliului Local al Municipiului Constanța

26 Nov 2019 1702

Bloc pe „spaţii verzi“ în Faleză Nord? Povestea terenului aflat iniţial în proprietatea unui inculpat din Dosarul Retrocedărilor

02 Nov 2019 4612

Primarul a fost amendat. Motivul un PUZ din Faleză Nord! Locuitorii au dat buzna în Consiliul Local şi au cerut să nu se construiască blocul!

01 Nov 2019 1705

Se organizează dezbatere publică pentru un PUZ controversat. Locuitorii de pe strada Ion Raţiu vor cere respingerea acestuia

07 Sep 2019 1858

Locuitorii din capătul străzii Ion Rațiu din Constanța cer respingerea PUZ-ului inițiat de un investitor. Iată motivul! (documente)

15 Jul 2019 3262

Un investitor doreşte rezolvarea problemelor din zona Faleză Nord Constanţa. Cere actualizarea PUZ-ului (document)

10 Jul 2019 2376