Tânăr din Constanţa condamnat pentru un accident pe care nu l-a produs

Un biciclist a fost rănit pe data de 16 aprilie 2016 după ce ar fost implicat într-un eveniment rutier. Conform oamenilor legii, biciclistul s-ar fi dezechilibrat pentru că ar fi fost împins de un tânăr care se afla într-o maşină.
 
La momentul respectiv, organele de anchetă au arătat că, la jumătatea lunii aprilie 2016, un cetăţean a condus o maşină pe DN 39, în afara localităţii Agigea, dinspre Eforie Nord către Constanţa. În momentul în care a ajuns în zona intersecţiei cu A4, acesta a depăşit un grup de biciclişti, care se deplasa în aceeaşi direcţie, moment în care pasagerul dreapta-spate din autoturism a deschis geamul portierei şi a împins un biciclist, care s-a dezechilibrat şi a căzut în afara părţii carosabile.
 
După producerea evenimentului, conducătorul autoturismului şi-a continuat deplasarea. În urma evenimentului rutier, a rezultat vătămarea corporală a biciclistului.
 
Cei doi bărbaţi cercetaţi în cauză sunt Cristinel Nicuşor Stroe şi Gabriel Ţigănuş.
 
Aceştia au fost trimişi în judecată pe data de 6 mai 2016. Pe data de 1 februarie 2017, Tribunalul Constanţa, instanţă învestită cu soluţionarea cauzei, a dispus condamnarea lui Gabriel Ţigănuş la o pedeapsă de opt luni de închisoare pentru conducere fără permis şi la un an şi patru luni de închisoare pentru părăsirea locului accidentului ori modificarea sau ştergerea urmelor acestuia.
 
Instanţa i-a aplicat inculpatului pedeapsa cea mai grea, de un an şi patru luni de închisoare, pe care a sporit-o cu o treime din restul pedepselor, respectiv două luni şi 20 de zile, astfel ca, în final, Gabriel Ţigănuş să execute pedeapsa de un an şase luni şi 20 de zile de închisoare cu suspendare sub supraveghere.
 
La rândul lui, Cristinel Nicuşor Stroe a fost condamnat la o pedeapsă de un an de închisoare pentru instigare la conducere fără permis, la alţi doi ani de închisoare pentru instigare la părăsirea locului accidentului ori modificarea sau ştergerea urmelor acestuia şi la alte şase luni de închisoare pentru lovire sau alte violenţe.
 
În final, după contopire, Stroe a fost condamnat doi ani şi şapte luni de închisoare, în regim de detenţie. Instanţa a admis acţiunea civilă formulată de partea vătămată şi a dispus obligarea lui Cristinel Nicuşor Stroe să plătească părţii vătămate suma de 800 de euro, echivalent în lei la data efectuării plăţii curs BNR, cu titlu de daune materiale.
 

Ieri, ca urmare a cercetărilor efectuate, poliţiştii au identificat şi reţinut pe bază de ordonanţe conducătorul autoturismului pentru săvârşirea infracţiunilor de favorizarea făptuitorului, părăsirea locului accidentului şi sustragere de la prelevarea mostrelor de sânge şi pasagerul autoturismului pentru săvârşirea infracţiunilor de tentativă la omor şi distrugere, urmând ca astăzi să fie prezentaţi instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă.
 
Ieri, Viorica Lungu şi Marius Cristian Epure, judecători ai Curţii de Apel Constanţa, au decis ca Ţigănuş să execute pedeapsa de un an, şase luni şi 20 de zile închisoare.

 
Mai mult, instanţa a decis condamnarea lui Stroe pentru omor în forma tentativei, la pedeapsa de şase ani de închisoare. Cei doi magistraţi ai Curţii de Apel i-au aplicat inculpatului pedeapsa cea mai grea, de şase ani de închisoare, sporită cu un an şi o lună (1/3 din restul pedepselor stabilite ), astfel că, în final, cel în cauză va executa şapte ani şi o lună de închisoare, în regim de detenţie.
 
Decizia Curţii de Apel Constanţa este definitivă.
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Știri Constanța azi UPDATE. Accident rutier cu victime pe varianta Ovidiu! (FOTO+VIDEO)

28 Mar 2024 1424

Accident rutier pe bulevardul IC Brătianu din Constanța! Unul dintre șoferi, sub influența substanțelor interzise

27 Mar 2024 640

Planul Roșu de intervenție activat la Techirghiol Mărturiile emoționante ale tatălui uneia dintre fetele rănite în urma impactului (VIDEO)

27 Mar 2024 5039

Planul Roșu de intervenție activat la Techirghiol Șoferița implicată în evenimentul rutier face declarații! (VIDEO)

27 Mar 2024 1861

A fost activat Planul Roșu de intervenție! UPDATE. Accident rutier între o mașină și un microbuz în Techirghiol. Mai mulți copii răniți (FOTO+VIDEO)

27 Mar 2024 6083

Corpul de Control al Ministerului Justiției a finalizat verificările la Penitenciarul Constanța – Poarta Albă, în cazul Vlad Matei Pascu. Ce s-a stabilit

26 Mar 2024 637

Știri Constanța Accident rutier în apropierea canalului Dunăre-Marea Neagră! Șoferul a fugit de la fața locului

26 Mar 2024 534

IPJ Constanța Șofer vitezoman, depistat de polițiști fără permis, după ce a produs un accident și a fugit de la locul faptei (VIDEO)

26 Mar 2024 537

UPDATE Știri Constanța Accident rutier cu victime în zona Palas. O dubă a intrat în gardul Jandarmeriei!(FOTO+VIDEO)

25 Mar 2024 2894

Știri Constanța azi UPDATE. Accident rutier cu trei mașini pe varianta Ovidiu! (FOTO+VIDEO)

25 Mar 2024 5220

Accident rutier, în Constanța. O victimă este rănită (FOTO+VIDEO)

25 Mar 2024 2499

Mașină răsturnată în canal, în urma unui accident, între Cumpăna și Agigea, județul Constanța

25 Mar 2024 1061

Rechizitoriu pentru cunoscutul bancher Gheţea Radu Graţian! Trimis în judecată, la Constanța, pentru ucidere din culpă! (VIDEO+DOCUMENT)

24 Mar 2024 822

UPDATE. Accident rutier pe A2, sensul de mers București-Constanța! Primele informații

24 Mar 2024 1242

Accident în Constanța UPDATE. O mașină a intrat în parapet, după ieșirea de pe bd. I.C. Brătianu spre Agigea

24 Mar 2024 1061