Telefoane în penitenciar Începe judecata într-un dosar al DNA Constanţa

Începe judecata lui Silviu Ioan Ionele, la data presupuselor fapte comisar în cadrul Penitenciarului Tulcea, suspectat de luare de mită în formă continuată şi introducerea, în mod ilicit, într-un penitenciar de telefoane mobile şi alte mijloace de comunicare la distanţă, cartele SIM, dispozitive de tip GPS, modem de internet, medii de stocare a datelor şi alcool, în formă continuată.
 
Silviu Ioan Ionele a fost trimis în judecată de procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul teritorial Constanţa.
 
Tribunalul Tulcea a constatat legalitatea sesizării instanţei cu rechizitoriul nr. 84/P/2019 din 23.05.2019 întocmit de DNA - Serviciul Teritorial Constanţa prin care a fost trimis în judecată inculpatul Silviu Ioan Ionele, pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită în formă continuată, prevăzuta de art.6 din Legea nr.78/2000, raportat la art.289 al.1 din Codul Penal cu aplic. art.35 al.2 Cod Penal, şi a infracţiunii de introducere în mod ilicit de telefoane mobile şi alte mijloace de comunicare la distanţă, cartele SIM, dispozitive de tip GPS, modem de internet, medii de stocare a datelor şi alcool în formă continuată. Pe cale de consecinţă, instanţa a constatat legalitatea administrării probelor, a efectuării actelor de urmărire penală şi a dispus începerea judecăţii.
 

Decizia Tribunalului Tulcea a fost contestată la Curtea de Apel Constanţa

 
În rechizitoriul întocmit, procurorii DNA au reţinut că, „în perioada martie - aprilie 2019, inculpatul Ionele Silviu Ioan, în calitatea menţionată mai sus, contrar îndatoririlor de serviciu, a introdus în mod ilicit, în Penitenciarul Tulcea, mai multe telefoane mobile şi cartele telefonice care, ulterior, au ajuns la o persoană încarcerată în unitatea amintită, pentru săvârşirea unei infracţiuni de omor“.
 
„De menţionat este faptul că persoana beneficiară a obiectelor respective face parte dintr-o grupare specializată în comiterea de infracţiuni prin metoda «Accidentul». Pentru acest «serviciu», inculpatul a primit de la un prieten al celui încarcerat suma totală de 6.500 lei, acceptând totodată promisiunea de a primi în viitor suma de 3.500 lei. În cauză a fost dispusă măsura asigurătoare a sechestrului asupra unor bunuri mobile, imobile şi asupra unor sume de bani ce aparţin inculpatului. Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Tulcea cu propunere de a se menţine măsurile preventive şi asigurătoare dispuse în cauză.
Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă spre judecare, situaţie care nu poate să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie“, potrivit DNA.
 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Curtea de Apel Constanța i-a revocat controlul judiciar lui Silviu Ioan Ionele, fost comisar în cadrul Penitenciarului Tulcea

13 Feb 2021 843

Fost comisar al Penitenciarului Tulcea, trimis în judecată de DNA Constanţa, sub control judiciar

01 Sep 2020 592

Procurorii DNA Constanța, nemulțumiți de ultima decizie în cazul unui fost comisar de la Penitenciarul Tulcea

30 Jun 2020 956

Comisar de penitenciare, trimis în judecată de DNA Constanța. Se pregătește audierea martorilor

30 Apr 2020 1402

Un fost comisar de la Penitenciarul Tulcea, trimis în judecată de DNA Constanța. Judecata, amânată

13 Mar 2020 893

DNA Constanţa a trimis în judecată un comisar de la Penitenciarul Tulcea! Procesul, amânat pentru 2020

21 Dec 2019 896

Un comisar de la Penitenciarul Tulcea, acuzat că aducea telefoane în închisoare. Începe judecata

16 Nov 2019 1019

Un comisar de la Penitenciarul Tulcea, trimis în judecată de DNA Constanța, sub control judiciar

31 Oct 2019 876

Termen la Curtea de Apel, în privinţa comisarului de la Penitenciarul Tulcea suspectat pentru luare de mită

22 Jul 2019 1642

DNA Constanţa a reţinut un comisar de la Penitenciarul Tulcea pentru luare de mită. Ce înţelegere avea cu deţinuţii

04 Apr 2019 2354