Tâlhărie într-o frizerie din Constanța! Ce au surprins camerele video



 
Judecătoria Constanța a decis condamnarea în primă instanță condamnarea unui cetățean, de 43 de ani, din județul Tulcea, la patru ani de închisoare, pentru săvârșirea infracțiunii de tâlhărie.
 
Decizia nu este definitivă, ea fiind contestată la Curtea de Apel Constanța.
 
Prin rechizitoriul nr. 1804//P/2021, procurorii spun că, în ziua de 03.03.2021, în jurul orei 08:45, profitând de neatenția persoanei vătămate, inculpatul i-a sustras acesteia telefonul mobil de pe un banc de lucru aflat în incinta frizeriei, de pe bulaberdul Tomis, din Constanța.
 
Inculpatul a fost fost surprins de către persoana vătămată și i-a adresat acesteia amenințări cu acte de violență cu scopul de a păstra bunul sustras anterior și a-și asigura scăparea din interiorul unității.
 
Din cuprinsul procesului verbal întocmit de organele de poliție cu ocazia vizionării înregistrărilor camerei de supraveghere audio-video a rezultat următoarele:
 
Bărbatul se dezbracă de geacă și hanorac și rămâne într-o bluză de culoare albă, ce are pe piept un desen cu un clovn multicolor. Acesta se așază pe scaunul de tuns și dă indicații frizeriței cu privire la modul cum dorește să fie tuns.
 
În continuare, la ora 08:55:18, după ce a fost tuns de către persoana vătămată, bărbatul se îndreaptă către scaunul unde își lăsase la venire hainele pentru a se îmbrăca. Pe masa aflată lângă scaun se observă telefonul mobil aparținând persoanei vătămate.

 
La ora 08:55:33, în timp ce bărbatul se îmbracă cu hanoracul, acesta observă pe masă telefonul mobil al persoanei vătămate și, în timp ce privește către persoana vătămată, pentru a nu fi surprins de aceasta, ia telefonul mobil și îl introduce în buzunar.
 

În continuare, în timp ce bărbatul se îmbracă cu geaca, persoana vătămată se uită pe mesele din frizerie, semn că își caută telefonul mobil, care nu se mai afla pe masa unde îl lăsase anterior .
 
Observând acest lucru, bărbatul se deplasează grăbit către ușă, purtând următorul dialog cu persoana vătămată:
 
B_____: Hai că mă duc să scot niște bani de pe card!
 
Persoana vătămată: Păi stați așa că n-aveți voie să ieșiți până nu-mi dați banii!
 
B_____: Las’ că ...(neinteligibil)... acuma! (în timp ce deschide ușa să iasă).
 
Persoana vătămată: Stați așa că nu aveți voie să ieșiți fără să îmi dați banii!
 
B_____: Da! (se oprește la ușă) Păi atunci, ia de aici, ia... domnișoară! (strigă după persoana vătămată pentru a-i distrage atenția, întrucât persoana vătămată se întoarce către mesele din frizerie și caută ceva, NN: telefonul mobil)
 
Persoana vătămată: Stați puțin, așa! (se plimbă prin frizerie și caută în continuare)
 
B_____: Ia de aici! (în timp ce se întoarce de la ușă către persoana vătămată și scoate banii din portofel)
 
Persoana vătămată: Stați așa că nu îmi găsesc telefonul!
 
B_____: Hai, ia-i... să plec... mă grăbesc și eu... că mașt (îi întinde persoanei vătămate o sumă de bani)
 
Persoana vătămată: Păi, dar nu-mi găsesc telefonul!... stați așa că trebuie să... (persoana vătămată își caută telefonul mobil prin frizerie)
 
În continuare, cei doi poartă următorul dialog:
 
B_____: Haide, bre că n-am... (se deplasează din nou către ușă)
 
Persoana vătămată: Stați așa că ... (neinteligibil)...
 
B_____: Ia banii!
 
Persoana vătămată: Păi stați că trebuie să vă scot bon! (se deplasează către locul unde are casa de marcat)
 
B_____: Lasă că plec...
 
Persoana vătămată: Veniți aici! (bărbatul se deplasează de la ușă către masa de unde sustrăsese telefonul mobil și unde se află persoana vătămată).
 
Persoana vătămată: Mi-ați luat cumva telefonul?
 
B_____: Nuuuu, ferească Dumneazeu!
 
Persoana vătămată: Telefonul era acolo! (indică masa unde se afla telefonul) vreau să văd dacă mi-ați luat telefonul (persoana vătămată se deplasează înapoi la masa unde l-a tuns pe bărbat, iar acesta încearcă să o distragă, întinzându-i o sumă de bani).
 
B_____: Nuuu, am telefonul meu.... (bagă mâna în buzunarul gecii). Am telefonul meu, ce dracu!
 
Persoana vătămată: Păi telefonul meu era acolo pe aia! (indică cu mâna masa unde se afla telefonul).
 
B_____: Da mă lași că... te lovesc pe urmă!... o să vină poliție pe urmă, te lovesc pe loc ... (se deplasează spre ușă pentru a ieși și își bagă banii înapoi în buzunar, fără a plăti serviciul ce i-a fost prestat anterior)
 
Persoana vătămată: Stați puțin, vreau să văd dacă mi-ați luat telefonul, stați puțin... bărbatul deschide ușa și iese, iar în acel moment persoana vătămată pune mâna pe brațul bărbatului, pentru a-l opri, însă acesta se smucește puternic din mâna femeii și precizează:
 
B_____: Lasă-mă dracu... după care trântește ușa și îi obturează persoanei vătămate accesul către ieșire, pentru ca aceasta să nu îl poată ține pe loc pentru a lămuri problema cu dispariția telefonului.
 
În continuare, bărbatul pleacă din incinta frizeriei, iar persoana vătămată continuă să își caute telefonul mobil în interiorul frizeriei.
 
Sursa text: rolii.ro
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Bancul zilei Ma tund?

29 Apr 2017 3748

Întâlniri la frizerie

31 Jul 2014 1841

Întrebări de speriat

16 Jul 2014 1512