Taxa specială de promovare a turismului în municipiul Mangalia, atacată în instanţă. Ce au decis judecătorii

Tribunalul Constanţa a stabilit primul termen în dosarul în care Prefectul judeţului Constanţa a cerut anularea actului administrativ HCL nr. 167/20.12.2017, care reglementează taxa specială de dezvoltare şi promovare a turismului în municipiul Mangalia. HCL nr. 167/20.12.2017 a fost adoptată în decembrie 2017 şi a intrat în vigoare în luna ianuarie a anului trecut. Cauza se va afla în atenţia magistraţilor pe data de 18 aprilie.
 
Părţile dosarului sunt: reclamant - Prefectul judeţului Constanţa şi pârâţi - Municipiul Mangalia şi Consiliul Local Mangalia.
 
Aşa cum arătam şi în ediţiile anterioare, în hotărârea adoptată, se precizează că taxa specială este necesară pentru iniţierea şi realizarea programelor de dezvoltare şi promovare, precum şi de direcţionare a destinaţiei turistice către zona de sud a litoralului românesc.
 
Taxa constituie venit cu destinaţie specială la bugetul local, fiind instituită din raţiuni de creştere a gradului de atractivitate şi, potrivit hotărârii aprobate de CL Mangalia, este fundamentată pe necesitatea iniţierii programelor de dezvoltare şi promovare turistică a municipiului Mangalia şi a staţiunilor componente.
 
Taxa se încasează de la toate persoanele juridice, inclusiv PFA, indiferent de forma de organizare, care desfăşoară mai multe categorii de activităţi. Taxa se aplică persoanelor juridice care desfăşoară activităţi de cazare turistică în structuri de primire turistică cu funcţiuni de cazare turistică (definite conform OG 58/21 august 1998 privind organizarea şi desfăşurarea activităţii de turism în România).
 
Taxa specială este în cuantum de 15 lei/spaţiu de cazare pentru structurile de primire turistică cu funcţiuni de cazare, cu excepţia complexului hotelier care datorează o taxă de 25 de lei/spaţiu de cazare, indiferent de clasificarea structurii de cazare turistică.
 
Taxa specială pentru dezvoltarea promovarea turismului se aplică persoanelor juridice care desfăşoară activităţi de alimentaţie publică în structuri de primire turistică cu funcţiuni de alimentaţie publică (definite conform OG 58/21 august 1998 privind organizarea şi desfăşurarea activităţii de turism în România):
restaurant - 2.000 lei/unitate, bar - 1000 lei/unitate, beach-bar - 1.000 de lei /unitate, cofetării, patiserii, unităţi de fast food - 1.000 lei/unitate.
 
Taxa specială pentru dezvoltarea şi promovarea turismului care se aplică persoanelor juridice ce desfăşoară activităţi de agrement (definite conform legislaţiei în vigoare), astfel: activitate de agrement - 1.500 lei / punct de lucru închiriere şezIonguri, umbrele - 1.000 lei / punct de lucru.

 
Taxa specială pentru dezvoltarea şi promovarea turismului care se aplică persoanelor juridice ce desfăşoară activităţi de transport persoane (definite conform legislaţiei în vigoare) - activităţi de transport persoane, inclusiv minicar, taxa de 1.000 lei.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Taxa specială pentru turismul din Mangalia, anulată în parte. Decizia este definitivă

23 Jun 2020 2300

Taxa specială pentru turismul din Mangalia, anulată în parte. Ce s-a decis azi la Constanța

27 Feb 2020 2045

Taxa specială pentru turismul din Mangalia, anulată în parte. Ultimul anunţ al judecătorilor

23 Oct 2019 1470

Prefectura Constanţa versus Primăria Mangalia Proces important pentru turismul din sud-estul litoralului! Totul se decide la Curtea de Apel Constanţa

06 Sep 2019 1586

Taxa specială de dezvoltare şi promovare a turismului în Mangalia, anulată în parte. Cum motivează judecătorii

14 Aug 2019 1631

Prefectura Constanţa îi strică socotelile primarului Cristian Radu. Taxa specială de promovare a turismului în municipiul Mangalia, atacată (document)

23 Jan 2019 4341

Comunicat de presa - Sustinerea introducerii Taxei de Promovare de catre Primaria Mangalia

21 Dec 2015 2517