Taximetrist constănţean, fugărit de Poliţie, de 1 Decembrie

Motiv de bucurie naţională, ziua de 1 Decembrie vine însă la pachet şi cu surprize neplăcute, mai ales pentru şoferi. Un taximetrist constănţean a fost fugărit de Poliţie, chiar de Ziua Naţională, după ce a pătruns pe un sector de drum temporar închis. Când în sfârşit l-au prins poliţiştii, şoferul a încasat opt puncte amendă, în valoare totală de aproape 1.200 de lei, şi permisul i-a fost suspendat.
 
Toată tărăşenia a avut loc chiar de Ziua Naţională a României, pe data de 1 decembrie 2018. Şoferul a dat în judecată Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Constanţa şi a sperat să găsească înţelegere la judecători, cărora le-a cerut să anuleze amenda. Potrivit actelor citate pe Portalul Jurisprudenţei Naţionale, constănţeanul a fost amendat pentru că a pătruns pe un sector de drum temporar închis. Mai exact, este vorba despre una din arterele închise temporar circulaţiei în data de 1 Decembrie, pentru a se putea organiza parada militară cu ocazia Zilei Naţionale a României.
 
Conform sursei citate, din raportul agentului de poliţie rezultă faptul că omul legii „a perceput în mod direct cum autovehiculul condus de petent (n.r.: de şoferul reclamant), utilizat în regim de taxi, a pătruns printre gardurile metalice care blocau accesul pe bulevard, deşi unul dintre agenţii de poliţie rutieră îi indicase să se deplaseze pe unul din drumurile laterale“. În continuare, omul legii a consemnat în raport faptul că, „după ce i s-a efectuat semnal de oprire, petentul a întors şi a efectuat viraj pe bulevard, fiind necesară urmărirea cu autospeciala poliţiei rutiere“.
 

Martor subiectiv

 
În replică, martorul  care se afla în taxiul urmărit de poliţie a declarat la instanţă că, deşi a observat gardurile metalice, autospeciala de poliţie şi trei agenţi ce stăteau de vorbă, niciunul din agenţi nu ar fi făcut semn ca taxiul să se oprească.
 
Referitor la această declaraţie, însă, judecătorii au precizat următoarele: „Instanţa reţine ca fiind relevantă împrejurarea că martorul arată că este rudă cu petentul, fapt ce naşte bănuiala rezonabilă cu privire la posibilitatea ca afirmaţiile acestuia să fie subiective“.
 
Totodată, completul de judecată a mai precizat că „instanţa are în vedere şi împrejurarea că fapta a fost săvârşită în data de 1 Decembrie 2018, în jurul orei 10.00, fiind de notorietate publică faptul că în ziua respectivă se desfăşura o paradă militară cu ocazia sărbătoririi Zilei Naţionale a României, pe bulevard, iar petentul, care efectuează activităţi de taximetrie, avea cunoştinţă în mod evident de acest fapt“.
 
Una peste alta, judecătorii au mai avut în vedere şi faptul că accesul pe bulevard era blocat de gardurile metalice, că în zonă se aflau poliţişti şi autospeciale de Poliţie, aşa încât era „clar pentru orice conducător auto că segmentul de drum avea instituită o interdicţie temporară de circulaţie“.
 
În urma deliberărilor, judecătorii au considerat că taximetristul nu a adus nicio dovadă în susţinerea cererii sale de a-i fi anulată amenda, aşa că au respins solicitarea acestuia, considerând-o nefondată.
 

În aceste condiţii, taximetristul urmărit de Poliţie a rămas cu amenda de aproape 1.200 de lei şi cu permisul suspendat.
 
Citeşte şi:

 
LIVE TEXT 101 ani de la Marea Unire! Constanţa e în sărbătoare (galerie foto + video)
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Constanța Pista de biciclete de pe bulevardul Tomis a prins... culoare!

14 Apr 2024 585

ABADL Constanța caută firmă de pază!

10 Apr 2024 488

Locuri de muncă Constanța Primăria Comunei Poarta Albă angajează

08 Apr 2024 555

Unde și cum vom putea vota la alegerile din 2024? Află care este secția ta de votare în municipiul și județul Constanța! (DOCUMENT)

07 Apr 2024 1401

Accident rutier pe bulevardul 1 Mai din Constanța, în zona Gării CFR (GALERIE FOTO)

06 Apr 2024 1010

Șoferiță beată, implicată într-un accident rutier pe bulevardul 1 Decembrie 1918 din Constanța. Ce alcoolemie avea femeia

06 Apr 2024 996

ISU GiurgiuIncendiu într-un apartament din municipiul Giurgiu

04 Apr 2024 450

În atenția biciliștilor! Pe bulevardul 1 Decembrie 1918 din Constanța s-a trasat direcția de mers pe pista destinată bicicletelor (Galerie FOTO+VIDEO))

03 Apr 2024 766

Câte zile libere vor avea românii în luna mai?

02 Apr 2024 809

Judecătorii aprobă desecretizarea martorilor cu identitate protejată „Scațiu” și „Colibri” audiați în doarul lui Valentin Vrabie, primarul din Medgidia

01 Apr 2024 618

Constanța Atenție șoferi! Nu funcționează semafoarele din intersecția de la Casa de Cultură (GALERIE FOTO)

01 Apr 2024 496

Accident rutier, în Constanța. O victimă este rănită (FOTO+VIDEO)

25 Mar 2024 2652

Știri Constanța azi Atenție, șoferi! Blocaj în trafic pe bulevardele 1 Decembrie 1918 și Alexandra Lăpușneanu (GALERIE FOTO+VIDEO)

22 Mar 2024 1228

Date din proiect Ce lucrări se vor face în vederea extinderii Spitalului Municipal Medgidia? (DOCUMENT)

18 Mar 2024 448

Acte de vandalism în Constanța! Făptașii, doi tineri, identificați de polițiști (VIDEO)

13 Mar 2024 863